Форумџика на годината

Локални избори 2025

Дискусија во 'Политика и настани' започната од DS10, 29 мај 2025.

?

За кандидат на која политичка партија ќе гласате?

1. ВМРО-ДПМНЕ

50 глас(а)
    16,4%
  2. СДСМ

21 глас(а)
    6,9%
  3. ДУИ

2 глас(а)
    0,7%
  4. Влен

1 глас(а)
    0,3%
  5. Алијанса на Таравари

0 глас(а)
    0,0%
  6. Левица

80 глас(а)
    26,2%
  7. ЗНАМ

6 глас(а)
    2,0%
  8. Независен кандидат

21 глас(а)
    6,9%
  9. Друг

3 глас(а)
    1,0%
  10. Ќе го направам неважечко

42 глас(а)
    13,8%
  11. Нема да гласам

79 глас(а)
    25,9%
  1. SeñorPink

SeñorPink Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2024
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    343
    Сотир Лукровски ме блокираше затоа што прашав зошто не се појавил на дебата....
    Сеа стварно за Стево ќе гласам...

На Golden, Seli20, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. m.t12

m.t12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2021
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    149
    Зошто толку го величите Амар прво не знаеше што е ЗЕЛС а сака да е градоначалник ,не знае колку средни училишта имало во Скопје а треба со градот да менаџира, кај Лазаров кажа цело време бил во контакт со татко му Орце спомна дека имал криминално досие па не бил во контакт ,и како тоа што е со средно само е небитно немал пари морал да работи бил поштен дете со самохран родител , имал 10 години да заврши факултет тоа што работел и не е некое оправдување мнг студенти се со еден родител па работат и учат завршуваат во рок некои се и родители па наоѓаат време и да работат и деца да гледаат и да учат и јас работев и учев па завршив во рок едноставно несакал полесно му е во партија него да одвои време и спрема испити како што и на повеќето во Левица им е и ако он за 10 години не успеал сам животот да си го изменаџира како сега ќе го менаџира Скопје ни Орце не е некој кандидат и ја сакам ДПМНЕ и СДСМ никогаш да не дојдат повеќе на власт ни локално ни централно од тие две партии пола МК се исели но тоа не значи дека треба било кој да е само они да не се Амар е далеку од идеален кандидат.

На Mg400 и Cka им се допаѓа ова.
  3. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.892
    Допаѓања:
    14.981
    Не СуМ зА ВмРо аМа...

На CameliaMiller, christinnn, Erika.greeneyes и 9 други им се допаѓа ова.
  4. m.t12

m.t12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2021
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    149
    Го критикувам Амар и одма заклучи дека сум за ДПМНЕ и Орце ? :D:D

5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.342
    Допаѓања:
    135.836
    Имам чуватво дека СДС му ги одработи изборите на ВМРО. Се повеќе има гласини за тоа ... факт е дека Орце ќе биде на Скопје. Да не се лажеме..

На JoyJoy, Mumoftwo30, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.154
    Допаѓања:
    144.895
    Политички студии е курс според мене. 25 испити, книги немаат, некои скрипти, ретко книга и тоа ако на правен ја имало. И срамота е да не ги завршиш, 100 евра семестар, не плаќа кирии ни сметки, од Скопје е, куп деца од провинција со еден родител завршија и потешки факултети.
    А на Димче кога ќе му дојде студен нека му рече јас сакам 6ка, мама е самохрана, па овој нека му стави чим му е толку жал. Професор на факултет да вика не ви треба факултет. Ама за власт и газ се дава.

На JuLleE, nena2010 и H.VAGA им се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.238
    Допаѓања:
    14.313
    Ti treba malku da smiris strasti na temava. Ako kaze nekoj nesto protiv Amar, ne znaci deka e za VMRO ili SDS. Ova e forum i koj shto saka neka pishe, pa i kje si glasa za kogo saka. Ima ok kandidati i od VMRO, ima ok i od SDS. Eve mene Orce ne mi se dopagja, isto i onoj Sotir ne znam zosto. No ima gragjani shto ziveat vo Dracevo zadovolni od Orce, a ima i nezadovolni.
    A Amar isto go drzi partija. I da dojdat na vlast od Levica kje si teraat isto ko ovie.

8. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.197
    Допаѓања:
    38.194
    Ууупс... не знаев дека сум дел од партиската машинерија :D Бладаш и забегуваш со муабетиве :?:

9. FriendOfDorothy

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.892
    Допаѓања:
    14.981
    Не планирам до недела.
    Кога ќе дојдат и кога ќе тераат исто како и овие, ќе ги троламе и нив, засега твоево е само претпоставка.

На Panda00, Erika.greeneyes, Golden и 6 други им се допаѓа ова.
  10. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.197
    Допаѓања:
    38.194
    Ова и за стаОрце важи, така? Пошо и он истото образование, пардон курс го има?

На Camille84, christinnn, Angie1432 и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.238
    Допаѓања:
    14.313
    Rabotno mesto ti veti Levica, pa ne mozes da se smiris 8)
    Btw demek Levica ne si vrabotuvaat svoi, m? Grad Skopje znaes kolku imaat vraboteno so Danela? Ti se molam aj.

Последна измена: 30 октомври 2025
  12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.705
    Допаѓања:
    200.526
    Не знам каков градоначалник треба за Скопје, го имавме Пенов, Трифке (со поддршка од Вмро ?), Коце (вмро) , Шилегов (сдсм), Данела (со, па без поддршка од вмро)... сите овие биле изградени личности, нели, и резултатот е ова денес, што не е од вчера.
    Комплицирана работа е, да не се заебаваме, ама за еден град да се оправи треба сите служби да работат како тим кон заедничка цел/цели, не секој да си брка агенда од штабот и народот да го јаде ради тоа стапот. Абе треба да се забранат партии и тоа е, професионалци да си ја работат работата, да си го одработат лебот за кој се платени.Едно Скопје уништено во 63 успејаа град да го направат, овие 30 години ломотат за Тифани, Лимакс, и од чистење контејнери направија специјална мисија(facepalm)
    А не е лошо и да се види кој го договори ,,бизнисот,, со Дрисла, чисто, ради здрав разум...

Последна измена: 30 октомври 2025
    На Erika.greeneyes, FriendOfDorothy, H.VAGA и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.154
    Допаѓања:
    144.895
    И замисли да не може курс да заврши некој :) пишал Амал у цв, додипломски студии и тоа на страната на собрание. Пиши студент не се срами.

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  14. FriendOfDorothy

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.892
    Допаѓања:
    14.981
    Ако ми беше до функција, одамна ќе сисав у некој штаб на ВМРО или СДСМ. Од Левица ќе чекам, кои немаат ни еден градоначалник…:rofl:

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.823
    Допаѓања:
    122.767
    Миа го брани Орце.
    Нашата магистрирана инфлуенсерка :D

На приватен факултет. Тој факултет го запишуваат тие кои патат дека нешто мора да имаат завршено, па да не е немам завршено ништо, имам завршено УТМС. Доброооо |(

На Mawoto-Stefi, Seli20, Nausicaa и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.238
    Допаѓања:
    14.313
    Ehh, imaat sovetnici. Eve imam poznati vraboteni vo Parkovi i zelenilo od Levica. Probaj. :)

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Thinkerbell.

Thinkerbell. Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.438
    Допаѓања:
    3.453
    Уште еднаш ќе кажам, жално е што не се гласа за човек туку за партија. Ете професорот Марковски е и факултетски образован, и професор и стручен и доби 7к гласа. Тажно.
    Дебатава завчера ко пред кооперација. Мада со Иван очекувано ми беше. Напаѓање на лично ниво кој имал факултет кој немал, чиј татко што правел, на дебата за градоначалник, кај што треба да презентираат програма и решенија за градот, е во најмала рака тажно.
    Не сум среќна ич што овие 2ца се во втор круг. Иако на Дпмне им се поматија сметките зошто очекуваа Шукова да влезе во втор а не Амар. Сдс како партија скроз си одработува за Дпмне.
    Нејсе, Амар имаше добра поента. Не е народов апатичен, индиферентен е. 35 години гласа, и гледа дека ништо не се менува, и сфаќа дека гласот и онака не му вреди.
    И пресмешно ми е кога актуелен градоначалник, кај што неговата партија има и централна власт паламуди за дивоградби и како нешто не функционирало. Па реши го! Ти си власт!
    Нека заврши веќе ова изборно лудило нека земат се, и да ги видиме што ќе направат тогаш со апсолутна власт секаде. На што ќе се вадат и кој ќе им биде крив. Веќе видено е ова и пак памет не ни доаѓа.
    Секако ќе гласам за Амар чисто од револт и зошто Дпмне мора да научат што е демократија!

На christinnn, Annath, Karamela12 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.342
    Допаѓања:
    135.836
    Ама има сертификат, диплома де... овој го нема пусулчето... тука е финтата.

До ВМРО на темава, кога ќе стане градоначелник де кажете му тоа лижаната коса да ја смени, ептен грдо изгледа. Може и да пресади или да иде на ќелаво..

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. IwyMe

IwyMe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2023
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    175
    Па не знам баш.. после подкастот кај Ландов имав позитивно мислење за него ама после дебатата што ја имаше пред некој ден ми остави сосема друг впечаток. А за овој на О не би ни да коментирам.

20. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.544
    Допаѓања:
    2.970
    Гледав сега една анкета каде што ги прашуваат граѓаните дали ќе гласаат за Амар или за Орце. И погодете што? Во главно, тие 65+ се изјаснија за Орце, па онака гордо кажуваат. Ќе им покачат пензија за 1000че и после пензионерите ќе одлучуваат за иднината на младите пошто секако ми се чини дека они се мнозинство во нашава скапана државичка, грото млади фатија џенем од оваа вукојебина.
    Ги прашуваат зошто ќе гласате за Орце? -Мислам дека ќе го среди градов, особено ѓубрето...
    Епа толку.

На christinnn, azelea, lovely91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.