Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Локални избори 2021

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Luciferka, 22 јуни 2021.

?

За кандидатот на која политичка партија ќе гласате на локални Избори 2021?

Анкетата е затворена на 22 јуни 2022.
  1. ВМРО ДПМНЕ и коалицијата

97 глас(а)
    35,7%
  2. СДСМ + ДУИ

38 глас(а)
    14,0%
  3. Независен кандидат

15 глас(а)
    5,5%
  4. Нема да излезам

49 глас(а)
    18,0%
  5. Ќе го поништам ливчето

21 глас(а)
    7,7%
  6. Друго

18 глас(а)
    6,6%
  7. Левица

34 глас(а)
    12,5%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.910
    Допаѓања:
    2.137
    Се согласувам дека некои работи што не се во ред треба да гледаме да ги промениме.
    Тука се мисли за колективнотодобро, не само на мене на тебе да биде убаво другото не е битно.
    Еве и на мене пример не ми се свиѓа политиката што беше на Вмро незнам сега дали е нешто е сменето.
    Буквално да си нивен член те викаат у партија даим одиш по митинзи да бидеш ајтивен и чекаш да те вработотат.

Предуслв за мене во едно здраво општество ако сакаме не треба да биде партиска членка.
    Даок ако сакаш да бидеш член но толку се тоа да биде партиски увеличено е ту мач.
    Или ако е некој од друга партија а протоа е добар не ттреба да се брка од работа.
    Тоа треба да го увжаат било која партија да е.
    Добриот вредниот не треба да се брка без разликам дали е од партија.

До душа што чула за ова сум сигурна сега кога е сдсм на власт од мое инфо знам дека добар дел од раководни позиции на Вмро не се смеенети но и покрј тоа они па на нивни луѓе од партија па си ги помагаат .

Малце има слобода н е баш како што беше затегнето ни ни фали тукаа уште во овој дел/
    Или пак зоштода закачам нечив бизнис -егзизтенција само поради тоа што е друга партија?
    Мислам тотално лудило кое мораме да го смениме ако сакаме да бидеме како што трееба.
    Треба Економијата да ја јакнеме а не да гледа да се уништо кој е за некој.
    Утре Инвеститор некој тој сака да знае дали има бизнис клима а не кој е на власт. Тоа него не го интересира. И да во напредните општества е вака. Тој си ја гледа работата.
    А не да му се удира рекет.
    Ова мора и сдсм и Вмро кое во нивно време беше претеризам можеби научили од некои грешки но мора уште да се менуваат. Оваа држава не е ниту на Сдсм ниту на Вмро па секој да ја третира како негова.
    Ние народот имаме поголема моќако сме сплотени.м,

Последна измена: 24 октомври 2021
    На Feminka22, Tanjamm и Amelia им се допаѓа ова.
  2. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.910
    Допаѓања:
    2.137
    Во однос на локалните што ке бидат во Тетово мислам дека не треба да победи Дуи зашто во тој град се случи несреќата и раководни луѓе и градоначалник се од Дуи.
    Некој треба и кривична освен морална бидејќи таму има надлежни Директори кои се одговорни во таа болнива.
    дуи треба да ги плати цехот.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    16.241
    Арбен Таравари, ретко искрен политичар, како им ги кажа оргинал, браво.

На nextredstyle, Sestra :), LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    7.820
    Баш. И порано ми се допаѓаше како политичар. Плус,зборува македонски како да не е албанец,го слушам баш и јас

На @ceci11, Sestra :), LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    2.947
    Многу јак аргумент за да се гласа за било кој од ДУИ, БЕСА илк АА. Кој од кој полош, веќе кога се во фокус АА и Таравари, лидерот Села какви изјави има за Македонија...

6. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    У недела ни е шансата да се спасиме. Или они паѓаат или ние. :rofl:(facepalm)

7. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.741
    Допаѓања:
    3.557
    Ние вака или онака ќе паднеме ..

На kolovoz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.948
    Допаѓања:
    12.615
    Тие ти се овци во волчја кожа. Села нели не стоеше пред македонско знаме и на македонска химна? Нели децата во Струга ги смрзнуваше, не им путаше греење во македонска градинка и кога директорката зборуваше на ТВ беше разрешна. Фашисти се, исто како и Селмани кој заведуваше Македонци во Штип, Струмица да го гласаат, за на следни избори да каже на митинг „што е ова, ќе ги тераат нашите деца од 1 одделение да учат македонски“. Ауууууу. Колку и да се македонските партии крш секогаш има да гласам на избори, со цел за сузбивање на такви радикали. За нив никој не излегол да рече „еееј радикали се, националисти се, туку ги гласаат“. Сега ќе видите авиони, автобуси за во Кичево, само да не биде Македонец градоначалник.

На Leat и Priroden им се допаѓа ова.
  9. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.214
    сдс три дена спамираат со реклами на јутуб :puke:

На nextredstyle, @ceci11, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. темјанушка

темјанушка Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    Немојте, не потпаѓајте така лесно на однапред смислени сценарија.

Од наредната година најверојатно ќе започнат да го сопремаат теренот за реализација на планот.
    За почеток преку вакви изјави ќе го тестираат мислењето на народот.

Лидерот на ДУИ Али Ахмети специјално за „Слободен печат“: Заедно да го урнеме и последното табу!

Албанецот претседател ќе го подготвуваат „цивилите“, а ќе го избираат граѓаните. Јас не сакам функции, тоа не е моја идеја туку на еден британски професор, кој во анализа од 2001 година напиша дека Ахмети ќе ја заврши политичката кариера како претседател на државата, вели лидерот на ДУИ.

Албанецот претседател на државата треба да го избираат граѓаните на непосредни избори, откако невладиниот сектор ќе го подготви теренот за тоа, вели лидерот на ДУИ Али Ахмети, појаснувајќи ја последната „бомба“ која ја фрли во екот на изборната кампања: претседателската функција е последната бариера за уривање во меѓуетнички бариери во македонското општество.

– Битно е предлогот Албанец за претседател на државата да биде граѓанска иницијатива и да биде поддржан од сите граѓани без оглед на етничката припадност. Ние го скршивме мразот кога на последните претседателски избори не излеговме со свој кандидат, туку застанавме за кандидатурата на Стево Пендаровски и ДУИ и јас лично водевме кампања да победи – вели Ахмети.

Барањата за Албанец шеф на државата, за премиер, за претседател на Собранието, за министри за одбрана, за полиција, за финансии… како цели на ДУИ беа зацртани уште на конгресот на интегративците во 2009 година. ДУИ до сега ги доби речиси сите функции, освен премиер. Таа, според нив, е остварена со тоа што во последните 100 дена од мандатот на актуелната Влада, наместо Зоран Заев ќе има премиер Албанец.

– Многу е важно да се урне и тоа табу, да се урне митот дека Албанец не може да биде претседател на државата. Треба цивилниот сектор, интелектуалци и општественици да ја отворат темата. Време е да почне да се зборува за тоа, а кога ќе се реализира, ќе видиме – вели лидерот на ДУИ.

Ахмети се попишмани и наместо како што најавуваше и како што се очекуваше да се случи претседателот Албанце да се избира во Собранието, сега со помош на граѓанскиот сектор сака тој да се избира на непосредни избори. На прашањето што го премисли за да го смени концептот за избор, Ахмети вели:

– Немам поддршка од македонските партии. Немам поддршка во Собранието за промена на Уставот во делот за избор на претседател на државата. Но, на тоа се решив и по сугестии од меѓународната заедница.

Ахмети вели дека му било сугерирано дека ако реализацијата предлогот оди преку Собранието, тоа ќе значи уназадување на демократијата. Нагласува дека за него и за ДУИ не е толку битна функцијата претседател, зашто таа е репрезентативна, симболична, колку што е битно да се урне и таа бариера. А, за да ги увери граѓаните дека нема ништо лошо да се случи, како пример ги посочува своите кадри кои до сега биле или се градоначалници, министри и други функционери.

– Еве, дали имаше меѓуетнички судири откако Фатмир Дехари веќе два мандата е градоначалник на Кичево? Не. Имаме успешни министри за надворешни работи, за финансии и за економија, како и претседател на Собранието.

Лидерот на ДУИ вели дека рано да каже дали ќе одат со партиски или надпартиски кандидат, а на прашањето дали можеби тој ја посакува функцијата, одговара:

– Јас не сакам функции. Тоа не е моја идеа, туку на британски професор во анализа од 2001 година напиша дека Ахмети ќе ја заврши политичката кариера како претседател на државата.

На забелешката дека тој од 2002 година е ( и се уште е актуелен) пратеник во сите парламентарни состави на Собраниетоандат и дека безмалку 20 години е на функција, вели дека пратеник не е функција, дека е избран од народот и дека на крајот на краиштата дека „мора да зема плата и од нешто да живее“. Ахмети вели дека само во последниот мандат почесто е присутен во Собранието поради кворумот и дека времето го минува во штабот на ДУИ во Мала Речица каде ги креира партиските политики.

11. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.499
    Допаѓања:
    39.111
    Не ви смета дека Данела (или Даниела, who knows) е со бугарско државјанство покрај македонското, како што ви сметаше Гарванлиев? За него десетици страници се испишаа тука само, ама сега не ви пречи некако :D

Катастрофа беше двоен државјанин во ек на спор со таа држава да настапи на музичко шоу, ама не е човек во иста таква ситуација да стане градоначалничка на Скопје :clap:

На Glowy, Cookie21, Feminka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.089
    Допаѓања:
    87.731
    Јас не гласам за никого,ама ми смета.8)
    Да предложиш кандидат со бугарско државјанство е глупост невидена на Вмро .
    И треба да им смета на сите.
    Бугарка градоначалник:puke:
    А најмногу смета што лаже.
    Од друга стрна пијаницава.
    Катастрофа.
    При кандидат како Ана Петровска,борбата меѓу пвие двајца погоре.(facepalm)

На Feminka22, oblace1 и Ahoy им се допаѓа ова.
  13. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.499
    Допаѓања:
    39.111
    Не сум Скопјанец, ама толку многу ми е мака што Скопјани на рака имаа шанса да имаат градоначалник како Ана Петровска и не ја искористија. Вистинска штета.

На IRBBB, oblace1 и Cosmi им се допаѓа ова.
  14. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    2.947
    Данела и да има и нема пасош(тотално небитно) , буквално со овие зборови треба да им се обрати на твитер прогресивното "граџанство" : Големо чудо(да не бидам безобразен) ако имам пасош и да напушти. А ја да сум од Скопје иако никогаш не сум ги гласал вмро, прв ќе излезам у 5 за 7 ќе чекам да отвори гласачко место.

У таква паника се, не само Скопје шо ќе го изгубат со минимум 15илјади и Центар и Карпош ќе ги изгубат, а да не збориме за Битола и Охрид. За нив е подобро да напуштат институции со оставки(последни 100 дена албанец на чело... Гуд лак у таква кампања, има под 200 илјади да паднат)

Бугарот Гарванлиев беше критикуван за начинот на кој го соопшти тоа и сам си призна дека е, за оваа не знаеме дали е релевантна или твитер ботовите вежбаат фотошоп. Затоа ги чека дебакл во недела.

И да бидеме реални вмро се забегани, ама ваљда не се дотолку да кандидираат жена со бугарски пасош знаејќи како ќе се користи против нив

Последна измена: 27 октомври 2021
    На темјанушка, fana, Cka и 2 други им се допаѓа ова.
  15. @ceci11

@ceci11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2020
    Пораки:
    1.529
    Допаѓања:
    1.658
    Едно е да имаш пасош од др.држава а сосема друго е да кажеш пред многу луѓе дека си као претставник и на Македонија и на Бугарија. Данела не сака да открие дека има др. пасош зошто сака да биде градоначалничка на Скопје.

16. @ceci11

@ceci11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2020
    Пораки:
    1.529
    Допаѓања:
    1.658
    Да сум од Скопје би излегла и би гласала за Данела,. Не би гласала за човек од една партија која го сменила уставното име, името на нашата држава.

На Cka и Leat им се допаѓа ова.
  17. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    7.820
    Се повеќе станува јасно зошто пола народ не излезе на гласање...

На @ceci11 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Leat

Leat Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2016
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.077
    А што и да има бугарски пасош?

Јас не верувам дека има, а и да има, пола Македонија има, па што? Не ми смета воопшто.
    Па Заев им се продаде на Бугарите, душата си ја продаде, се бацуваше ко сељак со премиерот бугарски, уште нозе не му баци, оваа бугарски пасош имала...

Само бараат начини да ја нападнат, многу подли и безобразни се, многу ниско паднаа, не се нормални...

На една жена од таков профил како Данела која има образование и цел живот дејствува во сфера на економијата и менаџментот т.е. во научна сфера, има толку смирен стил на облекување и однесување не доликува да и се обраќаат толку простачки.
    На што личат оние колумни Данела како нутела, сменила име, била муслиманка, коментари милфица... БЉАК!

Но како што кажа и самата вчера на 24 телевизија, тоа повеќе зборува за нив отколку за неа...
    Она не е некоја сељанчица, простачка од улица или нискоморална гуска, не е она прост шоу бизнис и скандал "дама" и не личи на ништо да и вадат такви муабети...

Народ има намерно да гласа против, предизвикуваат народ, ќе паднат и во Скопје и во Центар и во Карпош... Срамота...

На supergirlmb, shz и Nikolina35 им се допаѓа ова.
  19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.089
    Допаѓања:
    87.731
    Како тоа па што?
    1.Бугарка градоначалник на Скопје?
    2.Јавно лажење дека нема:mm:

Тоа што пола држава вадат за да одат надвор не е исто да има функција градоначалник!

На Cookie21, Feminka22 и Nikolina35 им се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.896
    Допаѓања:
    132.662
    Нема. Веќе спрема кривична за славјанка. Фалсификат е тоа у сред паника. Им тече по нозе.

Мене па ми сметаат комуњара како одма почнаа напад оти е жена, имала швалер, се ебела со не знма кој....

Чисто за да си оди оваа шовинистичка партија треба да гласаат за неа. Оти за нив успешна жена е курва.

На andrejko82, Harper, Vivienen и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.