Овие избори ќе бидат ДЕБАКЛ за опозицијата во поглед на градоначалници предложени од нивна страна/партија. Еве ја недела. Ене го 22-23 часот кога ќе има неофицијални резултати Имаат уште 4 дена да мрчат и да лиферуваат невистини,после очекувам да се пишува дека се нерегуларни локалниве,дека некој пунел кутии и слични лаги. Ама..кој губи има право да се лути. Ај..ќе им простиме Под услов да си седат мирни и да не прават "пречки во производството". Во спротивно.. И..овој мој пост ќе го реплицирам од недела натака почесто А за тоа дека некои се пакуваат за да си одат од државава...ОДМА да си одат.За такви нема место овде.Додека лапаа арно беше тлото,сега не се во игра и одма-ќе си оделе!. (горново не се однесува за сите,само за поединци е,т.е. оние кои по смена на власта постојано се закануваат дека ќе си одат..државава минатите 11 години најголемите мозоци ги изгуби;така да за овие нема баш да и е гајле..суфицит има)
Јас мислам дека вмро ќе ги изгубат овие избори. На сител имаше прилог од некоја телефонска анкета за избор за градоначалник и многу беа доближени процентите на кандидатите од вмро и сдсм. Пишав претходно дека во Штип пак Илчо ќе победе, ама сега не сум сигурна. Многу подржувачи има Бочварски. Млад дечко, самоуверен, ако победи мислам дека ќе направи нешто од градот. Досегашниот градоначалник има направено добри работи, има и лоши де. Бил криминалец, крадел, не знам што. Ама па кој не краде. Нема таков.
Сега ќе се одјавам од оваа тема,ама овде ќе се најдеме во недела,излишно е да се збори веќе,исходот е јасен. Јасно е народот што сака. Во недела да се дружиме цел ден И вечерта журка правиме овде,кој и да победи. Договорка?
Се залагаат да победат против вакви примероци Ова е тековен градоначалник и кандидат на ВМРО за една општина. Последните милион години во таа општина нема изгубено ВМРО, овој пат ќе изгуби. Кој би сакал ваков градоначалник?
Што сакат народот ма ? Да ја албанизираме Македонија ? Твоиве продадени души се, како сте слепи бе луѓе?
Пак не кажа зошто кријат дека има повеќе од 30.228 гласачи во избирачкиот список. Покрај Шилегов ти збориш за пијанство Подобро молчи си Со ракијава што правиме Кога нема што да кажеш не менувај тема
Битола, према мои забелешки, ќе победи СДСМ. Женава на секаде е. Уште фрижидер да отворам и да е внатре. Тоа ми е главна причина зошто нема да го добие мојот глас, не сум сигурна утре дека нема цигари во 1000ки да витка. Тој од ВМРО не ми е ни избор, антипатична фаца. Мојот глас ќе оди на некое трето место.
Само да ти кажам дека во дискусија со мене @referentka се изјасни како албанка. @Silver.E тоа им е крајната цел исламизација и поделба на Македонија, а до тогаш ќе пробат се да ни сменат име, јазик, химна, ете гледаш и сама дека се стремат кон ослободување на терористи. Тоа се очекува од продадени души. @DAngel да не сакаш од албански портал да најдам слика или од порталчето на Саше политико. Не биди смешна
Имате нешто против албанците??? Тоа од сега или од порано? @carangigia што имаш против албанците ти??
Ти си по албанскиот те приметив јас @referentka што имаш ти против македонците? Зошто сакаш да ја поделат државата и да воведат двојазичност?
Разбирам да се поддржува идеологија, ама да се дава глас на неспособњаковичи да излезат да ги одбранат своите програми на отворена програма со своите политички противници.... е нон сенс. Кое понижување е за своите следбеници, да те моли да го гласаш, а да нема муда да излезе на дуел, па уште слепо да го следиш, браниш, воспеваш. И тажно и смешно. Вие си знаете.
А да ми доаѓаат од сдс на врата да ме поткупуваат со маица и пенкала само да гласам за нив,која мизерија е тоа,срамота е тоа што прави СДС,,и тоа за рок од една недела пет пати дојдоа,брука се.... Неколку групи беа не беа истите девојки и момци млади забегани......
Читам денес на билборд закачената плаката од вмровците, со огромни букви пишува- НИЕ ЌЕ ГО ЗГОЛЕМИМЕ СТАНДАРДОТ ЗА ДВА И ПОЛОВИНА ПАТИ Па како не им е срам бе, уф како сум бесна.. За 11 год.ми дадоа еднаш 4 проценти помочани бедно покачување а сега оддеднаш ќе дале дупло и плус!!?? Што не ни ги дадоа на време кога требаше, па немаше ни да изгубат Е така Зајко му се намести и сега он ќе не подјебава.
Прават притисок од сдс тоа сакам да ти кажам,а твое ти за колку ке се продадеш...мислам режимот падна ама дојде друг режим многу полош од претходниот... Тешко на тие што работат во Администрација ги жалам кај без пари уште и притосок да се гласа за сдс