Како со помош на песочен часовник од 4 минути и песочен часовник од 7 минути, ќе измерите точно девет минути, а процесот да не трае подолго од девет минути? -Ваши размислувања?
ЌЕ ГО СТАВАМ првин тој од 7 цел да истече. Потоа ќе земам тој од четири и ќе чекам кога половина од песокот падне долу 9 мин. Другше не ми текнува
Да ама вика дека треба да се измерат точно 9 минути, ни помалку ни повеќе, а од око не верувам дека тоа можи да се постигни .. Мое мислење е дека прво треба да се стават двата часовника да течат, на четири минути нормално ќе го свртам часовникот од 4 минути, а на 7-мата минута часовникот од 7 минути, по една минута ќе треба да дотечи часовникот од 4 минути по втор пат, па тогаш ќе го свртам часовникот од 7 минути, затоа што нели поминало една минута откако го свртив и ја добивам таа минута што ми фали и само чекам да дотечи
Оваа задача можат да ја решат само луѓе со над просечна интелигенција: 2 + 3 = 10 7 + 7 = 98 3 + 5 = 24 8 + 6 = ?
Ти благодарам Артемишн Една интересна Мајка е 21 години постара од своето дете. Во точно 6 години од сега, мајката ќе биде точно 5 пати постара од детето. Каде е таткото?
6 април 2010 сега се освестив ја епа вака они си се родени нормално но едната е родена на 31.12 пред полноќ а другата е родена после полноќ значи на 01.01 Забегав од темава малце али ај
ама вика дека се родени во ист ден, месец и година како може тогаш да не се близначки иако имаат ист роденден и исти родители?
[/quote]ама вика дека се родени во ист ден, месец и година како може тогаш да не се близначки иако имаат ист роденден и исти родители? [/quote] Епа може.. Има некои близнаци што се раѓаат исти како да се клонирани а некои воопшто не си личат..
Од мене една: Еден поп требало да оди на бербер да се бричи. Арно ама пред берберницата имало езеро и неможел да го помине. Како ќе стигне до берберницата за да се избричи? (Ај да ве видам)