После ова твое мислење како се засилија да гласаат наеднаш, ене ги до 47 стигнаа. На ова вмроидите да не им кажеш гласање оти за тоа живеат (добро и за сендвич и за минималец) професионална деформација им е , одма групно скокаат за глас повеќе, лавови едни низаедни Кртот и екипата ти се кад се сељо прокондури, има да хараат низ градот сега. Овие шо масовно ги вработија последниве месеци има сега на клоци да летаат оти за толку им беа потребни, потрошен материјал им се до наредни избори.
Мене ми е најсмешно ова сега со Дуи- Влен. ВМРО агирита на членови да гласаат за ВЛЕН, Влен гласа за Дуи како подршка... а бе не можам еј. Монти пајтон.
За 10-15 еве и 20 години ќе дојди време кога македонецот ќе нема веќе своја моќ глас во својата земја ќе се молиме да не земи некоја друга држава освен Албанија..
Не ми се веруваше дека во Чаир, населба каде што потекнуваатвстари скопјани ВМРО повикува да гласаат за Албанец а не за македонец.. не ни имаа кандидат македонец.. сами ќе се уништиме.
Не знам дали го слушаше интервјуот или што и да беше ама и општо си е против македонци оној Касами и пак овие мачињава агитираат да се гласа за него. За жал истиве овие политичари ко че згусни овде први ќе избегаат пошто веројатно имаат пасоши и доволно имот да живеат на друго место.
Во моите најлоши сценарија за државичево и јас мислам ќе го поделат, на три дела, бидејќи веќе е нефункционално.А и еве после година ипол Вмро, ние не знае која е нашата навдорешна политика? Со кого во сојуз, ЕУ нема, Руси, Кинези, Енглези нема.Ние сами не можеме да опстанеме.
Не сјебаа за век и векова, мамето ни го ебаа, ни нема спас нит оправање ни за наредни 100 години, туку неминовно е тоа шо следи, а вие уште имате сила и енергија, па и елан и воља да свршавате на карикатуриве политикански, и да терате агенди. За ваква стока од народ и ова што ни се дешава мислам е премалку. Едно подобро утро шо да ти кажам.. Од лошо полошо.
Koga izborite stanuvaat igra na interesi, molkot na graǵanite ne e predavanje toa e protest protiv sistemot koj go zaboravil svojot glas
А вмро со изјавите на влен со одлуката за гласови за Кичево како реагираат? Имам роднини тука и истото се дискутирало во градот дека влен даваат поддршка за кандидатот на дуи а и тој независен албански кандидат им давал поддршка на дуи. Вмро дале поддршка во многу општини за влен како коациолен партнер, ама конкретно за Кичево не ја очекувале, нели и изјава има од Касами. Мислам тука Мицко многу ќе изгуби... Ќе се освестат можеби.
Нема шанси. Гласачко тело на СДС казнува, ВМРО се посебна психологија... како заслепени се. Затоа и е СДС на дереџе каде е. Видете немам ништо против Албанците. Ама да биде фер и како што треба. Туку ме плаши друго мене. Додека се расправаме за локалниве Мицко во Англија прифаќа мигранти да доаѓаат кај нас... кој знае што ни се спрема..
Во меѓувреме https://sdk.mk/index.php/naslovna/c...ratizatsija-na-skopje-shto-se-gushi-vo-gubre/ Јашаааа ВМРООООООО
Затоа што се лабилни карактери, опортунисти, луѓе што се бараат и не можат да се најдат. На документ Бугари, отишле во Германија па на селаните тука им глумат Германци, вејат вергини, се пијанчат, во џеб бугарски пасоши. Криза на идентитет. Германци нема да бидат уште долго, оти живеат за сеир, гага јадење и пиење и секој втор збор им е пи... мајчина, само се поарогантни од порано сега со некое евро плус, фајде друго нема. Мислам дека нашите не ги бива со финансии, за разлика од македонските муслимани, Албанци, Турци, Торбеши што влечат, гребат, да направат куќи овде, да гласаат овде, да фигурираат овде. Многу проблеми можеа да се спречат, сега е предоцна, Мицко го замолува националистот Касами што пропагира Голема Албанија да се занимава со вредности. Смешно. Чаир има само 1 советник Македонец од 30 или 31, тоа е Приштина сред Скопје. Имам братучетки во Австралија никогаш не зборуваа добро македонски, а родени овде, збореа како некој од Арачиново, баш така. Не дошле 10 години во Македонија, нема ни да дојдат. Карабината во Маџари им е карабина и ќе пропаѓа, нешто што Албанец нема шанса да го запостави. Се мажела со Хрват, па сега втор брак со Австралијанец, тие деца се друга нација, а штом мајката не знае македонски добро, децата нема да знаат ич. И штом пола држава ќе ја шитнеш за џабе, светла иднина не те чека, те чека судбина на пес бездомник.
Бреејјј, ова со стаорциве што го читам е надреално. Сериозно толку глувци има во Скопје? Настрана од партискитe?