Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Локални избори 2021

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Luciferka, 22 јуни 2021.

?

За кандидатот на која политичка партија ќе гласате на локални Избори 2021?

Анкетата е затворена на 22 јуни 2022.
  1. ВМРО ДПМНЕ и коалицијата

97 глас(а)
    35,7%
  2. СДСМ + ДУИ

38 глас(а)
    14,0%
  3. Независен кандидат

15 глас(а)
    5,5%
  4. Нема да излезам

49 глас(а)
    18,0%
  5. Ќе го поништам ливчето

21 глас(а)
    7,7%
  6. Друго

18 глас(а)
    6,6%
  7. Левица

34 глас(а)
    12,5%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.480
    Допаѓања:
    15.617
    Гледам тука се споделуваат вести од порталов и се прифаќаат како за вистинити пак ајде да го споделиме и ова, ваљда точно е :)

МАКСО ПРАВИЛ ДРАМЕ ДА НЕ ПЛАТИ КАЗНУ ЗА СООБРАЌАЕН ПРЕКРШАК

2. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.742
    Допаѓања:
    3.560
    Се страмам што ова кај нас се нарекува 'статија' а професијата 'новинарство'.
    Да ја сликам и јас некоја уплатница, може ќе има некаква поврзаност со Максим.

На Leat, Srckata28 и Tanjamm им се допаѓа ова.
  3. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.480
    Допаѓања:
    15.617
    Одамна новинарството не е кај нас како шо треба, уште од времето кога Грујо насила ја затвори А1 поради шо беа опозициски настроени.
    Или пак Максо стварно го застанале да го проверат а овај испаничил и драмејќи дигнал фрка собирајќи му го членството на полицијата за да се добие некој глас плус кај публиката, кој знај, се е можно во државичката ни. :)

На staycalm, Amelia и Tanjamm им се допаѓа ова.
  4. @ceci11

@ceci11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2020
    Пораки:
    1.529
    Допаѓања:
    1.658
    Не заборавајте Спасовски е како десна рака на Заев а Спасовски е од Куманово, па знајте се ќе направи само да го тргне Максим.

На темјанушка, Tanjamm, Leat и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.480
    Допаѓања:
    15.617
    А Максо ќе направи се да го тргне Спасовски т.е. кандидатот на СДСМ. :sweat:

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    И на Водно во дел кај што не смее да се гради се рамни земјиште за ни малку ни повеќе кафич, ама утре ќе се знаело дали е така. Таму тргнале маркација за нагоре, се гради како да е секое друго земјиште, ама Саша градоначалник на Центар како што ќе ги искористеше сите правни средства да оспори градба спорти Холидеј Ин и тука утре ќе знаел на што се, море, море глумење лудило и гласајте не у втор круг, аха мало сутра.
    И да одговорност нешто за она со извидниците, некој, било кој да се казни? Не, аха, ок(facepalm)

На Nikolina35 и KateKane им се допаѓа ова.
  7. @ceci11

@ceci11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2020
    Пораки:
    1.529
    Допаѓања:
    1.658
    Доста е режим на криминал во МВР во Куманово а и во Македонија.

На Leat му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.951
    Допаѓања:
    12.627
    Женава е член на СДСМ, директор во основно школо и кандидат за советник од СДСМ. Нормално дека вака ќе пише. А за технички преглед, па тоа СДСМ од ВМРО го научи. Оваа диркеторка со години за едно селско школо тврдеше дека нема пари, и децата одеа во полски клозет ( распаднат) додека не реши Максо да го направи и го направи. Се споделуваше полскиот клозет по фб, актерката Ирена Ристиќ го споделуваше. Максо по мене не прави разлика, малку народ има нема да инвестирам, малку гласови ми донесоа, нема да инвестирам. Падна 3 сантиметри снег, машини ги расчистија патиштата по сите села. Вечерта уште малку снег, утре пак машини си поминаа, иако не беше критично. Кога праќал машини до село Колицко, кој бил знае, дека таму има мал број на стари луѓе, значи има волја да работи. Пред Максим ова изгледаше вака: вртам во општина, молам да исчистат снег, ми вели „немам слободна машина, отиде за ваму за таму....“ Лажат, и на крај снегот сам ќе се стопи. Е сега некој од село веројатно не можел да стигне на школо и на работа, ама кому му беше гајле.

На Leat и Srckata28 им се допаѓа ова.
  9. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.742
    Допаѓања:
    3.560
    Океј е разбравме одамна дека си партиски бот, него готово не ти поминуваат ни тебе ни на партијата ваша овие грди пропаганди. На народот со извинение му дојде до к*р од вашата неспособност и корумпираност. Сега сносете си ги последиците. Народот дава сила, народот зема.
    Паднавте баш поради ова, што го правите глуп и слеп народот со вакви и слични статии од типот '500е плата'.

На diff, Leat, Srckata28 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Ne izvrtuvam, ete povtorno pisav - kakov e i od kogo e...

U ostalom da bil aren ke go izglasaa.

11. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Абе цело Куманово има затемнети стакла на автомобилите, почни од албанското население, па не ги носат со ротациони светла на проверка и не запираат сообраќај на цела улица само за да проверат документи. Па чекај не сме ние од вчера точно знаеме што се случува, а јас сум многу добро запознаена и со претходното владеење на градоначалникот и за круговите околу Спасовски, така да немој да мислиш дека нешто си многу попаметна од нас тука на форумот каде сите сме анонимни.

На Leat, Srckata28 и Tanjamm им се допаѓа ова.
  12. Pea

Pea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    666
    И претходно реков дека не сум политички активна и не гласам, ама овој случај ми е интересен, ако веќе треба да се тера правдата и законите што не го прават истото на сите, многу пати ми бил загрозен животот од не обележани и не осветлени возила кој трајно треба да бидат отстранети, еднаш ме застана полиција и се натега со мене да ме казни сум немала соодветна опрема, а покрај нас минува машина за сечење дрва и тоа како некоја летачка чинија му велам а него кога ќе го застанеш и провериш, ми ги врати документите и си замина.

13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.951
    Допаѓања:
    12.627
    Началникот на СВР од кого Максим се жали, откако е поставен на многу настани одеше со Спасовски. Мора ли јавно да покажува за која партија е, иако народот знае и не пие нафта? Јас имам многу инфо, ама не за форум. Сите кои мислат дека ова е случајно и дека Максим е крив, откако зема 22 гласови повеќе се грешка. Ова не е случајно. И Максим не е како Циц, Оливер и слични. Ако во иднина разочара, тоа ќе биде нешто друго.

На Leat, LejlaD, Vivienen и 2 други им се допаѓа ова.
  14. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.910
    Допаѓања:
    2.137
    Факт е дека народот прати јасна порака и тоа владата мора да го свати ако сакаат некаков излез.
    Тој излез пдразбира раководството односно секаде каде што не освоили гласови во тие населби да се стават чесни искрени кадри. Мора да работат и да покажат резултат ако саакаат ефект. Мораа да излеззат од комфорот и секаде каде што има потреба да излезат во пресрет, туку се мисли ма суштински работи што мора да има во 21 век вода, асфалтирани патишта, канализација спортки терени.
    Факт е дека грото од кандидатите на сдцм се опуштија и не сработија.

Какои да е ни престои прериод што ке биде ке биде.
    После втор круг не чека што ке биде ситуацијат дали ке успеат да седоговорат со Бугарија.
    СЕпак ако успееме да се договориме со Бугарија ни се отвата нова перспактива со ЕУ птворање на поглавјата. Тоаке значи поголем буџет за сите нас. Не значи само да се седне во фотеља и работте да ги ставаат под тепих. НИ треба силна економја неоптеретена со политика, кој за кого е битно е да се работи да не сопнува некој за парче леб. Тоа треба да го сватат партиите. Д си ги намалат овластувањата повеќе пари да ода кај народ. Сериоза борба против криминалот и во своите редови. Мора да се тргне некој кој не е добаритнм

15. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Каков поголем буџет ако влеземе во ЕУ?
    Знаеш дека државата секоја година треба да вади од буџетот и да им дава на нив и на Нато?
    А државата ни е толку задолжена што незнам од каде ќе ги дадат тие пари, можеби уште задолжувања од Светската банка.
    И кој ќе страда тука што мислиш?
    Па народот. И Бугарија и Романија се во ЕУ и сите млади им избргаа токму поради малите примања а високите цени.
    Да не се надеваш дека светла иднина те чека ако влеземе во ЕУ, ќе не примат само зашто имаат некоја корист од нас, затоа што имаме добра позиција па прлавите работи преку нас да ги извршуваат, во друг случај никако.

На темјанушка и Tanjamm им се допаѓа ова.
  16. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.480
    Допаѓања:
    15.617
    Знам дека имаш разбрано, еве сНе со другарчињата ботираме штабски во центарот за комуникации во Долно Дупени истовремено делејќи и пропаганден материјал.
    #дол-но-ду-пе-ни-вмровскосело
    1 (3).jpg
    1 (1).JPG 1 (2).jpg

sm6906.gif
    Како и да е сепак испаѓа дека жената тоа шо го напишала е во право казнет е со 250 евра, но и јас лично од двата кандидата сметам дека блага предност треба да има Максо, сепак истерал еден мандат а гледам дека доста добро е прифатен кај граѓаните и онака делува на стабилна личност, шо не значи дека кандидатот на СДСМ е спротивно на ова но ете сметам дека Максо заслужува уште еден мандат, а и во секој случај се работи за двајца социјалдемократи пак сеедно, нека победи подобриот.

17. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.400
    Допаѓања:
    60.013
    Ваквата ароганција, надменост, правење препаметни, потсмевање со другите дека се неписмени, небањати и константен комплекс на виша вредност ве катапултираше на последниве избори симпатизери на СДСМ. Тоа и што секоја критика ја карактеризиравте како неутровмрана.

Ај тоа, него навистина ја имавте цела интелектуална фела зад вас пред некоја година, луѓе што верувале во промени, луѓе што сакале едно поинакво време да дојде. Се изгубивте оти сте препаметни. Сега немате ништо, имате пораз од најотепаното вмро, со questionable лидер и кандидати кои не се ни до пола од оние кога Грујо за прв пат дојде на власт.

Наместо вакви цинични коментари, малце прст на глава да си ставите и да размислите како (ако воопшто некогаш) ќе вратите доверба кај луѓе кои малку надеж за подобро утре гледаа кај вас.

Поздрав.

На Idedemja, Sestra :), Harper и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.951
    Допаѓања:
    12.627
    Се заборави ли муабетот „Мене името не ме рани, ми треба храна и сметки да платам, гајле ми е за името“. Дали сега сменетото име некого храни? Сега кога ќе поскапе и струјата, јадете го името Северна, сите кои мислевте дека е до името.

На jacqueline.s, Idedemja, Leat и 2 други им се допаѓа ова.
  19. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.588
    Допаѓања:
    24.993
    Ама вмровци коа зборат за партиски ботови и пропаганда.... Пу јазк

20. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Има ли некаде објавено која партија колку советнички места има освоено во секоја општина?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.