Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Локални избори 2021

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Luciferka, 22 јуни 2021.

?

За кандидатот на која политичка партија ќе гласате на локални Избори 2021?

Анкетата е затворена на 22 јуни 2022.
  1. ВМРО ДПМНЕ и коалицијата

97 глас(а)
    35,7%
  2. СДСМ + ДУИ

38 глас(а)
    14,0%
  3. Независен кандидат

15 глас(а)
    5,5%
  4. Нема да излезам

49 глас(а)
    18,0%
  5. Ќе го поништам ливчето

21 глас(а)
    7,7%
  6. Друго

18 глас(а)
    6,6%
  7. Левица

34 глас(а)
    12,5%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.731
    Допаѓања:
    9.251
    Epa zatoa pishav deka ne me interesira kako e vo izvesni opshtini kaj shto si nemam rabota i ne se mesham tamu, ednostavno ne gi komentiram.

Doagjam od dominantno makedonska sredina (koja taka i kje ostane, jer nema vekje dovolno zheni koi ragjaat po 7 deca vo drzhavata, a i da ne ostane, ne me zasega).
    Muabetot e deka ovde kaj Albanci, Turci, 5 minuti trae procedurata, a Makedoncive me shetaat od kancelarija do kancelarija, jer "nashi sme si". Chekaat da mi tekne na opcija povikaj prijatel, duri eden surat gnasen se drzna da mi reche oti sum se praela naudrena na taa tema. Da ne treba da se sekiram jas kolku prokletii ko nego kje se uhlebat vo drzhavno, jer bitno Makedonec bil ili Vlav ili sho i da e "pravoslavno"? Malo morgen.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.995
    Допаѓања:
    12.694
    Tи давам пример за мојата општина оти тука ги знам точно работите како стојат. И преку пример ти кажувам дека кај ќе влезат ршум прават. Пола претпријатије не говори добро македонски јазик, и тоа е можно само во Македонија. Настрана нив, нека кршат глава.

Еве ти други два пример. Сите знаеме колку е тешко да влезеш во просвета. Без врски ништо.

Моја другарка, наоѓа човек од пониските ешалони кој ќе и помогне да се вработи во образование. За тоа се образувала и сака да си ја реши ситуацијата, да има сигурна работа, што е нормално. Е сега оди на разговор со една од јаките фаци од СДСМ, сега веќе бивши пратеник, и разговараат за образованието прво, тој критериум го исполнува и ја прашува „а ти гласаш ли на избори?“ и оваа збунета „паааа, даааа“. Ја проверува во општинска организација во нејзината населба, тој таму ја кажува дека со години на избори не излегла, и ништо, примија друг место нејзе. Можела да гласа за било кого, ама таа не ни одела, не ја интересирало да гласа. Уште се влечка по маркети за 15.000 со високо образование и трпи мобинг за без пари.

Втор пример. Жената по вокација е просветен работник. Знае дека без партија не може да влезе и оди се зачленува и во СДСМ и во ВМРО. Таа си работи, ама што ќе најде, во маркети, бутици, нешто што ниту е платено, ниту е сигурно, ниту за тоа се образувала. Жената немала врски во партија, и од едната партија ја викнале на замена, а од втората, исто без врски и по случаен избор оти ја имале во базата, и се јавил О.С. и ја прашал дали сака да работи. Па нормално дека сака. Еве ја си се среди, си има сигурна работа.

И сега која постапила во свој интерес, а која контра себе?

Последна измена: 21 октомври 2021
    На Vivienen му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.995
    Допаѓања:
    12.694
    Таму кај што има приговори, ќе чекаат потоа да објават, по разрешување на приговорите. Може затоа не си нашла.

4. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    7.820
    Нека каже на наредни избори колку гласови и списоци ќе и бараат да однесе. Дај боже да не е така, ама додека не се освестиме дека партијата НЕ ТРЕБА да биде услов за вработување по струката, вака ќе ни прават. Всушност и така владеат 30години. Според мене тоа е себичност, секој гледал само за себе и после молчел кога бил уценувал затоа што партиски го решил најважното нешто вработувањето. Тоа доведе и до оваа нестручност (чест на исклучоци вработени од партија) во институциите,оваа арогантност итн.

На темјанушка и Leat им се допаѓа ова.
  5. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.995
    Допаѓања:
    12.694
    Така функционираме за жал. И сега која од двете била попаметна? Јас да сум со таква струка, како вторава би направила. Ако веќе така играат, и јас така ќе играм.

6. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    До каде стигнаа ;(
    IMG_20211021_213349.jpg

На Leat му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.494
    Допаѓања:
    15.657
  8. Sestra :)

Sestra :) Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    91
    Епа така де, кој краде од народните пари треба да заврши во затвор. Или ова важеше само за Груевски кој не го вадите од уста ?

На Kimberly11, Idedemja, GirlRose и 2 други им се допаѓа ова.
  9. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.749
    Допаѓања:
    3.593
    Ќути дури не сме прочитале вест дека он е крив што изгуби сдсм.
    Мајка и маќеа работава.
    Едните светци другите ѓаоли.

На Sestra :), Idedemja, Leat и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Овие на власт мани од живи па и од починати крадат, еве го и Спасовски у Куманово почнал.

11. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.705
    Допаѓања:
    16.299
    На GirlRose му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.731
    Допаѓања:
    9.251
    И ова ти како позитивен пример за снаодливост го истакнуваш? :rofl: Одвратно.

Со овој ментален склоп и такви некомпетентни итромани низ државните институции, под сериозен знак прашалник е државата дали ќе им опстане, а тие смешните се надеваат дека ќе станат дел од ЕУ и уште се лутат на соседските политики спрема нив и глумат некаква, пази, принципиелност. Загреота.

13. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.611
    Допаѓања:
    25.173
    Ова е ВМРО ДПМНЕ. :) 2021 факинг година. Фацата јас ја ишкртав, си се гледа убаво на сликата објавена.

upload_2021-10-22_10-55-51.png

Ова исто така е ВМРО ДПМНЕ, на постот на Мила Царовска:

Искрено, мене ми е срам што живеам во иста држава со вакви амеби што се спремни да напишат вакво нешто ЈАВНО, со име и со презиме, којзнае што можат да направат анонимно. Ова е лицето на женомрзачка ДПМНЕ и нивните ИЛЈАДНИЦИ симпатизери, чест на исклучоци.

Нема потреба да се плашиме Авганистанците да не се случајно Талибанци, ние си имаме наши, made in Macedonia. :inlove:

Прикачени фајлови:

Последна измена: 22 октомври 2021
    На Cookie21, INNERBEAUTY, oblace1 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.727
    Допаѓања:
    322.842
    Се додка има вакви ,,мустри,, во билокоја партија, нема да има држава.
    Полн гнев, наталожен од лични / приватни причини.
    Учен да е паша, а трпи и чека момент да си ги покаже роговите

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.996
    Допаѓања:
    133.796
    Срамота. Подобро да пишеше живи луѓе ќе јадеме, ќе го ставае премиер, вака се бламира само.

На jacqueline.s, LejlaD и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  16. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.407
    Допаѓања:
    60.133
    Кои гревови господе златен.

И овие нека не се занесуваат многу, се гледа од занесувње кај се стига. Женско на слика виделе само.

На Idedemja, oblace1, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.727
    Допаѓања:
    322.842
    Зависи која позиција ја има:)
    Обично оние кои се најдоле се бават со тефтерчиња.
    Горните глодаат коски од живи луѓе:*

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Ова е катастрофа, но тука е до личностите не до партијата. Вакби има и во СДС кои јавно тепаат жени, еве да не го заборавиме пајакот во Скопје, да не заборавиме и дека член на мнистерството јавно призна вмешаност со тргување органи во жолтата куќа и не уште е на функција.
    Значи овие коментари кажуваат за личноста на идиотиве, кои можеби се женомразачи без разлика на партија.
    Во сите партии може да се најде по некоја добра душа, но тие секогаш се во позадните редови не сакаат да се експонираат во јавност.

На INNERBEAUTY, christinnn, Idedemja и 4 други им се допаѓа ова.
  19. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.749
    Допаѓања:
    3.593
    Од кај знаеш дека сите се вмро шо коментирале? Едниот пример од овие што коментирале има агитирано за Левица.
    Не е до партијата, до народот е. Стока од народ сме и неопределени и сдсм и вмро и лдп и сите. Едни со едни ќе се изедеме дур други користат придобивки.
    Ова се амеби кои ги има насекаде во државава.

На INNERBEAUTY, christinnn, Leat и 2 други им се допаѓа ова.
  20. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.095
    Допаѓања:
    26.941
    Ај да не се лажеме сега. ВМРО се тешки шовинисти, против ЛГБТ и се тоа. Таква им е и партијата, а и членовите. Мажот пред се е таму мотото.

На Glowy, Waverly Raven, Indiegurl и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.