Локални избори 2021

Discussion in 'Политика и настани' started by Luciferka, Jun 22, 2021.

?

За кандидатот на која политичка партија ќе гласате на локални Избори 2021?

Poll closed Jun 22, 2022.
  1. ВМРО ДПМНЕ и коалицијата

97 vote(s)
    35.7%
  2. СДСМ + ДУИ

38 vote(s)
    14.0%
  3. Независен кандидат

15 vote(s)
    5.5%
  4. Нема да излезам

49 vote(s)
    18.0%
  5. Ќе го поништам ливчето

21 vote(s)
    7.7%
  6. Друго

18 vote(s)
    6.6%
  7. Левица

34 vote(s)
    12.5%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. @ceci11

@ceci11 Популарен член

Максим до победа. :l:

Sofronko, Leat, Sestra :) and 2 others like this.
  2. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Лелее после малото радување дека во Карпош и некои што не се СДСМ/ВМРО влегле во Советите комплетно се разочарав дека Стевчо криминалецот е во втор круг. Дефинитивно се лошо што се случувало е дебело заслужено. Луѓето се тотални будали тука. И си залужуваат криминалци и диктатори. И малку ни се на сите глупостите во кои се давиме.

Ahoy, MoNiToDi and oblace1 like this.
  3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Јас имам инфо дека веќе тендери не се местат на партиски луѓе. Нив тоа им пречи. Друго, порано пари се даваа генерално на партиски кадри, било за спорт или култура. Неодамна среќавам познаничка, не е член на партија, и девојчето вади од ташна книга превод на англиски, општината и одобрила пари за тоа. Браво. Порано тоа беше мисловна именка.

Некои рекоа дека Максим не се бунел порано. Прво, немал зошто, оти додека тој беше советник, СДСМ беше опозиција, немаше можност да прави глупости. И да имал различен став за некоја ситница, го кажувал на совет или на локална тв, но тој беше тогаш анонимен за целата македонска јавност. СДСМ во Куманово се одржа толку години поради слабото ВМРО. Сите знаат дека членови на ВМРО порано гласаа за Циц, во првиот и вториот мандат, а третиот го спасија Албаниците. Тоа што не му успеа на ВМРО 30 години, му успеа на Максим сега за кратко време. На листата има луѓе кои беа гласачи на СДСМ, и една жена која високо котира беше за ВМРО, ама ете избрале да сменат нешто. Дали се на прав пат, ќе видиме.

4. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Стевчо е многу почитуван од Карпошани. Која е причината не знам ама имам таков впечаток.

Leat, Traveler91 and orevokrsacka like this.
  5. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Ама многу ми е кеф што СДСМ многу изгуби на овие избори. Значи има надеж за македонскиот народ, иако уште има продадени души повеќето почнаа да се освестуваат.
    И да честитки до самосталните кандидати за гласовите што ги добија, Максим и Даниела, се надевам ќе се изборат за победа во наредниот круг.
    Мислам дека денеска луѓето малку порасположено ми делуваат, се роди нова надеж за подобро во нив и се надевам дека така ќе остане.
    Црната чума од власта ни ги беше земала насмевките од лицето, но полека се враќаат на место.
    Се најдобро народе можеби конечно ќе заживее оваа држава.

6. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Да се надеваме ..

Во Тетово пак , повторно во предност Теута Арифи .. Не ми се верува , после оној дебакл со ковид центарот , по инцидентот со кислородните цевки , по блокадата на главните патишта што водат до болница ( поради реконструкција во исто време (facepalm) ) , инцидентот со лизгалиштето на плоштадот .. Зарем сеуште не се освестиле луѓево .. Не велам не , и Теута има доста изградено во Тетово , ама инцидентите со болницата ја прелеаа чашата . Барем кај мене .

7. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се радувате СДСМ што изгуби голем дел од општините, гласајќи ги ВМРО. Арни не сте.
    Јас пак, наивна и мутава, мислев конечно народот се освестил или пак уште подобро, се опаметил.
    Туку, толкава радост или тага да чувствуваш при избор на градоначалник, не кажува дека ќе работи во служба на народот, него колкав кеш ќе се врти или испушти. Додуша некои и за моќ го прават истото.
    На здравје нека е. Се избраа исти г**на у различно пакување.

Glowy, referentka, Amelia and 12 others like this.
  8. @ceci11

@ceci11 Популарен член

Џабе е. Не се освестуваат луѓето.

Amelia and CrazyGirl15 like this.
  9. Idedemja

Idedemja Популарен член

Moжно е да не победи ако второпласираниот се премисли и ја повлече изјавата дека не сака ништо од ВМРО, рече Мицкоски расположени се за преговори и разговори нивните таму колку и да се да гласаат во негова полза отколку во полза на Теута, ама таа пак тешко се дава, кој знае што ќе биде натаму.

CrazyGirl15 likes this.
  10. _beautyy_

_beautyy_ Популарен член

Не се гради менталитет ако се водиме по логиката од две зла да го бираме помалото. Не сме на улица најдени, па од тие две да бираме. Сакаме ДОБРО, и сигурна иднина, не само за младите туку за сите граѓани на оваа држава, а иднината не ја создаваме сè додека размислуваме како што размислуваме сега.

11. daylight

daylight Популарен член

Никој ништо не коментира како поминале изибирчаките одбори при примопредавање на материајлите...
    Имало премногу чекање на стдуено, гладни, жедни, преморени... Многумина биле будни и повеќе од 24 часа (12 часа на избори и уште отприлика толку чекале пред општинските комисии) а после тоа многумина морале да одат на работа иако имале потврда дека биле ангажирани околу изборите.

Guns N` Roses, Angie1432 and @ceci11 like this.
  12. quattro

quattro Популарен член

Аеродром:

СДСМ + 25коалициски партнери (25% совет)
    Левица сама (18% совет)

13. friendy

friendy Форумски идол

@Dandra Кога некој рекол дека каменот од близу паѓа мислел токму на луѓе како тебе.(facepalm)

14. Abel

Abel Популарен член

Завршија избори, го исклучија парното. Абе.

15. @ceci11

@ceci11 Популарен член

Зарем има такви луѓе кои што посакуваат лошо на сопствената крв, на сопствената тетка.

Idedemja, Dandra, eliesaab and 2 others like this.
  16. Acronia

Acronia Популарен член

Гледам нешто поладно денес од вообичаено.

17. Abel

Abel Популарен член

Небитно дали е топло или ладно, сезона почнува од 15ти, овој ден ќе влезе во сметката за плаќање. Се плаќа за греење цел месец, а не во зависност од надворешните температури.

eliesaab likes this.
  18. staycalm

staycalm Форумски идол

Ама вакви поетски творби кога ќе прочитам за било која партија а уште не ѝ ни почнал мандатот, пресмешно ми е :lol:

19. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Ама ова е само почеток, полека и новите партии ќе се издигнат, неможе преку ноќ оп троп.
    Патот до врвот е тежок, овие две партии со години назад се на власт и имаат многу подржувачи, претежно се постари лица кои со години си ги гласаат, а знаеме дека младите голем број се иселени.
    Еве гледаме на Левицата и се дава шанса и ќе ја добијат, меѓутоа ова се први избори во кои учествуваат и постигнаа голем успех.
    Па и факултет не се завршува со една година одење.

Tanjamm likes this.
  20. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Кој се смее последен најслатко му е да знаеш. Изгледа не ти се допаѓа кога народот е задоволен туку твоите сопартијци. Оди теши ги у штабовите, посмеј се таму малку може ќе им кажеш уште некој виц да ги орасположиш, некако кисели им беа фаците вчера.

Last edited: Oct 18, 2021
Thread Status:
Not open for further replies.