Еве една од мене: Во пустина сте и треба да стигнете во Рим.. Ве брка лав .. а во рацете немате оружје само една Круша..како ке се спасите од лавот и ке стигнете во рим ? Ќе се качам на крушата, и потоа ќе ми падне камен од срцето бидејки лавот неможе да ме изеде, каменот ќе падне врз лавот и ќе го утепа, потоа некако доаѓаше до бродче и со бродчето до рим целата верзија е закон многу е интересна
Така слично беше само што: ќе ја фрлиш крушата, а крушата под круша паѓа, ќе се качиш на крушата, ќе ти падне камен од срцето, каменот ќе го убие лавот, автоматски си на коњ, коњот го знае секој пат, а сите патишта водат кон рим
Еве уште една од мене многу лесна: Мајка му на перо имала три сина: Едниот се викал алфа вториот бета, како се викал третиот?
Леле што забегана сум сум заборавила... Отишле у кафана две мајки и две ќерки,и нарачале 3 кафиња..Како ќе ги споделат...??
Гледам дека никој не поставува загатка така да ќе поставам јас Некој човек бил фатен од едно племе - човекојадци.И сега пред да го убијат и да го изедат тие му дале шанса да се спаси.Му рекле ќе ти дадеме две ливчиња на едното ќе пише СМРТ а на другото ЖИВОТ.Кое ливче ќе го одбериш тоа ќе ти следи т.е доколку одберел смрт ќе го убиеле, а доколку одберел живот ќе го ослободеле.За жал водичот на тоа племе бил алчен и нечесен и наредил на двете ливчиња да напишат СМРТ. Како ќе се спаси човекот?
Ќе рече дека на ливчето пишува ЖИВОТ, и кога ќе го отворат другото ливче ќе видат дека на него пишува СМРТ што значи дека тоа кај него во раката мора да е ЖИВОТ, и нема да можат да кажат дека и на двете ливчиња напишале смрт затоа што тоа не би било праведно, така ќе си се спаси човекот да?
човекот ќе рече јас ќе го изедам моето ливче (за да не видат што пишува ), и на другото се разбира ќе пишува смрт и ќе се спаси