Ништо интересно не си најдов за stuff your kindle day. А не па дека и имав нешто посебно на листата...да не се лажеме.
@Космонаут Книгава ја читам цели 1 и пол година со сила ја влечкав, на моменти предосадна, преконфузна. Синоќа си реков со сила морам да ја довршам. Крајот беше океј, ама на делови не знаев што читам, препрочитував. Од мене е не, стварно читав хајпови од неа, очекував многу, но не ги исполни моите очекувања. Едноставно не уживав додека ја читав.
Барам книга подарок за пријателка. Голем љубител е на поезија, омилена и е Мед и млеко од Рупи Каур. Сакав и други книги од Каур да и купам, ама не најдов најверојатно не се преведени. Па сега ми треба помош ваша, што од поезија да и земам, а да биде нешто слично како Мед и млеко?
Ти може и си купила нешто веќе, ама нема врска, јас да си кажам. "Сакај ја диво" од Атикус е скроз иста шема како поезијата на Рупи Каур. Издание на Арс Ламина е мислам, сигурно го има во Литература. Се мислам да го читам Game of thrones серијалот...Го има некоја читано?
Мене ми беше досаден заради самиот волумен, едноставно цела вечност треба да помине додека да ги прочиташ сите, а немав толку трпение. Не би ги препорачала книгите, зашто мислам дека многу малку се добива во споредба со тоа колку време треба да се вложи. Посакувам да ја купев тогаш само првата книга за да ми помине меракот. Дополнително, Џорџ Р. Р. Мартин нема никаков план да го заврши серијалот и мислам дека тоа ми створи одбивност. Инаку тука повеќе имам пишувано за нив.
Ти ги помнам овие рецензии, ама не можев да се сетам дали ти се допадна серијалот или не. Не знам, немам читачко расположение за ништо периодов и ми се чита нешто вакво, некој обемен серијал. Дилемата ми е помеѓу овој и Туѓинка на Д. Габалдон. И овој не е завршен сè уште, авторкава најави 10-та книга и не знам што е полошо искрено, дали недовршен серијал или бесконечен. Ќе пробам со првата книга ГоТ, чисто за да не ме копка, па ќе видам што понатака.
Сигурно до сега имате слушнато за скандалот со Нил Гејмен, какви се вашите мислења? Го немам читано но има книги што сакав кога тогаш да ги прочитам но после ова
Јас му ги обожавав книгите. Искрено се шокирав кога прочитав и не знам дали би можела да го разграничам авторот од делата. Разочарување ко со J.K. Rowling.