Ne se, no ima i zaslepen narod, plus penzionerite. A eve ti cista vistina. Vo selo vo mojata Opshtina pola i povekje se "vraboteni" bo Vodovod, a ne odat na rabota. Kolku plus gi ima takvi niz cela Makedonija.
Со цела цензура што им ја наметнаа, стигнаа до втор круг и тоа е за пофалба, е сеа сектава ќе се организира и ќе собере над 100к гласови, како за Данела пред 4 години.
Бојкот не е решение,во општините ксј што бојкотираа македонците победиа албанците Пример општина Чашка каде што мнозинство се македонци ама не гласаа сите Во Кичево исто,да гласаа сите македонци ќе победеше во прв круг македонец пошто имаше тројца албански кандидати и албанските гласови беа разделени на три дела,на вториот круг ќе се обединат и со авиони од странство ќе ги донесат а нашите од дома нема да искочат . Така да бојкот не е решение
Сите овде велат гласај за трети, а во некои општини трети дали имаше. Од независните многу кловнови и makedonija ve4na десничари. Левица не извади кандидат за градоначалник секаде. До наредни избори Левица да се уозбили оти друга/понормална опција моментално нема. Апасиев да престане да се однесува дрско ко Трамп. Не им доликува тоа на левичари па воопшто.
I utre site ke kukaat ni ja zedoa Struga albancite...Nikoj ne vi ja zede sami ja dadovte...ama kako ke kaze partijata neli. Neznam dali nekogas ke se smeni nesto, site sakaat promeni a nikoj nesaka da se promeni
47 посто излезеност. 30 посто од тие се некакво гласачко тело кое бира со свој ум. Другите 70 се партиски гласачи. Наместо да излезеа повеќе луѓе и да ги казнеа партиите, зошто локални избори се баш шанса за тоа, ние потфрливме. Кај нас очигледно не ги разбираме локалните избори, дека се гласа за кандидат, а не за партија. Затоа и Филипче и Мицко ги гледавме по реклами а не самите кандидати. Сега беше шансата да се поматат сметките, особено во советите. Ама пак ќе речам потфрливме. Не можам да разберам, таму каде што имаше избор на независни кандидати и трети опции како луѓе не излегоа да гласаат или гласаа за Дпмне и Сдсм. Битола е типичен пример за тоа. Апсолутна власт во било кој случај е најголемо зло. Го гледавме тоа со Дпмне до 2017, го видовме со Сдсм од 2017. Ќе го гледаме сега пак. Ароганција, крадење и штама. Тоа ќе ни бидат следните години. Ама ако ни е, и малку ни е. Инаку да, Вмро со Влен го имаат мнозинството во советот на Скопје. Не чекаат тешки години, со апсолутна власт од луѓе што очигледно немаат капацитет и стратегија, и без силна корективна опозиција. И тоа после најголемата трагедија во историјата на нашата земја. Со лесно нека ни е. Си заслуживме !
Не се работи само за работни места овие од вмро се тотално заслепени и занесени по партијата. И сдсм вработувала партиски па ете не ја гласаше дури ни членството. Што ако имаат работни места ако се веќе со решение не мораат да го гласаат вмро. Браво за Левица ова е голем успех за неа. Без работни места без ништо толкав број на гласови доби. Треба сите што им е преку глава од едните и од другите да излезат и да ја поддржат левица што повеќе гласови да има. А на парламентарни да имаат уште повеќе гласови. Третата опција станува се поблиска за реализација.
Imaat reshenie ama gi glasaat, eve ni jas ne znam zoshto. Pa uste se slikaat gordo. Treba da ne gi glasa nikoj, da gubat i da se iskoreni partiskoto vrabotuvanje.
Членството на вмро и гласачкото тело нивно, со извинување е шлајмот од општеството, луѓе без свое размислување што ќе им се каже тоа прават, дали се свесни дека тоа е против нивен интерес не знам