Пишува официјално дека Шилегов е градоначалник во Скопје, навистина? Нема втор круг? Објавија од ДИК?
Да http://novamakedonija.com.mk/NewsDetail?title=Петре-Шилегов-нов-градоначалник-на-Скопје&id=cdc28024-8659-400c-8440-99c6e861bac3
Супер се резултатите до сега. Сега само Филипче во Кисела Вода и Тони у Гази Баба и многу сУ задоволеН! Ова би било одлично. И така е ок. Има баланс. Еве тогаш и нека не е Тони, ама мнозинство советници на вмро.
Мене Шилегов искрено и не ми е некој омилен тип Пендаровски мислам поарен ќе беше а тој кај е? Како да пропадна во земја човекот За Гази Баба искрено сеедно ми е Во Кисела Вода не би сакала Таечуловски да е никако
Ај баш да видиме дали овој новиов градоначалник ќе оди да отнува шахти во 4ипол сабајле метро ипол во гомна.
И згоден Никако. Димитров е на право место таму кај што е сега. И тој е згоден башка. На страна сериозноста од последните актуелни настани на македонска политичка сцена, Поповски и Димитров ја побиваат мислата дека политиката е само за грди луѓе.
Ама знаеш како викаат Во секој случај нека не очајуваат дпновците , прегласување има во 35 општини ако не и повеќе , сигурно ќе победат во неколку таму , има големи шанси да ги престигнат Дуи во освоени градоначалници. Јас направив колку што еден гласач може да направи а тоа е да не дозволи да победи мафијата, спомениците, барокот, палми ,галии итн во мојот град и општина, со тоа си ја исполнив обврската како граѓанин на Македонија. Им посакувам успех и среќа во работењето на тие градоначалници (без разлика од која партија ќе бидат) да имаат памет во глава , да си ја научат лекцијата која Грујо ја доби на овие избори и која Бранко си ја доби пред многу години како и ред други политичари, и ако веќе крадат нека дадат и на народот. Со тоа и завршивме уште едно поглавје од книгата "Краде ама гради" . Може да се сврти нов лист и да се започне со пишување на новото поглавје ,тука ќе видиме во наредните 4 год како ќе заврши. Можеби ќе биде поубаво , можеби ќе биде исто... cheers Како беше она , петардите на Заев ништо нема да направат.
Се зависи како и што ќе одлучи вмрода дејствува на новата за нив средина во политичката сцена. Едно треба да им е јасно дека без муслимани во партијата нема никога повеќе да дојдат на власт.
Сам си влезе у причата да те потсетам и ти ми цитираше пост. Малку смали доживљај не ти ја зборам Гази Баба тебе за која патем и сам побара одговори ама кусо ти е помнењето. Ама така е кога човек ќе се изгуби во сопственото его и мисли се околу него се врти. Како човек од вчера тука нека те просветлат која сум постарите членови со кои одамна политички дебатираме. Тебе да ти објаснувам немам намера. На гравче гледаше па знаеш како гласав, визија доби или како? Со твои зборови - а кој си па ти уопште за да знаеш како јас сум гласала? Или ја тебе не те познавам, ама затоа ти мене... Ние неопределените секогаш гласаме за човек и потенцијал, а не за сендвич и партиска фотеља, за личен интерес. Морам да те разочарам, сем на сметка на споменатата општина, моите забелешки одат на обичнотo членство и таквите ко тебе, а не сдсмовскиот кадар чии промени ме радуваат. Моите критики одат на сметка на штабските пацови кои лицемерно плачеа од вмро зошто им беше криво што не цицаат од државна цицка, а сега три месеци уназад не знаат што попрво да зграбат, а месец дена уназад се здебелија (цитирам, случки од реалноста) од локање и јадење по штабови и кафани на сметка на партијата. Реалните членови сами си признаваат дека тоа е така и дека се заборавиле и претерале. Не опонирам стратегии и програми на ниту еден градоначалник на сдсм бидејќи немало зошто (сем на Борчета и знам и зошто), како ни на министрите. Тие со кои сме дискутирале тука - знаат кои ми се ставовите и што начелно поддржувам, а и јас нивните и покрај сите дрскости кои сме ги упатиле помнењето е почит на дискутантот од другата страна колку и да не сме се согласувале. А бидејќи си *цитат од Бриџит* па не капираш малку и делумно читаш зошто си од оние на кои им гори. Да не се лажеме, си чекаш да си лапнеш нешто затоа ти е битно и си така жустро определен. Така жустро ти дојде за да се одбраниш, па демек ете како јас така кога не те познавам...пих... така порано и од вмро, па после све искочи. (Поздрав @corto.maltese ах ветерани на темиве...кажи му на момчево некои работи) На истите финти нормално дека ве ловат за поддршка така си оди тоа, а вие безинтегритетно лапате зошто - зошто па да не?! Таквите неопределени најмногу ја правиме разликата и ние сме тие кои треба да не убедите за кого да гласаме. А и тие кои ви го спасуваат гзенцето кога одредена власт ќе се занесе сама со себе. Нас не ни е удобно некој да не лаже и политички сме пообјективни од вас одредените. Се дур ги подмирувам своите обврски према државата она има одговорност према мене, а јас имам право да гласам како сакам и за кого сакам. А овој твој фашисоиден обскутрен заклучок дека не требало да гласаме и ти си тој што ќе каже ме потсеќа на еден занесен кој кај и да е ќе оди у Шутка, дечко си ја згрешил партијата, тоа ми е муабетот. Менталниот склоп ти е ист ко на Николаки. Моите ливчиња беа уредно заокружени да не ме мислиш. Како ви рече Заев синоќа пред влада - однесувајте се со почит према нашите гласачи. Ама не знае со која беда си има работа...штета... А што се тиќе загадувањето, така е, у право си од тоа е. Ама дали сметаш дека било кога требало да стане политичка ставка за да ескалира на ова ниво за да сме толку очајни да ни е ас во изборна програма?! Немаме национална стратегија по ова прашање, па се тешиме дека градоначалниците дека ќе ни го решат проблемот. Бидејќи ме читаш селективно, како и секој добар партиски половично образуван послушник, и тука истакнав врати се наназад - дека стратегијата за загадувањето ми е една од поважните моменти за определба (што не верувам дека ќе се реши стратегиски туку ќе помине како - проект, времена мерка итн зошто е само на ниво на општина), а сега ти велам дека треба да е животно право, а не политика и изборна програма, а под тоа што подразбирам јер нели викаш паметен си, верувам ќе разбереш (или па и не). Дојде момент БУКВАЛНО да ни продаваат ВЕТЕР од двете страни за нешто што не требало ни да биде политичка ставка, туку нешто нормално и задолжително. А зошто дошло до тоа?! Заради пари на безинтегритетната багра и членство кое се пикало секаде и било манипулирано и поткупувано од други со кои делеле заеднички интерес или од повисоки институции од страв за својот леб, а што е тоа сем корумпирано однесување?! Така кога од макро ќе го сведеме на микро доаѓаме до момент дека загадувањето поаѓа од личната свест од хартивче на улица до тоа дали ќе гласам дуп за да сечат потоа дрва и да никнуваат згради итн. А тоа микро нема врска со партијата туку со тебе лично, со мене лично... но бидејќи сме нација која е зависна од партии им ја даваме моќта над нас за да потоа да им ја дадеме моќта за тоа дали ќе дишиме чист воздух. Ќе стимулираш култура на возење точак кај партиски член кој се ложи на ред лејбл у штаб и фамилијарно возат по три коли секој посебно у ист правец? Е тука не се убедувам. Сакам да кажам, џабе сте определени кога свесноста на потрчковците не можете да ја смените, не на цела една општина. Кога ќе си почнете од членовите са ги условувате со точак на состанок и митинг да доаѓаат...да дадете пример па можда и ќе поверувам. Или се што живее на 5 км од своето работно место во државна институција во зависност од здравствената состојба да користи точак или јавен превоз, а тие што се подалеку од 5 км опционо точак, јавен превоз задолжително па после да дискутираме. Народот следи пример...тоа е. Заев си почна арно, ситнишот и бедата од народ ќе му ги уништи идеите. Ме иритираат од секогаш партиски членови кои се лицемерни. Такви со кои одевме на протести и беа наводно неутрални, а сега политички се наместија. Такви кои беа против мекотелни вмровци, а сега и на уште непобарано они бакнуваат задници, да си фатат ред. Ваљда сеа појасна сум ти. А ако не сум ти, не ми се обраќај, некако досаден си ми, а и неинформиран.
Во врска со кандидат за преЦедател од вемеро, се знае кој водеше најкрвава борба на говорница во Собрание - Димовски или тато Милошоски. Бар зборат кутрите, а Хорхе па ни тоа.
Тешко ми паѓа колку симпатичен ми станува Милошоски во групата за Здрава храна, здрави деца, а не сакам. Па нели е кјутнес оврлоуд, па уште и смешно?! Ама после си мавам шамари и си викам - тоа е сепак само Милошоски и ми текнува на сликата од табло...
Шо збориш? Значи секаде го има. Не ја следам групата, ама ете, си знам кој е правиот избор. Интуиција е права ствар. Добар татко на деца, уште подобар татко на Република и граЏанство.