А може ли од мене една? Лесна е Дали е легално маж во Калифорнија да се омажи за сестрата на својата вдовица?
Ајде една од мене, можеби до сега сте ја слушнале но нема врска... Еве ја загатката: Колку е 5*5 и од спред 5?
во тоа е штосот зависи како ќе се сфати ајде ќе го кажам нели 5*5=25 и тоа од спред 5 е од напред да се додаде 5 и испаѓа 525 но некои го сфаќаат како после 25 да се додаде 5 и им испаѓа грешка
Ова е поточно IQ тест,пробав да го решам ама ептен кине живци: Лево од белата куќа се наоѓа зелената Човекот во зелената куќа пие кафе Птици чува човекот кој сака велосипеди Одбојка игра сопственикот на жолтата куќа Човекот кој живее во средната куќа пие млеко Во првата куќа живее Норвежанин Соседот на човекот кој игра кошарка има мачка Соседот на човекот кој игра одбојка има коњ Човекот кој се занимава со пливање сака да пие пиво Германецот сака да игра голф Норвежанецот живее до плавата куќа Соседот на човекот кој игра кошарка пие вода Погодете кој живее во белата, кој во црвената, плавата, зелената, жолтата куќа, кој му е омилен пијалок, спорт и кое милениче го чува
Сигурна ли си дека се е напишано тука? Затоа што, како прво, има спомнато само две националности, после има само три миленичиња и четири пијалаци, а од сите треба да има 5...Имаше ваков сличен (да не речам ист) тест, ама мислам дека не е комплетен овој...
Таа задачата што ја постирала Мона такви ме нервираат за решавање, треба долго размислување, а јас пред комп да стојам да мозгам пола саат не можам, се нешто ќе ми го одвлече вниманието, веќе да го препишам на лист и во тишина ќе го решам. Сакам некој IQ тест на македонски или англиски ама вистински со заокружување некој ако има и што дава точен одговор.
Загатки 1.Убиен е млад дечко во кола. На телото на убиениот нема траги од барут што значи дека не е самоубиство, и дека особата која пукала во него била надвор од колата. Сите прозори од колата биле кренати-затворени,а вратата била заклучена. Клучевите од колата се најдени во неа. Колата нема никаква штета. Освен куршуми во телото на убиениот не е најдено ништо друго. Како е убиен дечкото? 2.Што е тоа толку осетливо, што само ако го изговориш неговото име, ќе го нарушиш? 3.Како може човек да помине 8 дена без спиење? 4.Која е разликата помеѓу падобран и кондом? Ако знаете некоја пишете
Загатки Ај ќе пробам со нешто што ми паѓа на памет: 1. колата била кабриолет 2. мирот,тишината 3. би спиел ноќе (ако е двосмислено 8 дена=дење) 4. нешто као првиот се користи при спуштање,вториов при кревање
Загатки Сања а за ова последното да не е: со помош на првиот се спушташ од небо,а со помош на вториот леташ на небо. п.с ако не е ова не погодувам повеќе,нека се изјасни друг