Ја не гледам проблем у тоа, и ќе си гласам за маж. Оваа реченица морав да ја кажам иако во мојот избор на кандидат во ниту еден момент не помислив на неговиот пол.
Не само листава погоре, имаше пред некое време статистика за локалните избори, околу 2 проценти од сите градоначалници досега биле жени - Данела, Теута, Аларова, Беличанец и во уште неколку помали општини, на прсти се бројат.
До 2021 на Старо Нагоричане исто беше жена и на некоја од битолскиве што се рурални, дали Могила или Новаци, не сум сигурен.
За ВМРО ќе гласам оти се нај нај најдобри, најголеми патриоти, работат за државата, си го сакаат народот, имаат начитани и културни гласачи, не го крадат и не го лажат истиот тој народ , даваат најдобри сендвичи и сокчиња во автобусите за по митинзи додека не шетаат од град во град и од село во село, едноставно нема подобар избор!1 Со две раце ќе гласам за нив, ВМРО-ДПМНЕ во -то
https://trending.mk/кандидатот-за-с...fwjHi15yUhG5eqeWTL_aem_ZVmalHlclznALiP5pmQ4-w Кандидатот за Скопје од вмро ќе се знае на почетокот од јули.
Овај од Кисела Вода подолго време како да го туркаат по медиуми, уште од лани есента почна со самопрокламирање.
Хаха, па тоа е тоа, смешен е изборов особено првите двајца што се во кампања веќе цела година. Имаше анкета сега скоро кај сестра ми се јавиле и овие тројца ги кажале, од Сдс Чомбе и уште некој друг. Да бидеме реални Сдс немаат оваа година шанса за Скопје, ќе ги земат Центар и Карпош ама тоа е недоволно за Скопје. Кога е од Вмро би било подобро Митко или Ивица К. ама тоа е.
Општо сите ми се еднолични, желни за функција и кеш, кој сака нека дојде додека не се плашат од ќорка нема да се промени на подобро ништо. Инаку подобро и шо немаат шанса СДСМ нека ги остават ВМРО до крај да се глупираат и погазат се тоа шо го ветуваат, досега добро им иде.
Секогаш кога зборат мин.за образование, финансии и оној од Фзо, башка богаташкана Дафина Вмро губи стотици гласови. Сами ќе се закопаат со елитизмов што го глумат и ароганцијава. Со 1 изборна единица конечно ќе се сруши двопартискиот систем кој сложно го градеа 35 години. Така да не сум сигурна дека ќе се донесе, додека не видам не верувам. Левица секако се блиску да станат втора партија ама ако се донесе закон за 1 ИЕ, и Знам и Лдп ќе станат влијателни што е супер плус комоцијата и силата на Курто и Мурто и нивното влијание ќе се намали.
Сељо си е сељо, и овој Боби мисли дека е дораснат за Скопје. Што се повеќе ограничени толку се болно поамбициозни.