1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Локални избори 2021

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Luciferka, 22 јуни 2021.

?

За кандидатот на која политичка партија ќе гласате на локални Избори 2021?

Анкетата е затворена на 22 јуни 2022.
  1. ВМРО ДПМНЕ и коалицијата

97 глас(а)
    35,7%
  2. СДСМ + ДУИ

38 глас(а)
    14,0%
  3. Независен кандидат

15 глас(а)
    5,5%
  4. Нема да излезам

49 глас(а)
    18,0%
  5. Ќе го поништам ливчето

21 глас(а)
    7,7%
  6. Друго

18 глас(а)
    6,6%
  7. Левица

34 глас(а)
    12,5%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.393
    Допаѓања:
    59.939
    Како што претпоставив, така и бидна. И навистина ми е криво идиотон Заев до кое дереџе донесе партија како сдсм, каде имаше еден куп млади, паметни и интелигентни луѓе, луѓе кои имаа визија како треба да изгледа демократска земја. Све што чинеше избрка, сите луѓе кои беа гладни за промени ги помножи со 0, одеше цело време против желбата на народот и направи еден куп гомнарии.

Сам си е крив и никој друг.

А вмро нека запамтат една работа, како што сега сдсм се потопи, така многу лесно може и нив тоа да им се случи. Нека учат од грешките на Заев и Грујо и нека не се занесуваат. Ништо не е вечно.

Мицко со памет и да не биде како претходникот.

На neno0o, oblace1, Indiegurl и 24 други им се допаѓа ова.
  2. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Бљак. :puke:
    Земи го, твој е цел. :D

3. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    2.947
    :rofl:
    Не заврши со Дуи, они завршија со него. СДС имаше 50 илјади гласа на листите во Скопје, од кај стигнаа до 90 илјади кога освен од ДУИ сите останати беа против.

Ги поддржа ДУИ во Струга и секаде каде требаше освен Тетово, дел од нортмакедониџанците гласаа и за Дехари во Кичево. А ДУИ му врати со 28% излезност во Сарај. :rofl:

Да веруваш дека Заев не потклекнал пред ДУИ и пред секој еден шо му побарал нешто, а овој можел да профитира од тоа е смешно.

4. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.806
    Допаѓања:
    17.513
    Ти изгледа не си од Скопје или не си го шетал многу градот насекаде.

Иначе ни оваа што победи ништо подобра, ако не и бетер.

На Celltica, christinnn, Аргентина * и 2 други им се допаѓа ова.
  5. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.741
    Допаѓања:
    3.557
    Има да, ама не толку многу за да победат таквите и да се смени нешто во државичево.
    Доволно ти збори тоа што третите опции не влегоа нигде во втор круг. Влегоа во совети што значи има обични смртници. Максим и Стевче се докажани, веќе биле на таа позиција и од х причини пак ги гласаат. Дали ако Максим беше анонимус ќе го изгласаа? Колку што го изгласаа Камиказа или Бени. Сите као даа трета опција треба а сите на крај гласаат за вмро сдсм. Зошто многу се добри и квалификувани? Не, за да збрчкаат некоја работа таму. Ама и сдсм вмро се заситуваат со поддржувачи, трчај по штабови колку сакаш, ако немаш јака врска слабо дека ќе добиеш работа ако си тргнал за таа цел во партија.

Тажното е тоа што никој не го крева гласот за стварно подобра иднина, туку се гледаат сопствените интереси пред заедничките. Затоа нема да не биде.

На Idedemja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.202
    Допаѓања:
    4.246
    Жал ми е што Зелен хуман град не влезе во вториот круг и не победи за Скопје.

На Cookie21, staycalm, Ahoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.806
    Допаѓања:
    17.513
    И тие па тие. Може преку тераса да се ракуваат од што се набиени зградите една до друга, ама паркови ќе правеле. Каде поточно??

На Celltica му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Мене само ме интересира дали овој изборен резултат вчера ќе има импакт врз ковид мерките, притисокот за вакцинална имунизација, болничките ресурси и третман. Ако некој од вас има insight нека прокоментира дали и понатаму останува исто?

By the way, на вчерашниот брифинг кога Заев даваше оставка никој не носеше заштитна маска како што беше случајот претходно за време на првите изборни резултати. Работата испадна ,,паднаа маските" во буквална смисла, без преносно значење. :drunk:

9. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Еуфорија од страна на оние кои победиле, но медалот има две страни. Понекогаш лесно ќе стигнеш до победа, туку прашање е како ќе завршиш и да гледаш да не завршиш полошо од она што си бил пред да се издигнеш.

10. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.871
    Допаѓања:
    25.337
    Нов ден , пост изборен . Ајде да видиме кој се ќе се фати за работа , кој само за џеб , а кој ќе се јави од Будимпешта ( или од друга странска држава ) ..

Видов Муцунски нешто почнал да решава некои ситни проблеми . Само нека продолжи така , на народот му требаат луѓе што ќе решаваат проблеми , не џаболебачи . Да повлече нога и за останатите , па на државно ниво да има подобрување во поглед на решавање граѓански проблеми .

Теута падна , Касами доби шанса да се покаже и докаже . Ако ја усе*е работава , ќе се најде на иста позиција како и Теута .
    Уште сум во шок , дека по толку години , Тетово го води нов градоначалник . Ај аирлија на сите .

А оние што паднаа , доживеаа бродолом . Иста грешка од '98 - '99 , кога со иста шема лаги се послужиле за да дојдат на власт . И тогаш како и сега , доживеале бродолом .

Зоки и Петре не сте ја научиле лекцијата од вашите предходници . Седите 1 .

Мицкоски , честитки . Нека не те мава слава во глава , затоа што против народот не може никој . Имај го тоа на ум , и како партија колективно , умно бирајте ги вашите потези и приоритети .

Време е да се освестиме и да делуваме како народ . Ако овие работат како сите останати во последниве 30 години , еден мандат доста ќе им е .

Мило ми е што овој пат не гласав за помалото од двете зла . Мило ми е што гласав за трета опција , за луѓе кои не се поттрчковци на ВМРО и СДСМ , луѓе кои за мене се непознати , но се добро познати во Тетовската чаршија . Се надевам дека ќе направат се што можат , за сите нас , кои живееме тука да имаме што подобар живот .

На fana, Idedemja, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.989
    Допаѓања:
    14.048

А на венко лавиринтите се заташкаа малце имаше еден период за него, како си поткраднувале и тоа на хемато тендери ми се чини.... Така да далеку од добар

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Не сфаќам шо му честитате на Мицковски?
    Да не стана Премиер дури спиев?

На Cookie21, staycalm, Nikolina35 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.989
    Допаѓања:
    14.048
    Чаир..

14. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.738
    Теута според мои информации била градоначалник за сите и за Албанците и за Македонците без да ги дели и на сите што имаат побарано помош од нејзе како градоначалник му има излезено во пресрет.
    Тоа што во последниов мандат нема доволно направено за градот е друга приказна и затоа ги изгуби изборите.
    Сепак според мислењата на мои блиски во Тетово била пред се фер како човек, што еве и го докажа со смирено признавање на поразот и честитање на победата на кандидатот од Беса што е вистинска реткост на нашата политичка сцена.

На *Лаванда* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.989
    Допаѓања:
    14.048

Татко ми цел живот вмро тоа баш ми кажа вика порано сдсм биле поинтелектуалци да, меѓутоа сега е сменето. Вмро има подобар кадар, млади надежни, образовани. Затоа и си победи

16. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.214
    Никогаш не сум ги доживувала како интелектуалци. Се работи за хохштаплерска, удбашка банда која по наследна линија добива функции и привилегии во системот. И вмро се од таа матица и одамна по иста патека тргнати. Две страни на една рѓосана монета.

На Tanjamm, Celltica и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  17. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.123
    Допаѓања:
    124.856
    :D Не.
    Ама,презимето му е Мицкоски,без в.
    Кој сака нека му честита,де.Негово/нејзино право.
    Ти не мораш.

18. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.155
    Допаѓања:
    39.700
    Ако нешто највеќе ми е мило е што сите овие од "прогресивното граџанство" и твитер ботови што лапаа пари од државни фондови и останати невладини организации финансирани од државни пари ќе бидат пуштени во канализација како потрошен материјал.

Ако нешто ми е највеќе криво е што на нивно место ќе се ухлебат овие "небањатите" на државна ц*цка.

Како сакаш врти, е*ниот е*ан, тепаниот, тепан.

На Need for Speed, темјанушка, Waverly Raven и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.863
    Допаѓања:
    178.830
    Корекција:!:- на локална цицка:D.

Што толку се смени за толку претумбации?:?:
    Пак истата урбана мафија ќе оперира, пак истото ѓубре ќе го горат, и пак истиот воздух ќе се дише. Евентуално наместо секс камп, некој камп за не-бањање ако се организира:wasntme: :doh:. Мене Дан(и)ела ич не ми дава надеж:shake:

Ова, во склоп на локалните избори, во таа тема сме, така?

На JoyJoy, Ahoy, Nikolina35 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.263
    giphy.gif

Со оставкава на Заев треба и владата да си даде оставка.

Што следи сега ? Експертска влада ?

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.