1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Локални избори 2021

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Luciferka, 22 јуни 2021.

?

За кандидатот на која политичка партија ќе гласате на локални Избори 2021?

Анкетата е затворена на 22 јуни 2022.
  1. ВМРО ДПМНЕ и коалицијата

97 глас(а)
    35,7%
  2. СДСМ + ДУИ

38 глас(а)
    14,0%
  3. Независен кандидат

15 глас(а)
    5,5%
  4. Нема да излезам

49 глас(а)
    18,0%
  5. Ќе го поништам ливчето

21 глас(а)
    7,7%
  6. Друго

18 глас(а)
    6,6%
  7. Левица

34 глас(а)
    12,5%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Со муабетиве ме натеравте да гласам.

2. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.701
    За 82че.

3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Не знам кој-шо број е.

4. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.701
    Ќе видиш.
    Пишуе.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.237
    Допаѓања:
    27.828
    Јас искрено освен на партискиве кадри, не знам кому му е нешто подобро. Еве едно нешто да кажам што е подобро сега од времето на вмро, не знам. Побогу луѓе живи изгореа, излезе и кажа за одговорност сносување: "па да не треба да се самозапалиме сега". Поголемо дно ни било ни ќе биде. Нема арни во државава за тоа да сме на јасно, туку кој ќе го пробие дното повеќе. А тие што фаќаат страна демек нешто едниве подобри се апла партиски.
    Џабе се расправаме, не бива тука држава со овие политичари.

На Harper, Idedemja, Bezimenka90 и 12 други им се допаѓа ова.
  6. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.144
    Допаѓања:
    50.520
    Од каде па познаници што се по партии звонат, нема сигурно некој што никогаш не сум го видела ни слушнала.

7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Според мене, Груевистичкото ВМРО е најлошото нешто што и' се случило на Македонија.

На Feminka22 и staycalm им се допаѓа ова.
  8. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.590
    Допаѓања:
    79.163
    Ова го пишав после првиот круг, кога почнаа да излегуваат резултати и видов што е, како е. Сепак, излегов да гласам. Гнасни изјави во медиумите ме премислија да излезам. И оти сега сме најблиску до промени кои и тоа како ни се потребни. Сепак, да не мешаме лончиња, ова се локални избори. На крајот на краиштата, секој што ќе добие власт, ако не е добар, ќе биде сменет.

9. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.102
    Допаѓања:
    163.577
    А тебе не те вреѓа изјавата на Данела у стил „штом дојде време премиер да се плаши од жена, итно да си поднесе оставка“? Или кога у една емисија рекла „човек или жена“?
    Ова те прашувам како неопределена феминистка што поништува ливче оти сите опции ми беа одвратни со црната кампања, но овој дискурс особено ми боде очи. :)

Пази еј, најдолното дереџе било да се уплаши од жена, пошто нели жената е вообичаено нешто послабо, инфериорно, а не сериозен и рамноправен политички противник. А на социјални мрежи полуписмена раја со очигледно 0 познавање од семантика ја возвишува ко врховна girlboss, туго несреќо.

Ич да не те чуди и да не размислуваш за феминистки што правеле и за кого гласале, многу е апсурдно кога иде од поддржувач кој дава каква било предност на партија ко ВМРО. Сите наши партиски опции се катастрофа, неспособни и корумпирани - но никогаш ниту имало, ниту ќе има поголем непријател на жените од ВМРО и нивните таргет симпатизери/гласачко тело со својата патријархално-националистичка матрица, како и да вртите.

На Cookie21, WildMk, Bezimenka90 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.893
    Допаѓања:
    132.607
    Уште една шарена разолчарана што не гласал за СДс. Е заради ова паѓаат, не од што е добро ВМРО туку толку е ужасно СДс. Еее на времето спешлка кога ги величаше....

На Tih-ana, Idedemja, orevokrsacka и 3 други им се допаѓа ова.
  11. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    77.296
    @Cka значи сега ништо од твоето иселување, се дограбија твоите до фотељичка и ти помина желбата за странција. Од пред 2 недели се е мед и млеко, нема притисоци, нема уценувања :wasntme: нема потреба да бегаш од таму.
    Значи не била лоша државата, туку не биле твоите на фотељичка, за да имаш и ти бенефиции ^_^

Ако некој најмногу го поштувам на тема политика, тоа е @JuLleE
    Активно беше против Груевизмот, ама од кога увиде дека ни се дешава Заевизам, почна и против него да збори. Тоа е таа објективност.
    Сите други сте корисници на бенефити од партиите, затоа ги величате.
    Немате свое јас, како папагали само повтарате партиски проповедања.

На Cookie21, andrejko82, Idedemja и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.102
    Допаѓања:
    163.577
    На никое време не сум ги величала, отсекогаш сум ги сметала само за помало зло од идеолошка прогресивна гледна точка и ништо повеќе. Ако постои партија за која навистина имав надежно и позитивно мислење (но не и величање) на мои 20 год. кога се појавија на политичката сцена, за понатаму да се разочарам - тоа е Левица.
    Сега они водат националистички наративи, веат знамиња од Кутлеш и Че Гевара истовремено пред цркви, организираат клањање на мажи муслимани пред влада, лежат на влез пред Манаки фестивалот... правеа општ циркус што се коси со секакви левичарски принципи неколку години за на крај да дадат поддршка на ВМРО, а јас само си кринџам кога ќе ми текне дека на почеток ми беа кул и тоа е тоа :)

Нејсе, ми го изигнорира скроз прашањето за феминизмот и Данела, како што и очекував, фала :)

На Cookie21, WildMk, Bezimenka90 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.741
    Допаѓања:
    3.557
    Колку си само во право.
    Ако на овие избори се размислував дали да гласам за трета опција, сега ми стана јасно дека не треба да гласам. И не зборам конкретно за Левица него општо, зад затворени врати ако не јавно, си се договараат едни со други.
    Нека кажат еве членовите на третиве партии дали денес ги повикаа да одат да гласаат за сдсм или вмро.
    Ништо не не спасува како нација, пасош во рака само.

14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.893
    Допаѓања:
    132.607
    ОУ диар колку само не знаеш... Ама не е за у јавност, ќе се видиме ние на кафе :)

15. темјанушка

темјанушка Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    8-|8-|
    Боже што читам.
    Незнам дали да се смеам или да плачам на ова.

Искрено гајле ми е и за едните и за другите, а уште помалку за оние што се партиски вработени, самите го избрале тој пат. Ако сакаат и коси нека си искубат.

Ама јас како обичен граѓанин, во последниве години никогаш по понижено и омаловажено не сум се чувствувала.
    Катастрофа е мал збор за овие, ја дотепаа државата.

А што се однесува за бомбите, та бомбите, посакувам да ги објават и за другите, па да ви стане јасно дека се исто ср***.

На Mantub, Idedemja, Fraxinus и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.893
    Допаѓања:
    132.607

Аууу у левица си сеа?! Чек да ти ги најдам мислењата кај што ги величаше сдс.
    Јас бар сум конзистентни, ти денеска за Данела ќе гласаш опааа

17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.335
    Допаѓања:
    249.331
    На нас ни стана јасно оти се исто срање, ама на вас не ви е.
    Не читате мислење, не може да прифатите дека да, едно е идеолошки да си наколонет кон една партија и да си и член, а друго е да не се согласуваш со нив и да ги критикуваш.

Инаку @Cka јас во мај добив понуда за работно државно место со решение буквално да лежам. Ама буквално. Одбив. И во јуни се иселив.
    Паразит да сум, не би. И да подржувам некого кому му изгоре болница со луѓе внатре.

На Cookie21, andrejko82, Idedemja и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    2.947
    Сарај до 15 часот гласале 3000 луѓе помалку. Сите други општини има повеќе гласано. Едино добро од победата на вмро и Данела е шо едвај чекам тие секти од невладини за човекови права и демократија да почнат да гушкаат дрвја и да се жалат за воздухот, флеш мобови да тераат и да не учат што е тоа.

Прво нешто шо треба да напраи Данела за Скопје и здравје, новата влада во иднина, небитно кога ќе биде, е да им секне парите на сите.

Инаку добив блок и порака, секој ден те возев на работа вака ли ми викаш фала не сакам ни здраво да ти речам веќе, не барем у жена го опцув а не пишав коментар дека доста им беше и секаде губат.

Единствени шо никако не разочарале досега, а имаат можност да растат, се Левица. Немале никаква власт, ќе видиме сега, ако замижуваат на пазарења во совет, тогаш би ме разочарале. Ако почнат да ќутат за се она шо го збореа за рамковните вработувања и ако некој нивен директор у идна влада потпише она што Пауновски не сакаше да го потпише , тогаш би ме разочарале.

Просто е неверојатно да критикуваш некој кој се бори против корумпиран систем на сите нивоа. Се е подобро од статус кво ситуација и да имаш ист став како амон ра и висар вишка. Или со забрчанец и влатко васиљ да имам ист став. Ја би се осеќал поразен како човек.

Арно ама опцул три пати, отерал упм 5 луѓе и готово не бил подобар избор од заев/мицко. Тотално контрапродуктивно е, уште ми е несфатливо ова хистеришење најискрено

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  19. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.146
    Така е Џули ама не се сите со тој мајндсет, ете некој 5 години не може да се помири што го симнаа од државна цицка ;(

На Cookie21, Nikolina35, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Женски де бре олабавете па ни едниве ни другиве не вредат толку да ги куцкате.Кој ги врти ајде, башка нели се ЛОКАЛНИ избори?
    Никој не ги збори луѓето сите партиите..интересно.Сами си го вртиме дали ќе е СДСМ или ВМРО
    Вие не. Ги гледате Петре ко Петре или Даниела ко Даниела
    Него СДСМ и ВМРО
    Затоа ќе нѐ дупат уште долго

На Cookie21, Idedemja, buba4e89 и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.