Стеј тјунд. Сега е во центарот за конуникации на сдсм со плата за која обичните можат да сањаат (1к еурос дарлинг). Сдсмовскиот Бетмен. Ама знаеме Бетмен како растеше...така и овој. Ама ако мериме Васиљ кај е прост па и е неинтелигентен, сем за уличен хумор. Трнот од знаеш каде го сместија во Паркови и Зеленило ко директорче... Знаеш која компромитирана особа е.
Тој не беше режимска гнида? Бетмен ми е многу трагична прича, Шекспировска трагична прича е он. Цело време изиграваше неутрален, и кога бродот почна да тоне се качи на него. Мислам, колку треба gloop да бидеш тоа да го направиш, тоа ни од идеологија не го прават луѓето. Јас се сеќавам на времето пред 5-6 години излезе една атракција песна Бранко е крив, незнам кој се сеќава, овој ми се чини пееше. Која трагедија, мајко мила. Васиљ ми се чини од почетокот отворено играше. Ами Лешоски, кој епик феил... Трагедија. Туку, со Инес што се случи? И она е еден од сончогледите. Невероватно како Твитер кловнови се дочепаа до добри функции, те од еднава, те од другава страна. .
Така де...тој е...ама им се наЉути што не го наградија па демек незадоволен од политиките пребега. Тие што не беа задоволни останаа и ќе си менуваат внатрепартијски. Да не го знаев Гоце лично, ќе се полажев. Да не вадам веш сега... Бетмен ај што беше уценуван за кривичните за каменување за грчка амбасада, па и пари си переа низ него. Ќе речам само глуп наивко. Сега у небрано. Он пустиот цел живот сака некаде да припаѓа и да се осеќа битен...загреота. А има капацитет... Васиљ се оградуваше и збореше дека не припаѓа и нема да припаѓа во ниедна партија. Он бил Робин Худ. Лешоски за камуфлажа си фатил девојче. Колку неприродно делува кога ќе ги видиш од страна. Он ќути бути...баш апла. Имаше еден твит парафразирам - се боревме против арогантниот сељачизам на вмро што ни доаѓа како свежина арогантниот елитизам на сдсм. Не знам колку е елитизам кога проста маса се удара у гради, ама поентата е друга... Или бутнавме една фамилија од власт за да дојдр друга. Инес мудро молчи. Или сериозно се сменила откако ја шутнаа вмро. Или чека да и дојде редот за функција во сдсм. Само ја истиснаа. Павле од што ми беше...драг другар...сега...си ги разгледува вредностите.
Бетмен цело време релативизираше, правеше некои досетки, и таман кога почна бродот апла да тоне, ми се чини дека во времето на амнестијата на Хорхе, почна јавно да се шета со другарчето му, Илче. Која будала. Иначе, на народот му беше допиздило уште во 2010/2011 кога се затвараше А1 и кога апла се вадеше нечист веш во јавност, и тогаш беа тесни изборите, не баш, ама беа, да не местеа вмро и влегуваа во вреќи, да носеа од Пустец луѓе, уште тогаш ќе се случеше ова што се случува денес, и ќе беше за Грујо добитна комбинација да си паднеше тогаш, зошто немаше да се дочека да излезат Бомбите. Ќе истераа тогаш сдсм некој мандат можеби, ама на наредните избори пак ќе беше упитно. Вака си потонаа момачки. Да не вадам сега стари теми од форумов, колку уште тогаш народот беше напизден. А и после убиството на Нешковски... Месец дена после тоа хашките случаи, па Космос... И забегаа...
Него... https://sdk.mk/index.php/makedonija...matorite-vo-vmro-dpmne/#.Wfccd2hFkhs.facebook Кој од истакнатите во раководството припаѓа на реформаторскава гранка? Или уште никој јавно, само ситните глувци по штабовите?
Па кретен глуп е, он ќе спашава брод шо тоне. Од дома му рекле изгледа сине тогаш се користи највеќе. Не размислува глобално, туку на ситно и затоа му се дешава тоа. И шо да рече на тоа сем дека не е глуп ама глуп е?! На сличен начин инаку е и ова сега. Амбицијата да се има целосна контрола не е од добродушност, туку од страв, алчност и желба да се биде Грујо... Ако не береме памет сега после никој нема да не среди. Никој! Реално, капацитетиве на сдсм се никакви, ама се далеку подобри од на вмро. Победите не им се реални. А гласачкото тело сега сфаќам дека само си го прави притисокот, а не партиите. Сериозно мисли дека е под закана од владејачката партија ако не гласа за неа. Админиатрација особено... Шо да кажам дека сепак историски сме само еден беден, подводлив и глуп народ... Џоли знам дека си у темава. Оди у нашата, збуњена сум од резултатите...
Нееее...се приклонија многу од ,,големите,, ама страв им е јавно да се прикажат. На 23.10 имало прослава на незнам колку години од постоењето на ВМРО и се правеле две одделни ,,чајанки,, На онаа кај Реформаторите ВРИЕЛО од народ, а кај НГ освен некои кои навистина мораат-немало никој.
Имам снимки од прославата. Ама не смеам да ги ставам... Имам и кога славеа и се дереа Шутка не ти бега Никола... (Да се објаснам, имам прекрасни пријатели од двете страни, на пријателска основа, далеку од партиска, со нив за политика не зборувам, жестоки сме во ставовите) Брзо ќе се регенерираат. Сдсм ги потценува ама се попркосни од нив. А надворешното расположение е повеќе наклонето на вмро него ли на сдсм. И при тоа кига викам вмро не мислам на Грујо, него му се смееа и не брукаше веќе секаде. Надворешниот фактор кај нас е многу значаен, а тој не е про сдсм, ги протна за да го тргне човекот виц - Грујо. Со ладни глави се мисли. Одиме од режим во режим... Не го препознаваме симптомот...простаци...
Вистинските реформатори се големи играчи од Вмро, кои јавно не се кажуваат, ама јасно е. И оддамна се игра таа игра, да се тргне Грујо. Знам и кои ликови се конкртно.
Морам да кажам дека ми се допаѓа тонот со кој зборуваме на темава... Здраво разумен е... Друг пат очи се копало.
Очигледно дека се постигнала некоја зрелост кај дискутантите, што исклучително многу ценам при дискусии каде има ,,оган,, Додуши, има отсутни, па незнам во која/каква конотација би пристапиле кон муабетов
Рефке а дали доколку се реформира вмро ќе го имаш истото негативно мислење што мислиш реформаторите немаат гоззз...
Што немаат ? Јас негативно ммислење имам за раководството на ВМРО. Апсолутисти. Е така нема никаде, освен дома (ако и таму ти дозволат) Иначе, првите години ВМРО убаво си работеа....ама работава ,,зајде,,
Сега читам на една друга тема дека ме цитирале...се изнасмеав. Ми оди да оставам линкови со базична литература, а потоа за светски трендови околу "лупетањето". Безпредметно е да се дискутира со такви луѓе едуцирани од дневни вести...жално уствари. Ама да, стварно смирено е и се надевам дека така ќе остане...
Мислиш ли реформаторите немаат газ ( гоз) а штом имаат ГОЗ имаат и УСТА ќе лапаат па они како зајко ќе бидат светињи
Секого ќе го допре раката на казната, кога-тогаш. ,,Кркале,, и ќе ,,кркаат,, и овие и секогаш ќе има ,,кркачи,, ...ама и светињи имало од секогаш, и мораш да признаеш дека и тие бидуваат разоткриени. Кој преку ,,бомба,, кој ќе го накодошат....важно, светец не останал
Да се реформира ВМРО одма ќе гласам за нив. Проблемот е Груевски. Тој треба прво на психијатрија да се прати. Нормален човек ги нема тие размислувања. Тој ја закопа цела партија. До сега требаше 50 пати оставка да си даде. Васиљ ми е одвратен... Ауууууу... Не можам да го смислам човечево. А харизма има нула. Гледам на Сашо Тасевски му ископале некој ФБ статус за сексот од 2012. Гадотии, шовинистичко срање. Ама на сите тие работи ќе им се замижи само Груевски да не е на власт. Ако сакаат ВМРО да победат, мора Груевски да лета што е можно побрзо. Гоз бе... Гоз озбилно?