Локални избори 2017

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Rexona.., 24 август 2017.

1. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.953
    Допаѓања:
    36.972
    Што да очекуваш од луѓе крајно неинтелегентни и зависни од политика? Дека ќе гласаат рационално? Многу добро знам какви луѓе виреат таму, исповработија се живо и диво, сега ќе ги глсаат и оро ќе играат. Глупаци! Не им требаат нормални улици, со гумени чизми ќе одат на работа, ама битно ќе одат. Инаку се плашат дека ќе ги избркаат од незаслужно стекнатите работни места, а не се способни да најдат нови. Ете од вакви си патиме.

Мене моменталнава ситуација ме загрижува, искрено. ВМРО требаше да се казнат, ама и ваква драстична разлика не е на арно. Ќе добиеме ново ВМРО. Нека берат памет Зајко и компанија. Се надевам дека овој пат ќе бидеме паметни и ќе ги казниме ако почнат со ВМРО-вските политики и однесување.

На Justicija, dunika, LollySky и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.595
    Не се сите по ваш терк калемени со по 3 “чамци за спасување”. Јас само една книшка имам, здравствена. :)

Ајде назад во реалност. Факт е дека општество во една партиска боја навидум изгледа, ама не е воопшто идеално. Потребна е силна опозиција која ќе и диши во врат на власта за да првите не почувствуваат тотална и апсолутна слобода да праат што сакаат, како што впрочем гледавме години наназад. За поздрав е тоа што вемеровци се одважија и го казнија Груевски. За поздрав се и реформаторите. Вмро во секој случај му е и те како потребно на земјава.

Ама, дека вчера било фер-плеј, тешко тоа. Може не беа “пустец” - нечесни, ама па дека вчера изборите беа “вирџн мери” пречесни - мало морген. Мислам на сите ни е јасно тоа.

Промени сакавме. Ете.
    4 години се пред нас да видиме што ќе се дешава, ако не ни чини, избори во секој случај пак ќе има. Ние што гласаме за промени, не ни е проблем пак да гласаме за промени. Нас не не врзува партија, нас не води слободна мисла.

На glosipgirl, cresa-jagoda, crimson и 20 други им се допаѓа ова.
  3. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.953
    Допаѓања:
    36.972
    Многу добро кажано, само кој да сфати.

На x.Daisy.x, crimson, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
  4. EarthFire

EarthFire Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    882
    Ова беше ненормален нокаут за ВМРО! Мислам дека си го изеде од своите, традиционално вмровски македонски општини, гласаа не за СДСМ, туку против Грујо!

Сликава на МК, скоро цела плава, не е на најарно, апсолутна власт за Македонија ваква каква што е, не е никогаш добра идеја, Македонците не знаат да се носат со апсолутна власт, уште треба да учиме и да развиваме свест.

Затоа за памет, ни требаа 10 години за ВМРО да доживее ваков нокаут - сега сме поспремни побрзо да реагираме!

На SexiLy, LollySky, lovely97 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358

На cresa-jagoda, crimson, BoaVista и 11 други им се допаѓа ова.
  6. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Како испадна во Штип?

7. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Захариев

8. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Јас лично сум разочарана за некои навистина добри луѓе кои изгубија од навистина расипани луѓе (и пијаници). Зошто не се цени добар човек, не знам.
    Крај краева мене лично побитно ми е човек-личност за градоначалник него човек од партија.

Само едно имам да кажам, да не се мижи на глупостите кои Заев допрва ќе ги носи во Мк (а, на големо ќе ги има, еве времето нека покаже).
    Ако сте трпеле 10 години режим, ај бидете искрени и препознајте дали допрва ќе има режим и ако Мк фаќа удолница, не молчите !

Крај краева, сега сите ќе си седнат во фотелја, ние народот да видиме што ќе правиме !!!

И една забелешка, случајно го завидов Б.Героски на гости во Канал5. Значи Канал 5 не можеше помизерно да падне (додуша падната е таа уште кога дојде на власт Заев). Еднаш си со едни, па апла со други.
    Ние народот нафта пиеме ? Дајте бе една тв која е нормална.

На AURUA, Nigredo Odor и Crnookata им се допаѓа ова.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.712
    Допаѓања:
    40.089
    Втор круг ќе има

10. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.953
    Допаѓања:
    36.972
    Тие кои што упатуваа издржани критики кон ВМРО, кои се неопределени и размислуваат со своја глава (во кои се надевам спаѓам и јас) ќе ги критикуваат и СДСМ. Таквите луѓе (иако не се мнозинство, за жал) не можат да се купат со ништо. Останатите подлизурковци кои до вчера ги величеа ВМРО, ќе ги гледаме како сега магично ги менуваат боите и ги величат СДСМ :lol: Тоа е, таков народ сме. Треба да поминат години додека се репрогарамира свеста и додека се сфати моќта која ти ја дава сопствениот глас. Ќе дојде и тоа време, барем се надевам :^)

На Silver.E, crimson, Mishela и 8 други им се допаѓа ова.
  11. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    А каква е состојбата во Кавадарци,дека цело време се менуваше бројот на гласови де за едниот,де за другиот.
    И да, во право си,не треба ново Кратово:)

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    Официјални резултати во Град Скопје и скопските општини:
    1) Центар(победа на СДСМ во прв круг)
    СДСМ - 17.899 / ДПМНЕ - 8.089

2) Карпош(победа на СДСМ во прв круг)
    СДСМ - 20.334 / ДПМНЕ(ГРОМ) - 12.735

3) Ѓорче Петров(победа на СДСМ во прв круг)
    СДСМ - 13.133 / ДПМНЕ - 10.480

4) Кисела Вода(нема информации за втор круг)
    СДСМ - 15.040 / ДПМНЕ - 13.882

5) Аеродром(победа на СДСМ во прв круг)
    СДСМ - 17.447 / ДПМНЕ - 14.840

6) Гази Баба(нема информации за втор круг)
    СДСМ - 17.544 / ДПМНЕ - 16.517
    7) Бутел(нема информации за втор круг)
    СДСМ - 10.042 / ДПМНЕ - 7.844

7 )Шуто Оризари(нема информации за втор круг)
    СДСМ - 3.744 / ДПМНЕ(СРМ) - 3.592

9) Сарај(нема информации за втор круг)
    ДУИ - 7.963 / БЕСА - 4.582

10) Чаир(нема инфромации за втор круг)
    ДУИ - 11,841 / БЕСА - 10.188

За Град Скопје резултатите се следни
    Петре Шилегов(СДСМ) - 134,498 / Коце Трајановски(ДПМНЕ) - 96.065. Сеуште се пребројуваат гласовите во неколку избирачки места...

На cresa-jagoda, Justicija, Mishela и 6 други им се допаѓа ова.
  13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Е ова се вистинските зборови... Луѓето од вмровските општини не гласаа за СДСМ, туку против грујо.

И наместо да го избркаат од партија (зашто тој сам не си оди), и да стават некој асален за претседател на партија, некои поединци уште ќе го величат царот... Па уште се лутат кога им се смееш у фаца.

Некои викаа не се слушал народот?
    Епа еве го изборот на народот без притисок и закани.

На cresa-jagoda, crimson, LollySky и 6 други им се допаѓа ова.
  14. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Ако е навистина вака супер.
    Несакам робијаш за градоначалник на мојата општин доста ми е од глумци па и робијаши сега.Незнам како му дозволија воопшто да се кандидира:bandit:

На cresa-jagoda и LollySky им се допаѓа ова.
  15. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    *cough* Новата ера *cough*
    Како тргнало ова ни Пустец нема да дадат подршка на Грујо и Вмро.:D

На cresa-jagoda, crimson, Justicija и 7 други им се допаѓа ова.
  16. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.237
    Новата ера заврши уште пред да почне. :D

Избориве ме потсетија на натпреварот Германија-Бразил од Светското 2014. :D

Не знам зошто :?: ама денеска вмровциве како попарени ми изгледаат.

На cresa-jagoda, Justicija, Mishela и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    800
    Допаѓања:
    2.960
    У Гази Баба и Кисела Вода има по 2000 неважечки. Од неговите си изгуби гвујо таму :D

18. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    ДПМНЕ не само што доживеа пораз, туку и огромен шок и неверување дека е можно нивното членство така да ги предаде.

За прв пат вчера за време на пресот Груевски призна дека ќе преземе одговорност за лошите резултати, но заборави да каже дека тоа ќе се случи и без оглед на неговата одлука дали ќе го напушти местото со добра волја или не. Реално не знам дали воопшто постои општина во Македонија каде ВМРО извојува сигурна победа наспроти СДСМ ..Што е показател дека членството освен што е незадоволно, воедно е и разочарано од ненавремената промена на внатрешните редови на ВМРО. ДПМНЕ требаа ова да го очекуваат и благовремено да дејствуваат ако мислеа да бидат достоен опонент. Но, наместо тоа тврдоглаво продолжија да предложуваат градоначалници и советници со врски. Не го забележаа недостатокот од квалитетен кадар, и ги одбија шансите за помош на активистите кои изминатите месеци работеа и се трудеа во нивно име.

Се` на се, мислам дека во одредени општини каде постои можност за втор круг истата ќе биде залудна.

Не знам само што се случи со Лисиче, Бутел, Петровец и Кисела Вода? Ќе има втор круг во некои од овие или слабо?

На oblace1, cresa-jagoda, LollySky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. LilNann

LilNann Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    140
    Јас последно што слушнав од свекрва ми беше дека сигурно ќе има втор круг, разликата била 130 гласа во предност на ВМРО, а пак советничката листа на СДСМ имала околу 500 гласа предност. Таму ќе биде неизвесно до крај.

20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.864
    Допаѓања:
    173.418
    Гази Баба втор круг рекоа..
    Јес да не ги сакам вемеровциве ама ако победи овој кандидатов на сдсм во Г.Б ќе ни ја дорасипе општинава. Ќе се посвети на Хиподром 2 и Стајковци со околните села, а нас кој не врти:envy:
    И не верувам дека има капацитет човеков..

На Kitten, fina erika и Nigredo Odor им се допаѓа ова.