Локални избори 2017

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Rexona.., 24 август 2017.

1. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Ветувам последно е...

Све тоа Албанци гласале за двојазичност и голема Албанија , во Велес , Прилеп , Битола , Кочани , Богданци , Валандово итн итн.... па и Дојран и Кратово каде што е све вмровско.

Али да бидам фер, да ми кажеше некој за ова што вечер се случи немаше да му верувам и ќе се смеев , стварно ме изненади каде све победи Сдсм , сега испаѓа , нема МВРО и пустеци и бутање ливчиња и ете ја реалната слика....

На Tanjamm, cresa-jagoda, ludoto19 и 30 други им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.839
    Допаѓања:
    163.286
    Сега на Николче печатчињата ќе му ги жглаааБ и ајт смена.
    Не ми е победава за славење на сдсм ама ај. Вмро членството му се светеше на Николче, не се само албанците.
    Каква селендра под прозор ми урла. Мислам дека вмро слават победа, а не сдсм. Еднаква сељачана. Еднаква.
    Срамотилаци.
    Пред влада слават за локални.
    Огномет.
    Пред влада носеа за митинг со автобуси од цела Мк исто за локални.
    Све ми мириса на вмровско...све...
    Мизерни сме.

На SwanMay, Victorian, Sesil и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.248
    Допаѓања:
    81.813
    Е, па и ти. За еден Лукас и „кап кише у океану“ ли си. :D
    Ете кај мене под пенџер престана журката. Сега можам мирно да спијам.

На Lilit му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Јас сега се вклучувам и воедно искучувам. Кој што сака нека прави ама ова не мириса на арно. Не дека претходно поарно беше ама сега некако потрезвено за пар години не се гледам себе си во оваа џукелија-пустелија-Р.М(ако и така воопшто се викаме понатаму).Јбг....
    п.с.не ни гласав(јасно ми беше се)

На Petra777 и Schhhh... им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.839
    Допаѓања:
    163.286
    Луѓе...а ние неопределените некад ќе живееме или само за цас е живот што не сте искочени од партиските шупаци?
    Вие по сдсм штабови шо локавте и јадевте без мерка и усул во задниве месеци и не ви чуеше за други попаметни намени на средствата. Така како што ни вмровските пацови не правеа те правеа ама после 5 години власт.
    Па не бидете лицемерни.
    Не беше идејата од режим во режим да одиме.
    Не знам дали ви е јасно дека ако сите се активираме во партија таквите ко вас кои концептуално не сфаќаат што е добар живот навистина за сите, има да пропаднете во вашата интелектуална подпросечност кога ќе наидете на посериозна конкуренција.

На lovely97, Silver.E, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  6. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Ниту имам членска, ниту сум се маткала во штабови, цел оној успех кој сум си го остварила била со овие две раце, без врски, без партии, без ништо. Се работи за искоренување на вмровскиот канцер кој цицаше од сите нас цели 10 години. Биди неопределена, ако така гледаме и јас сум, пошто немам книшка, се работи за прифаќање на идеологии од една или друга партија, as simple as that.

На LollySky и Adi888 им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.839
    Допаѓања:
    163.286
    Која е твојата идеологија?
    Онаа зад која званично се крие сдсм и јас ја сакам начелно. Ама реалната која ја практикува нема врска со неа.
    Е ова е еднпставното нешто.
    Вмро се крие зад баз зборот патриотизам, а сдсм зад евроинтеграции. Толку многу ги употребуваат што повеќе немаат смисла и се смешни.

Гази Баба, втор круг ако ве тера срценцето да си гласате за сдс гласајте си. Ама за совет немојте да дозволите таа багра да ве застапува. НЕМОЈТЕ!

На Silver.E, Victorian, AURUA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. emerald.orchid

emerald.orchid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    60
    Kaко неопределена и гледајќи го тоа што се случуваше во местото кое живеам ,изборите беа се но не чесни и ферски. Уште со месеци наназад, се зеде замав кон постарите и селаните,бидејќи тука има многу околни села.Се делеше се и сешто, од пари до брашно,зејтини,кафе и дури храна и пијалоци и на денот на гласањето и тоа иако бешепријавувано ,на крајот ништо.Одење по врати по три пати на ден.Плаќање на авионски карти специјално за симпатизерите на сдсм за да дојдат и го дадат својот глас(цели фамилии,не еден или двајца) и крајно непристојно однесување кон неколку лица со посериозни здравствени проблеми со закани за давање на нивниот глас и уште многу. Сето тоа е вложени пари, кои најверојатно ќе бидат вратени токму од нашите џебови.Конкретно во оваа кампања од страна на вмро немаше вакви нешта(повторувам не сум симпатизер, само живеам во мало место и се знае што се случува).Секој граѓанин немаше слобода да излезе да го даде својот глас,туку се вршеше вистински притисок..
    А за натаму можеме само да се надеваме на подобро...

На AURUA, Petra777 и Arthur им се допаѓа ова.
  9. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Надежта последна умира,ама поред сдс на власт поптво ќе умре.Видени се,прочитени,ништо ново. Од лошо полошо.

10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Оваа состојба воопшто не ми се допаѓа, идеална ситуација би била фифти-фифти да им се резултатите, за да се чувствуваат несигурни во своите места. Ајде да видиме сега дали сдсм прво ќе се богати па ќе работи или обратно.
    Во мојата општина четврт мандат си лапна истиот градоначалник кој знам дека многумина беа одлучни да го сменат, за правиот избор. "Правиот" избор на сдсм беше некоја девојка нит видена нит чуена, ниту се разбра за нејзино искуство, образование и работа, а советниците по село видени, веќе знаев какви се. Жално. Ниту тие, ниту другите не се потрудија. Градоначалников не беше лош, се додека не му текна индустриска зона да отвора во сред населено место, со шпедиции и огромни фабрики, па сега под прозор ни летаат шлепери дење, ноќе, и сабота и недела. Стариот асфалт тешко држи, а од тешките возила сите куќи се тресат, буквално! Ајде во овој мандат може ќе стигне до наше село конечно, ако не, здравје следниот (facepalm)

Гледам Долно Лисиче си останаа на своето, а што повеќе да се очекува. Се избра ли таму Марин за градоначалник да му пратам еден допис за селово, затоа што Ивица "не беше надлежен за тоа" ама му стоеше во програмата (facepalm)

Кратово? Д фак? :o

Ептен никакви ми беа избориве, катастрофа кандидати

На Arthur, Albertos, LollySky и 4 други им се допаѓа ова.
  11. BoyL

BoyL Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    7.290
    Спиевте ли мирноо вмровциии..или уште си пуштате солзички...:)

На LilNann му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    @Gosh, чудо ќе е Левица да пркне во оваа држава и да стане фактор, судејќи по она дека Левица не би коалицирала со ВМРО, пример. (а со некого мораат пошто се мали) ....исто ко што Левица од исти принципи не коалицира(ше) нити со СДСМ. Во Левица имаш луѓе кои се водат од чиста идеологија и принципи. :) Тие кои се водеа од тоа да се победи и седне во фотеља, ене ги..преминаа во СДСМ уште на сам старт:D - не им се чека, не би они да градат нешто со години...од нула и тоа:D кога е нон сенс во овој двупартизиран систем.:D Левица, од денот од кога е формирана, за свој најголем противник не ги има ВМРО... :D него СДСМ и особено СДСМовските твитер и фејсбук полтрони, кои сега се дел од министерството за вистина. :D Левица, дури и медиумите ја игнорираат :D

А сега, малку ЕПП:D честитки до победниците, честитки до губитниците...заслужено, заслужено губење, победата...не баш.
    И пошто за локалниве чув ветувања чиниш претседателски и парламентарни избори беа...да кажам и јас ко граѓанин што очекувам:D некое место во некоја амбасада:D чисто за да не морам да ги чекам Бугарине да ја дотераат процедурата за државјанство:D ветувам ќе пишувам по фемина и фејсбук, само за вас:D Ќе отварам теми во кои ќе ве воспевам:D ако сте ме читале, знаете колку ме бива за аргументирање и манипулирање:D ќе се активирам и на Инста.... и твитер ќе си направам! На секои петнаес минути ќе исфрлам по еден статус:D и ќе зберам 500к фолоувери и лајкувачи:D ај ем лајкабл, траст ми.(hollest)

На cresa-jagoda, mimiiiii, Gosh и 6 други им се допаѓа ова.
  13. LilNann

LilNann Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    140
    Искрено се надевав дека СДСМ ќе добие повеќе општини, но дека од 4 на минатите локални ќе добие бројка од 50 општини е изненадувачка. Мислам дека никој не очекуваше ваква победа. Кој од освета кон грујче, кој се осветил дека треба промена, диктатурата на вмро конечно колапсира. Жал ми е за Кавадарци, се надевам дека нема да го изберат кожувчанка во втор и Кавадарци да стане како Кратово.

На Tanjamm, Gosh, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  14. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    Форумска комуњаро, ај честито изборна победа. Имате право да се радувате до посеруење што читам дека некои веќе и го напраиле. Како и да е победава не е зафрканција и е тежок удар за дпмне и голем пресврт за државава. Какви промени ќе има на локално ниво допрва ќе видиме, ама со оглед на профилите на дел од градоначалниците, а особено на советниците не верувам дека ќе бидат поразлични од досега.

ДПМНЕ највеќе загуби од сопственото членство и симпатизери. Политиките на дел од локалните власти од ДПМНЕ, особено во претходниот петгодишен мандат, создадоа невиден револт кај члнството, симпатизерите и граѓаните, и еве ја сметката пристигна. Цели семејства, маала и улици баш поради тоа не гласаа за дпмне, пуштија неважечки ливчиња или воопшто не гласаа.

И нешто друго. LSDM делумно има и ОК членство, народец со секојдневие, живот, проблеми и радости како и секој друг симпатизер на било која партија. Но и таму кај дел веднаш излегоа неизживеаноста, малограѓанштината, простилукот, дивјаштвото. Кој к.р им е на издркотини ко брат му на Рахиќ, Бојан 13, и куп "јавни фаци" па дури и еве Јипмен Втори го прочитав. Првиов синојка вади нож да го збрца Стефчо и тимот, другиве ќе кољале вмровци, трети ќе ебеле, петти ќе суделе, последниов у пичку матер ги прати.Огледај се на третиве бар и ти иди легни нешто па и вмровец нек е.
    Честито и со среќа нека е уште еднаш, па ако нема друго бар да се надишеме чист ајро.

На Aleksandar1212 и Petra777 им се допаѓа ова.
  15. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Шо избори имаше?! Глупости ич не се замарам кој сака нека победи кој сака нека губи ионака не се градоначалници туку крадоначалници сите дали едните дали другите за нас простичкиот народ ни едните ни другите ќе чинат само глупи сме шо гледам поединци ножој вадат на маси за партиите а наредниот ден стануваат во 4 сатот за на работа на која треба самите да изрмбаат и да изработат 8-10 сати за една мизерна плата која фазла од пола оди за сметки со 18% ддв и надпишани киловати струја и ред други работи. Платата не им ја дава ниту Грујо ниту Заев туку приватници шо душата ни ја вадат. Ајд сега поздрав и радувајте се или плачете ич не ми е гајле :D НЕ ГЛАСАВ НИТУ ЗА ЕДНИТЕ НИТУ ЗА ДРУГИТЕ ;) :D

На AURUA, Quincy и Aleksandar1212 им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Три пати го прерочитав постот и не укапирав за кого збориш:)

Зошто волкаво себе-омаловажување?:|

На crimson, LollySky, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Не е себе омаловажување туку од шо читам дека се тепаат овај ова направил ова она направив ај да напишам глупи сте пошто одма ќе бидам нападната пишав за сите.. Пишувам оти прост народ сме ние македончињава се колиме се тепаме за другите да живеат чекаме да дојдат да ни дадат нешто а во странство незнаат кој им е претседател и поубав живот живеаат од нас.. Излегувам чаршија уназад 2 месеци од секоја маса фрчи бош муабет за партиите овие чинеле оние не чинеле па ќе видите што ќе направат па направиле па ненаправиле ваму не испокрадоја сите со даноци со сметки повисоки и ред други работи не шетаат сегде од шалтер на шалтер укинуваат социјално на луѓе кои вистина им се потребни за да добие некој што веќе има а луѓево уште се радуваат до 3 сатот сабајле скокаат рипаат на плоштад ко последно да им е.. Жалосно во таа смисла ми беше постот..

На AURUA му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Вие тука што славите, сите по две книшки си имате за секој случај?

На Arthur и Abeja им се допаѓа ова.
  19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.195
    Допаѓања:
    175.778
    Нека им е со среќа на сите кои победија, но апсолутна победа удира во глава. Едно е да освоените општини да се наклонети кон една страна, но не и целосно освоени зошто тоа ќе премини кога- тогаш во Грујо 2.0.
    Претпоставката за Битола ми беше точна. Ама пак на онаа кола да не победеше, ќе се смеев. Се запнав за колата знам. :tmi: Ама па доста помило ми е што таа победи, а не тој другиот. Така да ... :party:

На LollySky и Aleksandar1212 им се допаѓа ова.
  20. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Тоа е налив на емоции, ти па ќе си ја гледаш колата :D