Форумџика на годината

Локални избори 2025

Дискусија во 'Политика и настани' започната од DS10, 29 мај 2025.

?

За кандидат на која политичка партија ќе гласате?

1. ВМРО-ДПМНЕ

50 глас(а)
    16,4%
  2. СДСМ

21 глас(а)
    6,9%
  3. ДУИ

2 глас(а)
    0,7%
  4. Влен

1 глас(а)
    0,3%
  5. Алијанса на Таравари

0 глас(а)
    0,0%
  6. Левица

80 глас(а)
    26,2%
  7. ЗНАМ

6 глас(а)
    2,0%
  8. Независен кандидат

21 глас(а)
    6,9%
  9. Друг

3 глас(а)
    1,0%
  10. Ќе го направам неважечко

42 глас(а)
    13,8%
  11. Нема да гласам

79 глас(а)
    25,9%
  1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.705
    Допаѓања:
    200.528
    Не знам какви успешни млади има, последно ко видов во 30 под 30 за Балкан, беше Нинче Групер и Жаре 1на1. За Жаре бар мислам дека сам има сработено, не знам.

И дај кажете зошто не смее да биде на власт Димче, шо праи, мали деца ли јаде за доручек?:worried:

На Malesia и Miss666 им се допаѓа ова.
  2. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.197
    Допаѓања:
    38.194
    Не си баш некој прогнозер, па се надевам дека Амар ќе има далеку подобри резултати од твоиве претпоставки. Ти и за претходниот круг сметаше дека Левица се јаки само на интернет, ама ете ги во втор круг во Скопје :nod: Значи, има луѓе кои гледаат нешто во дечково. После вчерашнава „дебата„ уште посигурна сум во мојот избор, особено па ако се земе предвид неговиов опоненет таканареченото копито некултурно, арогантно |( Има многу млади луѓе кои ќе го поддржат Амар, многу неснајдени, просечни семејства ќе се поистоветат со него. Ова стаОрцево всушност му направи услуга.

На Mucika, Amellie13 и Ahoy им се допаѓа ова.
  3. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.197
    Допаѓања:
    38.194
    А, што им фали на фриленсерите Јуле? Тоа работам 15+ години. Подобро тоа, отколку партиски потрчко.
    Ти на 29 години како се вработи како правник? Без врски или преку партија? М?

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.197
    Допаѓања:
    38.194
    И уште ова...
    Немал искуство Амар, не знаел ништо за градот, бла, бла... Ако не знае, ќе научи. Демек овие пред него сите знаеја се :?: Важно е да има волја и желба за подобро Скопје, се друго се решава.

На Annath, Erika.greeneyes, Seli20 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.829
    Допаѓања:
    264.413
    Без врски, приватен сектор, за почетна плата од 9.000, со положен правосуден испит. Работев и втора работа, хонорарно.
    Преку партија не добив ништо оти не бев послушник.
    Потоа се иселив. Досега без врски и со сопствен труд сум до овде кај што сум. Пак си работам на струка, во друга држава. Сама.

Инаку немам против фриленсерите, напротив. Ама тоа не е соодветно искуство за некој да биде градоначалник на Скопје.

На Golden и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  6. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.647
    Badijala sme studirale da. Eve magistar sum po bezbednost, sum vlozila i vreme i trud i pari vo sebe, I jas i mnogu okolu mene. Kako eden od cela moja generacija ne se vraboti vo mvr da recam eve eden so obrazovanie vleze. Ama ne mestata si se za partiski potrckovci, zatoa sme na ova nivo padnati, bezredie do beskraj...

На ana-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.705
    Допаѓања:
    200.528
    Па не постои соодветно искуство за јавна администрација, ако не си партиски воин нели? А за градоначалник, и не било каков, туку со специјални роднински-бизнис врски. Замисли, соодветно искуство да ти биде во општина којшто Орце ти е шеф. Абе ќе одам отров за глуФци ќе испијам поарно :tmi:
    Ја гледав дебатата малку, немав живци и време за повеќе. Глупи технократски муабети. Не можам да гледам нискоинтелигентни особи доброволно, па таман и 3 дипломи нека има. Срамот треба да се врати на земјата, многу работи би биле подобри тогаш.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.872
    Допаѓања:
    42.530
    Еве од партијата на власт пратија инфлуенсерка да го брани Орце оти Амар нема завршено факултет :sun:, пошо таа магистер е :l: на приватниот Универзитет Скопје илити приватниот на проф. Др. Аце Миленковски :*:

Кој не знае, а го интересира, нека истражи повеќе за дипломи и магистратура на тој факултет, како и други занимљивости :$

На Miss666, Amellie13, nena2010 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.705
    Допаѓања:
    200.528
    Кажи, кажи, шо инфлуенсерка?8-| :D

Инаку и ,,професорот,, Латас се јави, доктор на науки нели, од истиот универзитет. Ако збориме за тој од Далаверски:wasntme:. Морее поплава од стаорци, уф:x

На nena2010 и Ahoy им се допаѓа ова.
  10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.987
    Допаѓања:
    14.620
    Кандидат за градоначалник треба да биде не актер, не доктор, не месар, не фриленсер, не моден креатор, не шивачка што чувала баби, не невработен, не без диплома, туку некој добар кадар што раководел сектор финансии, урбанизам, што знае што е буџет, ДУП, ја знае општината како дише. Велите ќе научи некој? Ај сетете се дека во маркети порано не примаа без искуство, а како тоа некој ќе преземе одговорност за преку 500.000 луѓе и ќе се учи? Што е ова, тракторски курс? Ова зборам општо, независно од Амар, Орце итн. И сигурна сум дека голем дел градоначалници имаат сторено куп прекршоци, што свесно, што несвесно, ама кој ќе ги гони? Падне ли извештај на јп двапати, треба директор да смениш, ама тераат со години, гајле им е.

11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.228
    Допаѓања:
    44.114
    Да бе ко да има Орце диплома од Харвард за квантна физика, не смер од три години кој што секој може да ги запише и да го заврши.

Мене тоа дали Амар завршил факултет или не ми е скроз ирелевантно. За политика и политички прашања на ниво на градоначалник, па стварно не мислам дека треба да имаш докторат во таа област. Секој што има доволно IQ, без разлика дали има формално образование, дали е правник или доктор, може да биде квалитетен кандидат.

На Annath, FriendOfDorothy, Аргентина * и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.872
    Допаѓања:
    42.530
    Да не постирам тука директно страв ми е од тужба :D :mm:
    IMG_0196.jpeg

На FriendOfDorothy, nena2010 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  13. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    3.941
    Што личност очекуваше ти, каков кандидат, ала Стивен Хокинг за кмет на Скопје, за да го исчисти ѓубрето и да набави гомнарки исправни во 2025г.Амар одстапува од шаблонот на Орце и немаат допирна точка, Орце произлегува од УМС, цел живот гуран и вработуван преку партија, и до пензија ќе тера во партија.ќе товари сега пари ко градоначалник, па после 10год ќе биде пратеник, па министер, па советник и на крај гувернер на народна банка, да заокружи кариера, ко Трајко Славески.Ама битно Амар факултет немал, и он не смеел да биде градоначалник, ама Стојанче ќерамида директор и Курто Дудуш смеат да бидат, они се академци од Ману.

На Annath, Mumoftwo30, Miss666 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    3.941
    @Biljarkata држи ме ќе се тепам еј :punch:

15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.705
    Допаѓања:
    200.528
    Леле бе, и Курто Дудуш постоел, и тој да го гуглам сега:rofl:
    Чекај, полека, со кој ќе се тепаш, со сам себе ли:D
    Какви ликови со какви дипломи имало, одам да си ја запалам дипломата сега, одма(lalala).

На Mumoftwo30, azelea и Darko90 им се допаѓа ова.
  16. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    5.454
    Допаѓања:
    8.123
    Јас мислам дека Амар има добри шанси за победа. Би претпоставил дека и членовите на сдс би гласале за него и многу од тие што се двоумеле дали воопшто да гласаат.

На Seli20, Mumoftwo30 и Amelia им се допаѓа ова.
  17. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.661
    Допаѓања:
    92.473
    Не мора да се 30 под 30 за Балкан,какви млади има со бизниси сами што ги отворилие од сиромаштии тешки и берење маслинки по Италии ,што управуваат фирми сега по 20 + вработени без мама и тато, а не овој 29 год научил само да меле ко празна воденица.
    Ајде ке видиме,во вториов круг секако на среќа беше,а и поради други околности.
    Со што тоа ке се поистоветат ? :^)
    Со демагогии и некои партискии идеологии кои никогаш не биле реалност и нема да бидат.
    Па многу деца од просечни семејства се поснајдени од него.
    Што ке работи во Скопје,кој проект,одговори на некое прашање?
    Верглаше безврска ко прваче,а советник во Град Скопје.:worried:
    Мене емисијава ми потврди тоа што го и мислев , да победи Амар е исто студент кој не знае уплатница да пополни ко да сме ставиле,а и нема капацитет да го победи противкандидатов и тоа е реалност.
    едноставно нема реално работно искуство,со луѓе да работи,ниту е некаков фриленсер, да се разбереме.
    За добар градоначалник е потребен искусен менаџер.
    Ова дете не е,не е ниту Орце.
    Сте се запнале зад Орце стои партијата,а зад Амар заборавате кој стои ? Исто партија со лев лидер:lol:
    Башка исто ко Орце што е профилиран од Вмро,во што ке го моделира Диме дечково :worried:

18. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    3.941
    Хахаха имаше еден шоч на јутјуб, викаше, и Итлер сакал да биде некој ама сам себе го убија, така и ја, сам со себе :punch:
    Гуглај го па пиши мислење :rofl:

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.567
    Допаѓања:
    10.916
    ОК е Амар. Прв пат да видам политичар од Македонија да не биде намќор, оние другите со негатива ми зрачат. Cпособностите не му ги знаеме, не дека орцо ги има. Дискриминирачки е некои гласачи да го претпочитаат Орце само зашто Амар бил муслиман, а патем, не се изјаснува како муслиман. Атеист е.

На Seli20 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.705
    Допаѓања:
    200.528
    Па го гуглав, затоа одам сега чакмак да најдам де:|

Како после да не го гласаш, ко се пуштија загари како ,,докторов,, Перверт:puke: https://narodenglas.com/латас-мециновиќ-е-типичен-лик-на-левиц/

Последна измена: 29 октомври 2025
    На azelea, Ahoy и Darko90 им се допаѓа ова.