Лек за хемороиди

Дискусија во 'Алтернативна медицина' започната од majamaja, 25 ноември 2009.

1. protonce

protonce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    6
    Zdravo, kako so napisav i na prethodnite kolegi od forumov, mozes da si probas so masta na onaa travarkata Matija. Ja imas kaj aptekata kaj S.Rampa Kisela Voda. Mene navistina mi pomina, a i kolegi od rabota ja imaat koristeno i site se zadovolni. Jas doagav i do krvarenja i nemorav da odam na operacija kako so drugi mi preporacuvaa.

Mislam deka bese 250-300 den pred 3 godini posleden pat kupiv.......

На rainbow16 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Одсекогаш сум имала тврда столица затоа што јадам многу сува храна и не пијам ич вода, ама сега во последно време имам крв кога одам во вц и еве не можам да се оправам 10 дена ме боли и кога седам и кога одам во вц, ама не ме чеша и пецка туку само ме боли, ваљда се такви тие надворешните. Ми кажаа дека штетат кикирики, лешници и слично ама не прочитав на нет такво нешто. Ке мора да земам некој мелем на природна база додека е на почеток за да не се влоши, велат природните мелеми се подобри затоа што не ја нарушуваат таа микрофлора ли како се вика незнам :?:

3. meli-meli

meli-meli Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    NECEKAJTE PROBAJTE OVA....luge slusajte sega lek za HEMOROIDI deluva odma a se koristi 7 dena...Zemete narendajte kompir polejte edna lazica maslinovo maslo i stavete direkno na hemoroidite drzete cela nok mozete i preku den da pravite ologi...Za vnatresni isto napravete kako povfrit i edno stapce polejte so masl.m. i koristete kako cep zagarantirano pomaga odmaaaaa

4. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
    За лекување на хемороиди природен лек кој брзо и едноставно се подготвува од намирници кои сите ние ги имаме дома – компир и маслиново масло.

Состојки:

-1 компир

-едно лажиче маслиново масло

Употреба при лекувањето на надворешни хемороиди:

Компирот изрендајте го на најситно и додадете го маслиновото масло. Солидно количество од така подготвената смеса ставете на газа и поставете ја на анусот. Облогата држете ја цела вечер и наутро извадете ја.

Употреба при лекување на внатрешни хемороиди:

Компирот исечете го на кругови. Од еден круг направете стапче. Пресечете ги парчињата од левата и десната страна и она што ќе остане во средина треба да изгледа како стапче. Потопете го во маслиново масло, и поставете го во анусот како чепче да преноќи. Тој ќе омекне и во текот на празнењето ќе излезе сам.
    Овај лек го најдов на интернет и ќе го применам секкао оти неможам никако да се спасам од внатрешни хемороиди, ако некој го применил нека кажи дали му помогнало

5. Zlatko51

Zlatko51 Нов член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Што не треба да се јади кога имаш хемороиди и некој лек.

6. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.026
    Допаѓања:
    36.091
    Не треба да јадеш солена и зачинета храна,особено црн бибер,луто и кисело,алкохол и цигари и да одржуваш хигиена.После секое вршење голема нужда миј се со сапун Бекутан и млака вода.И почесто движи се.Седечка позиција подолго време не е препорачлива.А од лекови земи од аптека маст Еулатин и чепчиња Факту.

7. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.821
    Не треба да се јаде луто, зачинето, храна со запршка, пржена храна, исто и боранија и сл. Значи-треба диета. Многу течности, ама не газирано (!), не кафе. Вода многу, супи, варива. Има многу видови масти, чепчиња и сл. ама лекот зависи од видот на хемороидите и од тоа во кој стадиум се (на пример, маж ми мораше да се оперира, масти и сл. никако не можеа да му помогнат). Затоа, ако имаш проблеми-на лекар.
    Е сега, прегледот е малку незгоден, ама како што вика еден пријател-од лекар и од адвокат нема срам, ако сакаш да ти помогнат.

8. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    а некој чај дали има против хемороиди?

9. Consultant

Consultant Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2014
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    101
    Чај нема има маст кој што се вика факту,треба да пазиш и на тврда столица

10. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
    Најчесто се користи чај од подабче само што е премногу горчлив. Јас колку и да ставав шеќер неможев да го пијам и прекинав. Инаку докторката ми спомна некој маст која многу помагала ама не ми кажа како се вика само ми кажа дека чинела 500 денари. Моментално почнав да користам маст и чепчина факту па да видиме што ќе се случи.

11. ekicka24

ekicka24 Нов член

Се зачлени на:
    11 април 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    За проблеми со хемороиди, Ви го препорачувам овој Алое вера лосион-сина крема.Хидратантен производ со смирувачки ефект за лице и тело.Комбинација од 66,5% чист алое вера гел, масло од јојоба, колаген,еластин и витамин Е. Со пријатен мирис и долготраен ефект. За кратко време ја враќа pH рамнотежата на кожата, правејќи ја нежна и мека и ги смирува воспалените вени и хемороиди.
    Инаку https://www.facebook.com/aloeveramacedonia?fref=photo ова е моја страна, а воедно сум и дистрибутер на Алое вера проиводите. Доколку Ви треба некоја информација , или сакате да нарачате пишете ми. Поздрав :)

Прикачени фајлови:

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Тетка ми ги користеше производите на Форевер, ги плаќаше поскапо, ама многу беше задоволна од нив. Сите се на природна база. :)

13. CCirccik

CCirccik Нов член

Се зачлени на:
    31 март 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
  14. protonce

protonce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    6
    Tatko mi ja koristi kremata od d-r Pancic, ja ima vo bilna apteka matija. Prezadovolen e, odma deluva i sprecuva svrab i krvarenje. Navecer nemozese da spie od tolku sto go bolea hemoroidite.

15. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Поминаа 5 месеци од пораѓајот а мене кога одам во вц ме чеша и боли незнам дали се хемороиди ама откако ќе се измијат дури тогаш ми се намалува чешањето и болката дали се хемороиди тоа? Еднаш имав и крв ама многу малку.Оваа состојба е веќе недела дена.

16. Consultant

Consultant Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2014
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    101
    Тоа е почетна фаза на Хемороиди, ти препорачувам да земеш Fакту Маст и да се мачкаш една до две недели 2 пати на ден, после вц треба добра хигиена без конзумирање на миризливи средства.

17. little-girl

little-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    9
    Имам 17 години и за прв пат ми излегоа хемороиди (мислам дека се хемороиди пошо ги имам сите симптоми) .. али ме болат .. :/ дали е нормално?

18. Male4ka25

Male4ka25 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    8
    a dali moze da ja koristat i bremeni zeni. Jas sum vo 9 ti mesec i pred nekoj den mi se pojavija ama epten mnogu me bolat. Pa dali mozam da ja koristam.

19. Male4ka25

Male4ka25 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    8
    mislev na procto-synalar n kremot za hemoroidi dali smeat da go koristat bremeni zeni????

20. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    и јас имам хемороиди бев на лекар и ми даде маст ХЕПАТРОМБИН Х....од вчера ја ставам 2-3 пати на ден па ке видаме какви резултати ке даде ....