Уште ли дворската луда Влатко Ѓорчев споделува резултати? Тој само и за тоа служи, најнеписмениот, вмровски егземплар кој студираше 15 години.
Во Кочани најверојатно ќе има втор круг. Од 17 избирачки места: Игор Христов СДСМ 729 гласа; Жаклина Филипова Свеќаровска Левица 77 Владко Грозданов ВМРО-ДПМНЕ 1381 Даниел Глигоров Единствена Македонија 25 Венко Крстевски Група избирачи 809 Зоран Тодоров Група избирачи 451 Неважечки 171
Аууу, у Кочани при таа катастрофа, ВМРО со најмногу гласови, втори СДСМ, партиите кои убија 65 луѓе. Таму кога не ги казниле, што очекувате во останатиот дел од ФИРОМ.
Исто, гласав за сосема трет , ама како што гледам пак ќе биде ВМРО на чело и на анкетата се машала ,дупло повеќе од сите останати
Ете неважечки 171... најблиските жалат душо. Тешко тие семејства, злато да им постелат џабе е. Јас после тоа не сакам да ги видам ни сдс ни вмро. Сдс од никогаш не сум ги сакала ама и овие другите, крај Сите требеше да ги казниме, не само Кочанчани
Сѐ што му се случува на овој народ му е малку. Дното одамна го допревме, сега мислам дека е некое ново измислено ниво.
Кој кај што е пикнат со работа партиски така ќе гласа исто така и блиските нивни ..ама ќе се правиме слепи ќе се чудиме кој се луѓево што гласаат за одредени партии се видел аир и од едните и другите до сега
Еден Господ да чува и да брани од дебилана вмровска еј поред све шо им се изнадешава бе не се арни и крај.
Цело Кочани плачело, било тажно и празно… Требало да направат бојкот. Или да немало излезеност или неважечки. Живела Македонија.
Фала богу народов се свести за сдс, уште да се свести за вмро и да мрднеме еден чекор барем напред… Абе овца да стават, овца ќе ја гласаат….
Искрено,разочарана сум и во шок. Значи не си ја научиле лекцијата,аууу поразително за нас како општество. Мислев во најмала рака нема да излезат или ќе ги казнат,ама ова не.
… ама нели подобро беше да не се излегува, да не се гласа, да се поништуваат ливчиња?! Сега пак, ВМРО(и СДСМ) не биле казнети, па ни во Кочани. За тоа да се случи треба да се излезе на гласање и да се оди со трета опција! Реков јас, после цацко ни е крив за исходот….
Реков јас, или неважечко или трета опција. За трета опција се одлучив во последен момент. Мислев да им нацртам по едно срценце на сите... ама одлучив дека не заслужуваат толку љубов. Затоа трета опција... душава ми се наполна кога ги ставив ливчињата во кутија требаше да ме сликаат... не се сетив