Ти можеш да ми кажеш дека или било што друго, второ градови, држави и име и презиме на личности првата буква се пишува со голема, трето не сум од Скопје туку сум од истокот и тие твојте Крмов и компанијата во Штип повеќе од 1 советник ќе земат?
Ај оди дудлај за сендвиче у партија и не мрси муда за бубрези, коа ќе те вработат за 350 евра викни да частиш едно пивце, правопис, говорење и пишување може по штабови да се учите.
Правопис се уче во основно одделение Полека не се нервирај, сам си работам не чекам некој да ме вработе или сендвич да ми даде, полека ај можеби ќе освое Крмов 2 советници во Штип ќе освое и нема да се распаѓаат по другите општини ограноците
На локални очекувам прв градоначалник за Левица - во Аеродром. За жал на парламентарни не сме 1 ИЕ, во такви услови не само Левица туку и други помали партии и организации би освоиле доста пратеници кога прагот би бил 7-9000 гласови во зависност од излезноста. Прашај луѓе низ Аеродром или Охрид што мислат за градоначалниците и ќе те изненади одговорот, немој да ти биде чудно кога Вмро ќе ги изгуби тие општини. И башка ако биде оној од Гази Баба за Скопје ќе го изгубат и Скопје.
Ќе видеме еве кај е Октомври за 4 месеци е не е за 4 години, еве сам ќе се цитирам во Октомври Вмро само може да ги изгуби Центар, Карпош, Кр.Паланка, Делчево, Берово, Валандово,Струмица и Прилеп од сдс, ако извадат добри кандидидати можно е во некои од овие општини да победе Вмро Ќорава кокошка сонува просо. Него кажи дали се пријави на конкурсот некој за градоначалник од тие твојте или тешка работа?
Уште ме цитираш ти глеај освен турци остана ли нешто по штип, освен казина,кладилници продавници за пари и аптеки нешто друго отворија ли? фабрика, инвестиција некоја има ли? трајко славески ти вика три работи да работиш- има ли каде да ги најдеш, околу луѓето во кочани нешто кога ќе преземат, законот за бранители до кога ќе го блокирате, името до каде е? Кеиминалците во затвор ќе беа колку од нив паднаа? Заев каде е? Филипче? освен кредити шо земате некој развој на кое поле има? и да не редам ред друго.
На претседателските избори гласав за Владимир Путин, а сега за локалните размислувам меѓу Лавров и Медведев.
Дали се останале Турци или аптеки и казина дали има незнам не сум од Штип па да кажам, иначе треба една обука првин да ти направат за правопис кога се пишува голема буква па после за политика да правеш муабет и дали има фабрики и по колку работи да се работи
Пријателе, тебе правописно ако ти пишам нема да ме разбереш, толку ви е капацитетот на вас у штаб, остај ти правописот другото кажи
Кандидати од СДСМ: За Општина Центар, актуелниот градоначалник Горан Герасимовски. За Општина Аеродром, д-р Александар Трајановски. За Општина Ѓорче Петров – претседателот на општинската организација, Костадин Ацески. За Општина Чучер Сандево, актуелниот градоначалник Сашо Комненовиќ. За Општина Берово, актуелниот претседател на општинската организација Илија Рунтевски. За Општина Крива Паланка, актуелниот градоначалник Сашо Митовски. За Општина Лозово, Ацо Велковски. За Општина Чешиново-Облешево, Горанчо Крстев. Општина Богданци, Блаже Шопов. Општина Дојран, Ристо Џинев. Општина Могила - Зоран Ристевски. Општина Неготино, Петар Мантев. Општина Новаци, Љубе Кузманоски. Општина Росоман, Стојанче Николов, актуелниот градоначалник. Општина Вевчани, претседателот на општинската организација Стефан Радиноски. Во Крушево, актуелниот градоначалник Томе Христовски. Во Ресен, претседателот на општинската организација Александар Бузлевски. Во Штип, исто така, претседателот на општинската организација Павел Иванов. И претседателот на општинската организација во Општина Гази Баба, Влатко Митовски.
Едвај чекам да започне кампањата да не даруваат гага со стила, тетратки, сендвичи, степчиња од оние за поќе пати, ахх убајни...
За поголемите градови дури во септември ќе кажат.. бидејќи ако кажат сега актуелните ќе се откажат од проектите.. кои што и такане му се сработени...
Не знам како се вика градоначалникот во мојата општина не знам ни од која партија е. Живеам така 10 години ни еднаш немам гласано на локални избори и нема да гласам ни овој пат можно е само неважечки.
Сега даваат само пенкала, тефтерчиња, капи и маици. Имам комшии кои на денот на изборите се комисија. Кажуваат Ги броиме гласовите и на ливчињата има нацртано к*р
За путин, вучич,трамп, меркел, макрон за сите овие имам гласано.. во 2016 та не се сеќавам ама мислам дека за Обама гласав.. во 2017 локалните за Меркел во 2020 парламентарните за Трамп во 2021 локалните за Вучич во 2024 за Путин