Локални избори 2021

Discussion in 'Политика и настани' started by Luciferka, Jun 22, 2021.

?

За кандидатот на која политичка партија ќе гласате на локални Избори 2021?

Poll closed Jun 22, 2022.
  1. ВМРО ДПМНЕ и коалицијата

97 vote(s)
    35.7%
  2. СДСМ + ДУИ

38 vote(s)
    14.0%
  3. Независен кандидат

15 vote(s)
    5.5%
  4. Нема да излезам

49 vote(s)
    18.0%
  5. Ќе го поништам ливчето

21 vote(s)
    7.7%
  6. Друго

18 vote(s)
    6.6%
  7. Левица

34 vote(s)
    12.5%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

За која и од двете партии да се гласа ќе биде исто, и тие не се ништо подобри го видовме и нивното.

2. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Ако ти кажам дека кога СДСМ дојде на власт уште првата недела цела постава сменија, нема да веруваш.
    Скоро сите албанци и ниеден не зборуваше македонски и одвај се разбиравме. Не дека не знаат цел живот меѓу македонци, туку така им одговара/ше.

Снегулк@23 and Leat like this.
  3. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Така е го видовме не се добри, но не беше лошо како сега што е. Преку живи луѓе газат за да останат на власт, без тронка срам.

4. staycalm

staycalm Форумски идол

Јас зборувам од лично искуство во мојот град.

5. GirlRose

GirlRose Форумски идол

СДСМ во мојот град направи пустош. ВМРО исто ќе е. Улици по пола година раскопани, а градоначалникот се фали по ТВ како му направиле од Баргала по негова желба чевли. А, истовремено Баргала на вработените асална плата нема исплатено од памтивек.
    ВМРО пак, правеа патишта место со асфалт, со некој си чкљ материјал.
    Не, фала. На еднакво ниво на мизерија ми се и двете партии.
    Едит. За вработените во пошта/администрација тие се. Ама шефчињата си се менуваат, немојте толку наивно дека СДС се души солидарни. Вработените се за таа партија која е на власт.

Waverly Raven, Mnik, Tanjamm and 4 others like this.
  6. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Овие од вмро како намерно да се трудат да изгубат. Ми се повраќа од нивните кандидати. сдсшкљпм не доаѓа предвид да ги појам нивните административни кучиња, а останатите опции се тнки со гласови за позначајна промена и џабе е таму да го вложам мојот. А промена беше битна, вака не знам што да правам, најверојатно ќе пречкртам ливче.

Last edited: Oct 13, 2021
    Ева33 and elimkd like this.
  7. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

@Tanjamm Живи ли сте сите кумановчанки на форумот после вчерашната видео снимка каде советниците на Максим Димитриевски, под договор со него, купуваат гласови за 500 денари? Дали знаеш дека тоа е кривично дело?

Или и овие снимки се монтирани, лепени, сечени? Како го истресоа пред избори неверојатно. Крушка под крушка паѓа. :D

8. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Не живеам во Куманово но корените ми се од таму и добро ми се познати сите кандидати.
    Затоа реков СДС и Максо не, Теодора девојчето нема никакви шанси, а единствено промена можеби ќе се види со Тони, зашто до сега ниеден градоначалник немало од ВМРО. Куманово е тежок комуњарски град и треба да се искорени тоа.

Leat likes this.
  9. Isaac

Isaac Истакнат член

Кандидатите во комуњарово се тешка навреда за интелигенцијата. Прв пат сдс ќе се испојадат во таа општина,имаш животна шанса да ги превеслаш глатко и ти го кандидираш тони шанац. Мицко имаш ли пилот во авионот?

cresa-jagoda, Tanjamm and Sestra :) like this.
  10. Vivienen

Vivienen Истакнат член

А во Скопје како е чарето? Шилегов или Арсовска ? :D

11. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Ќе ги намести власта изборите како и секогаш.

Mnik likes this.
  12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Не ја слушнав. Читав за тоа, ама не слушнав и не знам за кој советник се работи тоест кандидат. Не знам дали се сечени, ама ако имаш толкава доверба на анкети која е логиката да купуваш гласови? Тоа прво го помислив?

Инаку, како што пиша една феминка погоре, Максим ако продолжи да оди по тв и само да се жали, ќе го изгуби угледот. Ќе личи на обичен мрчатор. Мора да запне да работи. Не верувам дека ќе купуваат гласови, оти реално како некој Ром ќе ти докаже дека гласал за тебе, макар и да му дадеш 500 денари. Во Средорек голем дел не ни имаат лични документи важечки. Не се знае кој пие, кој плаќа. Нив ги манипулира секоја партија, па кога видов плакати од ДУИ се шекнав, ама како станаа Ромите верски фанатици, може и за ДУИ ќе гласаат. Сакам да кажам, нив не можеш да ги контролираш, на нив да се надеваш и во крајна линија колку гласачи има Средорек? Тоа не е голема бројка. Плус имајте во предвид дека Максим сега не е партиски кандидат, нема партија зад себе. Гледам и реклами слабо, не го видов на тв. Го пуштаат на добра волја оти привлече внимание, а не верувам дека стриктно платил реклами некаде.

Last edited: Oct 13, 2021
  13. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Вие не сте свесни колку СДСМ го мрзат Максим, свакако дека ќе му прават намештаљки пред избори. (facepalm)

Sestra :) and Tanjamm like this.
  14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Да. Мој комшија кој го вчера до величаше сега вели “треба да го затворат, ќе заврши во ендек, нема гласачка машинерија, а Оливер си има“. Епа таа омраза нивна ме тера да излезам и да гласам за него.

curious-doll, Leat and Srckata28 like this.
  15. нина122

нина122 Популарен член

Дојдоа прееска, освен трговски центар, музеј и културен центар во село што ќе правеле ако ги гласаме за нов мандат, другото беше океј, нов асфалт, фекална канализација, атмосферска канализација, водовод таман беше се, а и 15 000 000 денари имаа предвидено за нови улични светики и тоа беше нереално.

Tanjamm likes this.
  16. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Како ќе знаат дека ги гласаат? Така, ќе им земат име презиме и матичен број и ќе ги пишат како нивни гласачи.
    Како победи Заев? Сите вработени во училишта, болници, полиција, социјално итн за да ги зафржат работните места правеа листа со гласачи, се јавуваа на роднини и пријатели и земаа податоци, потоа ги немало на список за гласање, па ќе ги нема кога нивните гласови беа веќе пуштени. Друго, СДС земаа со комбе цело село и ги носеше да гласаат за нив,претходно подкупени. Истото се случува и сега, само никој не реагира, додека има овци ќе има и волци.
    И сите што не гласаат прават штета зашто нивните гласови се подоцна искористени.

Guns N` Roses and Leat like this.
  17. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Флаери, капи, писменца, пенкала и партиски полтрони уште од фрижидер што не ми искочат.
    Никој не ми се јавил да ме праша како сум ама сега за идење на митинзи само ни свиркаат телефони дома.

Indiegurl and cresa-jagoda like this.
  18. Tinkerbell11

Tinkerbell11 Популарен член

Јас не сум многу по политиката ама конкретно во нашиот град партијата "Левица" нема кандидат за градоначалник, туку само носител на советничка листа. Гледам на фб убави замисли има и што би се остварило но ме интересира како тоа може да се оствари кога немаат кандидат за градоначалник?

19. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Аман бе луѓе, а зошто Левицата нема кандидати во сите општини? Зашто нивните гласови одат за СДС, каде СДС е силен нема кандидат од Левица, каде СДС мислат ќе губат Левицата пушта кандидат за да после истите гласови бидат од Левица бидат дадени на СДС. Не се ни од Левица наивни толку.
    Како и да е, се што е контра од сегашната влада е добро за гласање.

Abracadaver, Leat and Vraloma like this.
  20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Гласови се купуваат со работни места. Вработуваат еден и потоа тој еден им, собира гласачи. Мој роднина инаку вработен преку ВМРО собираше по 15 гласачи, со матични, со сите податоци. А ти Ромите како ќе ги натераш? И да му дадеш 500 денари, хипотетички, од пуста глупоќа и од неписменост нема да излезе, нема да заокружи како што треба, или нема важечки документ, итн. Аудиото за Максим не сум го слушала и не знам за што се работи. Ама луѓе од Средорек има вработено во Чистота, и други ЈП и тие сигурно ќе гласаат за Оливер Илиевски. Дел за ВМРо, дел нема да гласаат. Па мајка му стара, Средорек нема 10.000 жители, па да имаш фора да ги купуваш. Правев проект пред повеќе години, УСАИД плаќаше за гратис прегледи, за Ромите од Средорек, и плус со такси да ги носиме, се платено, известени однапред, доаѓа денот, многу не ни отидоа да се прегледаат со децата. Го нема дома, па не знае здравствената книшка кај му е, па не сака да оди итн. Тешки се за соработка, и овој пат за Куманово ќе пресудат Македонците. Ќе видите. Мислам дека ќе им го сецнат коренот на СДСМ. Друга работа, многу Срби има на листите, и немам против, ама тие не носат толку гласови. Знам Срби кои преку ДПСМ се вработени во државно, и не ни гласаат и за тоа Стоиљковиќ знае, и ништо.

Vivienen likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.