Локални избори 2021

Discussion in 'Политика и настани' started by Luciferka, Jun 22, 2021.

?

За кандидатот на која политичка партија ќе гласате на локални Избори 2021?

Poll closed Jun 22, 2022.
  1. ВМРО ДПМНЕ и коалицијата

97 vote(s)
    35.7%
  2. СДСМ + ДУИ

38 vote(s)
    14.0%
  3. Независен кандидат

15 vote(s)
    5.5%
  4. Нема да излезам

49 vote(s)
    18.0%
  5. Ќе го поништам ливчето

21 vote(s)
    7.7%
  6. Друго

18 vote(s)
    6.6%
  7. Левица

34 vote(s)
    12.5%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. franca

franca Популарен член

Кој победи? Вмро?

2. Vivienen

Vivienen Истакнат член

IMG_20211019_155121.jpg IMG_20211019_155153.jpg

t.a.m likes this.
  3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Iako licno mi se obrakjas mislam deka zboruvas opsto za nekoja debata po temive za politika. Jas imam glasano za albanec kandidat za pretsedatel. Sega istiot da se kandidira bi go preskrtala. Mnogu se smeni covekot.
    Za albanska partija ne bi glasala nikogas. Za licnost albanec na nekoi pretsedatelski ili lokalni, bi glasala ako e covek.

LejlaD and t.a.m like this.
  4. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Pa nema pogolema glupost da me nareces
    koga Filip e kandidat na SDSM, a jas kazuvam deka Filip takov kakov sto e i od kogo e, ne e vreden nekoj da go glasa.

Nego pocnaa da tepaat antifilipisti po k.voda pa da :x

5. GirlRose

GirlRose Форумски идол

(facepalm)(facepalm)
    Зоки си е сам крив. Тој е круцијалниот проблем. Па после сите останати...

Leat, Idedemja, t.a.m and 1 other person like this.
  6. Sestra :)

Sestra :) Истакнат член

Она кога секој втор збор ти е "режим", а излегуваш и вршиш тортура врз луѓе кои имаат спротивни убедувања од тебе. Му вршат тортура на човекот, не за џабе гласаме за промени.

Максим: https://fb.watch/8KDonleQ17/
    Kumanovo news: https://fb.watch/8KDp2YfqhB/

Затоа со две раце гласав и ќе гласам за Максим.

7. Lilit

Lilit Форумски идол

Стевче за Карпош - овој народ е ненормален. Малку ни е.

Вака гледано од дистанца, сите неуспеси на СДСМ освен актуелните глупости и пехови, се должат и на тоа што не се способни (би рекла за среќа, иако поединци како што гледам поддржуваат политички манипулации од тој тип - ги жалам) е што не допреа никој од друга политичка партија по институциите заради освета, сите си се на своите места (зборувам во поширока смисла, со се придружни институции кои не фигурираат како државни, а се некаков сервис на државата). Сите останаа таму каде што се, освен повисоки позиции и нивната непрофесионалност (аха, сдсм ми е министер - ќе опструирам) од простота и квази интелектуалност.
    Е се додека на ова ни се базира политичката сцена и сме таков огавен, непрофесионален народ нема да не биде ни во приватен сектор, ни никаде.
    Човек без ден стаж во приватен сектор никогаш не би го направил тоа зошто знае што е професионалност и посветеност - се останато... со чест на исклучоци кои пливаат професионално во сите води и им ја туркаат работата на сите партиски лижачи, на овие или оние - небитно, по сериозноста и резултатите од проектите се гледа.

Кампањата доби поширока смисла.
    МВР друго кажуваат кој е режисер на "режимскиов" пристап. Почнаа сељачките глупости. Да се припремиме пак за робство во сопствената држава. Изживување, уцени и деградирање.

JoyJoy, Sestra :), LejlaD and 2 others like this.
  8. темјанушка

темјанушка Популарен член

Не, не ги потценувајте Спасовски и мвр.
    Ако овој притисок му го прави на градоначалникот може само да замислиме што е со другите.

Затоа велам бројот на оние што гласале за Вмро, левица и останатите што би излегле повторно (своеволно) да гласаат е помал од делот на Албанците што СДСМ и дуи ги има под уцена и мора да излезат да гласаат. И затоа тие ќе одлучат.

Нема да дозволат Заев и пајакот, Максим последен да им се смее. Макар и полнеле кутии.

Sestra :) likes this.
  9. Traveler91

Traveler91 Истакнат член

Овој од сдс ништо не направи, затоа го бирам помалото зло, и не е само паркот , тој ги направи и улиците…

Leat likes this.
  10. _beautyy_

_beautyy_ Истакнат член

Гледам, во Скопје Тимчо Муцунски(кандидат за градоначалник на општина Аердром) ги повикал неговите противкандидати на кафе и искрено ова ми се допаѓа. Секоја чест и за противкандидатите кои ја прифатиле поканата, гест за пофалба.:handshake:

А, потоа, отварам Фејзбук и прво ми излегува за случајот со Максим Димитриевски и повторно си го велам чувеното "нема да не биде". Не знаеме и никогаш нема да научиме да прифатиме пораз. Жал ми е што мора да проаѓа низ ова, моментално ќе му вршат психички терор, ама тоа е кога губитниците не можат да го признаат поразот во град за кој знаеме дека константно 30 години победуваат. Во втор круг кумановчани мора да излезат и максимално својата поддршка да ја дадат за Максим, доколку сакаат вистински градоначалник. Мислам дека ова им е најдобар градоначалник од мандатите на неколку претходни градоначалници.:)

Leat, cresa-jagoda, Sofronko and 2 others like this.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Максим и Оливер се скарани со години, оддамна и во прашање се интереси. Ниту Максим е цвеќе, ниту пак Оливер. Затоа не го величете ни едниот, ни другиот.

Многу работи кои Заев ги направи, од избор на кандидатите па се до политички одлуки резултираа и го дадоа овој резултат.
    Од бројките гледаме дека Вмро не мрда со години, гласовите се тие, членството е тоа.
    Сдсм и Вмро имаат различна структура на гласачи.
    Вмро го гласаат, што и да прави, видовме дека бомбите не влијаеа врз нив. Додека кај Сдсм е поинаку. Кај нив не проаѓа се и сешто, не простуваат. И ова Заев што го заборави.
    Си мислеше изгледа дека е лидер на Вмро.
    Ама ако им е, казна. И така треба да биде.
    Но не верувам дека Вмро има капацитет.

Јас сум член на Сдсм и не кријам. Но јас оваа политика не ја поддржувам, ниту пак би ги гласала. Нема да гласам за партија кој избега од одговорноста за болницата која изгоре. И ред други политики.
    И да бев во Мк.
    Би сакала да видам нови лица во партијата, ново раководство и нов пат.
    Ова сега ниту го подржувам, ниту пак би го гласала.

12. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Уште од сега штом почнаа со валканици, можам да замислам што ќе се случува до крајот на избориве.

Sestra :) likes this.
  13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

На форум нема никој никого да убеди за ништо. Ние сите знаеме како треба, ама на крај по нивно излегува. Не гласам, минус советници и пратеници за мојата етничка заедница, минус вработувања и се по ред. Тој систем не го поставив јас, туку властите. Со масовно гласање добива демократијата. Сите сакаат трета опција, ама никој не ја гласа. И пола Македонија нема автобус за да стигне на лекар во Скопје. Ај сега, како да сменам јас или ти колективен мајндсет? Еве сега со ќеф ќе гласам за независниот, оти се гледа дека секој глас има да се мери, секој глас е важен, и јас сакам Оливер кој откако стана министер не може народот лични документи да извади нормално, да добие еден добар шамар.

14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

И јас ќе повикам за истото. Дајте да направиме едно цунами од кое боли глава. Не сум партиски член, ама има разлика од Циц до Максим. Секој глас е важен, секој. Во втор круг буквално на кантар ќе оди секој глас. Се надевам дека секој свесен и праведен кумановец ќе стави прст на чело и ќе гласа за Максим.

Leat, Srckata28 and @ceci11 like this.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се' знајте.
    Кој-со кој, зошто-како. 8-|

16. Lilit

Lilit Форумски идол

Тоа покажува на интелигенцијата на гласачките тела. Кој е со став, а кој е задоен.

17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Гласачкото тело е флексибилно. Јас сум гласала за повеќе партии досега. Менувам. Ако некој ме убеди дека е помало зло, го гласам, ама ако не е, контра глас на следни избори.

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Никогаш не сум гласала за конзервативна партија.

staycalm likes this.
  19. Amelia

Amelia Популарен член

Зошто Љупчо шамари, што е тој крив, Спасовски има поголема вина?! А зошто пак баш во Куманово?

20. 999

999 Активен член

ne izvrtuvaj, jas pisav cista glupost za onaa tvojata sporedba , dedo mu filip veruva vo ramna zemja pa videte kakov e filip :clap:

Thread Status:
Not open for further replies.