Само едно се прашувам ,народов толку ли неможе да се освести и после 35 година и сеуште верува дека некој подобар ќе дојде на следните избори? Лично не верувам во ова наша Држава дека некогаш нешто ќе се промени кој и да дојде и не одам да ги гласам
Тоа ние Македонците сме криви, едно до две деца имаме, ретко која фамилија има повеќе од 2 деца, за разлика од кај Албанците и Турците кои се 3+ деца, кај нив е ретко која фамилија се помалку од 3 деца!
За истово дојдов. Мицко за добра пара прифатил. И сега? Дека едно време паника ги фати од Сдсм ќе донел мигранти. Настрана тоа, уште они фалат. Скопје има шанса сега и нема оправдување да им даде клоца и на Вмро, ко што им даде на Сдсм. Стаорци шетаат и каснуваат деца. Али кога Кочани гласаше и си избра градоначалник од Вмро, стаорците се најмал проблем.
Ајдее почнаа и глувци да не јадат. Следно чекаме да се рашири некоја заразна болест на сметка на градот претворен во депонија и пак си ги гласајте. Ова само во Бангладеш го има, на какво ниво сме дојдени живот да ти одмили во оваа вукојебина.
А, оваа држава понудила ли услови за повеќе деца? Живееме во сиромаштија луѓе еј.. се нема за 2 не пак за повеќе
Запнаа со тоа наталитет па наталитет а со кои услови бе чоек. Во јасли 30 деца се на 2 негователки. По две спијат во креветчиња. Нема место во градинки, и така сега мајки даваат откази за да можат едно да исчуваат а не 3 или повеќе. Да не зборуваме колку кошта едно дете денес да го извадиш на пат. Ама лесно е да опнеш блуза од 500 евра, чевли од 1500 евра и саат ролекс и да дрвиш за наталитет.. морони. @JuLleE кога мислиш дека сме го преле доното како ТОП ШОП реклама гледаш Ама тоа не е се.. Е тоа е државава..
Јас последно во животот би бранела потенцијален силувач ама овие што ги шират муабетите за Амар пошто гори под нозе, глувци да ги изедат од ѓубриштава. Не го знам човеков ама види богати, он излезе нешто најлош у све, сите други срцки. И до утре може да се лажеме дека Вемеро нема умешано прсти во несоборање на ѓубре, ама демек пратиле таму во Комунална да истражат. Лижење гз на партија до овој степен е болест, тешка болест.
Живеам во доминанто Македонско место, сите имаат услови бар за 3 деца, ако не за повеќе, кога работев во една фирма имаше од едни села колеги Турци, верувај они 3 пати беа посиромашни од нас Македонците а немаше куќа каде што не беа под 3 деца и они не кукат како нас што ни нуди државата па па она, кај нив мажот работеше, а додека жената беше задужена за домашните работи и пак не се жалеа и имаа бар ако не повеќе 3 деца, а ние Македонците само кукаме и тражеме изговори и друг ни е крив!
а ти што работиш и колку плата земаш? Не само за гледање деца да се има треба одмор рекреација, тие деца да се прошетат….
Да бе, деца ќе клапам во корумпиранава депонија, за да се тркам со некој етникум. Ако имав дете периодов, ќе се трипав дали стаорец ќе ми го нападне на улица или ќе закачи некоја зараза, да не зборам за други предизвици со кои ќе се соочува овде, меѓу примитивниов народец. Ме заболе тоа што некои неписмењаци се котат за да дигаат процент, сигурно животна мисија не ми е да се репродуцирам, за да се натпреварувам со нив.
Како економист работам, просечната плата ја земам. Никој не вика дека не треба да се има одмор, или дека не треба да се прошетаат децата, една комшика работе како учителка од 1 до 5 одд, баш во тоа село каде се Турците, детето вели неговите родители покрај тоа што одат на работа и работат тутун, татко му имал 2 браќа, тие биле 4 деца, ама не се жалат како ние Македонците, или кога се оженат па посебно да живеат, овие бар во тоа село сите заедно живеат, заедно се работат!
Комшиката вели детето што кажувало дека они не се делат како нас, на сестра или на братот даде повеќе пари или ова му купи на него а на мене не! Парите од тутунот иако сите работат не ги делат на 3 дела туку на куп биле и не велат еј ти зема повеќе од мене туку кој колку му треба ама со ред се зимат.