Локални избори 2017

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Rexona.., 24 август 2017.

1. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    932
    Јохан го знам од натпревари. Беше еден од водачите на Комити. По доаѓањето на власт на ВМРО-ДПМНЕ стана обезбедувач во влада. Значи горе доле во поглед на кариерата е сличен со добриот пријател на Зоран Заев - премиерот на Бугарија, Бојко Борисов.

2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.323
    Допаѓања:
    259.556
    И? Ако му е пријател Бојко на Заев, не значи дека на мене Бојко ми е омилена личност.
    Бојко (facepalm).

На daylight, cresa-jagoda, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Бојко патем беше пријател и на Груевски де :) често се слушаа за време на кризата. Бодреа.

На Sesil, cresa-jagoda, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.744
    Допаѓања:
    40.200
    Во Штип пак Илчо ќе победе. 100% .

На edenandrej му/ѝ се допаѓа ова.
  5. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Зошто мора секогаш да се одговара со контра-прашање? Еве, да ти одговорам, не оправдувам никакво сквернавење од било која страна. Него уште не можам да ве сфатам дека во 21 век се палите на поставени крстови, џамии и цркви. Ништо чудно што сме последната дупка на кавалот во регионот.

На Sesil, cresa-jagoda, Elen4e_sonce и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    Абе последниве неколку години живее во Скопје , млад е дечкото , охриганец е

7. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    932
    Ама едно време Бојко очи неќеше да му види на Груевски а пред месец дена се изгушкаа. А бе политика.

Е па тогаш ако го кандидираат него стварно без врска освен ако не процениле дека солиден број охриѓани се имаат доселено во Центар во последниве неколку години. :)

Не реков на тебе туку на Заев:)

Последна измена од модератор: 26 август 2017
    На Justicija и zhap4e им се допаѓа ова.
  8. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    Посимпатичен е бар од жерновски :) и овој жерновски што мајка бара втор мандат

На edenandrej му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Јас се радувам и навивам Тарчуловски да победи во Кисела Вода, имам бивши од таму, ништо добро не му посакувам :rofl:

На Gosh, Sesil, theowndemon и 5 други им се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Крстови по општините? Се знае кај треба да стои крст. Страшна работа... Стравот ве убива. Видовме чаре и од цркви и од џамии, се знае кој уште се пали по такви работи..

На Sesil, cresa-jagoda, theowndemon и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Е да ти кажам уште крст фали, малку недовршени мали црквичиња има. (facepalm)
    На Кисела вода продавници и' требаат, да не е Тинекс, леб ќе нема од кај да си купиме во околинава на бивша Првомајска.

На Sesil, DAngel, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.728
    Допаѓања:
    14.176
    Се додека некој како Јохан е убиец, ќе си патиме како народ и со свој камен по глава ќе се удираме. Јас нема против и Јохан да биде градоначалник доколку не ги отвореше вратите на 27 април. Но, откако ги отвори не е достоен за градоначалник. Инаку, без таа дамка би било ок за мене затоа што кога може некој Ром со 8 одделение и купено средно да си биде градоначалник во Шутка, зошто да не може и Јохан. Повеќе почит за ликот и делото на оние кои спречија да не исколат во 2001 година, а тука ги смета, Јохан, Љубе, Ангелов и ред други.

Ако има некој од Кичево, баш ќе биде таму интересно. Кој очекувате да победи?

Последна измена од модератор: 26 август 2017
    На kikikikirika и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.323
    Допаѓања:
    259.556
    За мене Јохан не може да биде херој, оти не е. Со почит кон другите бранители, ама не и кон него. Истото го мислам и за Талат и компанија.

На Gosh, Sesil, Waka-waka и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Во Аеродром гледам пак кандидат Ивица, искрено јас сум релативно задоволна од неговото работење и раководење, метропола направи во споредба со другите општини, која претходно беше една голема депонија.
    Сите паркови ги среди, направи нови, доста од школите и градинките се реновирани, исто и улиците асфалтирани, стадионот во Ново Лисиче порано беше дувло на наркомани а сега е среден и со фитнес центар, има и доста нови културни настани.
    Не ми се допаѓа тоа што има малку градинки и се преполни а се повеќе се доселуваат млади брачни парови, и кој се е на висока позиција (иако ова верувам дека е од горе наредено) исто и што во Блаже Конески е воведена некоја посебна програма на настава па гледаат да си ги пикнат нивните деца таму а оние што по место на живеење треба таму да учат ги одбиваат.

15. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.334
    И јас да прашам - Стварно бе, што корист видовме од цркви и крстови? Кисела Вода, толкава општина една поликлиника нема, они крст ќе ми граделе. (facepalm)

На Gosh, daylight, Sesil и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Во 2017 најголемо и приоритетно очекување од иден градоначалник ви е крст да изгради... Вие тоа сериозно ли? (facepalm)
    Ај и тука во Аеродром прво со тоа нека се зафатат, оти не е доволно што тука па баш на секој чекор цркви има.

Тоа па што се восхитувате на профил на човек како Тарчуловски воопшто (не само тоа што треба да одговара за она во собрание), не е ни за коментар.
    И не релативизирајте, никој од никоја политичка определеност, неопределени, па ни од албанска етничка припадност што се тука – не рече од друга страна дека е пресреќен за Талат или Ахмети и дека им се восхитува, далеку од тоа.

На Yowannty, daylight, Sesil и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.523
    Допаѓања:
    43.676
    Ја да сум верник, навреда за верата би ми било некој да стави три џебни цркви насреде улица, со фонтана у боја у среде , а уште поголема навреда ќе ми биде да се градат цркви на секоја автобуска станица, а луѓе да спијат по улици. Али не сум, за среќа.

Јохан го шитна Љубе за сите пари, наместо да застане на негова страна, и се приклучи во ВМРОвскиот спин против него, кој успеа кај простото Маќедонче, кое не знае два листа извештај од извршена акција да прочита, па да види дека го мотаат.
    Ја у 6то одделение ги прочитав, јавни документи се тоа, и у Фокус ги има објавено. И адвокатите цело време ги имаа, али нее он кутриот Љубе го местел со тоа што кажал што се деси.

И он како фрлач на жени од тераса , кои го чекале од затвор 10 години, и деца му родиле за тоа време, ќе е поголем патриот од Љубе.

И мала дигресија, не секој што бил у ратот е патриот и поштен.

Последна измена: 26 август 2017
    На Yowannty, daylight, Giovanna и 10 други им се допаѓа ова.
  18. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664
    Гледам дека многу ве вознеми моето мислење па повторно да ви објаснам.

Очекувам Тарчуловски да победи во Кисела Вода и со тек на време да биде поставен крст како што има и во други општини. Не реков дека тоа е преоритет, туку дека сакам, а знаејќи дека Тарчуловски е патриот и верник знам дека ќе биде поставен крст. Пошто атеистите (сатанистите) имаат страв од крстови па одма почнавте да коментирате.
    И уште нешто не е се во користа, ама еден сдсмовец во се бара корист. А, одобрувате ли тоа што Албанците го сквернавеа крстот во Бутел?

На kikikikirika, Bitter-Sweet, Abeja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.523
    Допаѓања:
    43.676
    Ај не ни вади муабети, баш сакаме крстови. Еве баш ваков ако изгради, ич нема да ни смета, и ќе го гласаме дури...:nod:

На ana992, butterfly6223, Golden и 3 други им се допаѓа ова.
  20. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069

На cresa-jagoda, Tan4ence, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.