А што му фалеше на Коце? Вмро по дифолт знаејќи дека имаат 99÷ шанса да победат не можам да сватам ете зошто и пред 4 години и сега Вмро одбива да го номинира. Кој се сеќава на Скопје пред 10 години знае, овие после него го вратија назад градот 100 години.
Можел досега да си купи диплома, ама не го направил тоа. Моја блиска има диплома од факултет од едно градче каде го пуштија само 4 години и она тоа си го заврши со едно ливче (скриптите во Штип се многу) Магистрира на Европски не знам како, само со учење НЕ. Натрупаа факултети за бизнис без никакво знаење само пари се перат. Друга работа кога се стави средно задолжително, не знам дали знаете ама секој осмоодделенец си купи диплома од средно. Сега се купуваат дипломи за негувателки, медицински сестри... ОБРАЗОВАНИЕ НЕМА КАЈ НАС. ЗНАЕЊЕ НЕМА. Ако не ги смениме работите од корен џабе е и Амар да заврши со учење.
Затоа што тој што знае што е Зелс е другар на овие https://faktor.mk/drisla-se-dava-na-italijantsi-k-e-invest Не ви е бе шубе, да знаете кои глупости ги имаат направено последниве децении, да го дишете тој воздух и да ја извртувате вистината? Може Амар го договори увозот на токсичен отпад за Дрисла. Или можда Димче беше? Ништо не му фали на Коце @iva, ни влакно од главата не му фали, и директорува негде наградно, супер сработил.
Абе единствен одговор на вакви прашања е "а овие боље да не се". Така да не се ни труди да разбереш зошто Наместо да им ги гледаме програмите на кандидативе, да гледаме што ветуваат а што реално може да се исполни и да ги држиме за збор дека тоа стварно ќе го направат, ние ќе се занимаваме со дипломи, чив татко што бил и слично. Некад стварно мислам у паралелен универзум некој е државава. Ко у експеримент се осеќам.
Јас би донел закон на пензионери да им се одземе правото на глас, најголемо гласачко тело се,ги влечат старцине по штабови и митинзи, секој втор е со капа од вмро кај мене у маало, и такви одлучуваат за нашата иднина.
Ја фрлив програмата на Орце ама ви има ветено дека ќе ви го реновира живеалиштето за жирафтаа во ЗОО. Инаку сите три умреа. Последната во мандатот на ВМРО на чело на град Скопје и градоначалничка од ВМРО. Во нивниот мандат ЗОО Скопје го изгуби статусот на за кандидат во Европската асоцијација на зоолошки градини и аквариуми. Уништи ВМРО се што можеше и во претходниот мандат. Трајко Славески наградно доби да ја доуништи државата (го ставија на Народна Банка Гувернер), а Данела пошто нешто се скара со Мицко уште ене ја се кара пред Влада. БИТНО ОРЦЕ кога ќе дојде ЖИРАФАТА умрена ќе ја воскресне. И нормално ќе го доуништи градот. Тоа што ВМРО сака да увезува и гори токсичен отпад во Дрисла на ВМРО машинеријата не им е битно. А не им е битно зашто сите јавно се знае дека со ВМРО лесно се договараат зделки за криминални бизниси. Имаат тарифа и ја плаќаш и тераш. Еве ви го Кочани. Ради припусти на ВМРО изгинаа толку деца, ама пак ВМРО ќе им биде власт. Бетер заслужувме. Не стаорци во Скопје. Крокодили да не јадат. Никој не чита ни што е напишано во мочаните програми на криминалците. Сите гласаат по како каже штабот. СДМС не се ништо поарни, ама ја платија цената. И сега одбработуваат за да не одат во затвор за ВМРО. Договорено им е. Проблемот на државата е само во испраните мозоци на оние што го величаат ВМРО, а партијата е анти-државен елемент. Намерно кочи и блокира било што што е поврзано до ЕУ и интеграција зашто така ќе треба да работат по правила. Вака им е супер. Крадат на ангро и манипулираат со припсорти гласачи. Пак ќе кажам СДСМ е помал проблем од двете големи зашто имаат малку пописмени гласачи па им вртат грб ако не чинат. Ама ВМРО-овската машинерија меле се пред себе. Само што тие што се дел од машинеријата не сфаќаат дека се исто така сомлени. Зашто позади себе оставаат пустош и очај.
Абе што парцијални мерки, забрането гласање за овие, оние-дискриминација е тоа. Ќе забраниме партии и проблемот е во корен решен . Не знам што е решение, ама ова вака не оди
Предвремени парламентарни избори (секоја влада која не се покажала во прво тромесечје - аут), масовни протести, граѓанска непослушност, чесни и стручни граѓани да се активираат политички односно да се кандидираат како независни, имам и други ефикасни идеи, ама не се за овде...
А сакаш да кажеш дека овој каконпретседател на Зелс направи нешто? Можеше комотно да среди со ѓуврево да се исчиати. А не да дојдеме на ова дереџе. Дај те молам...
Мајками баш овој пат не гласаше. Јас не ја пријавив за да дојдат дома а на денот на изборите ми рече дека не сака да гласа, " нема потреба мајче да се влечкам по гласачки места, секако тоа нема ништо да смени а и не ги сакам никого". Жената после трагедијата во Кочани не сака да ги гледа. Е ама, на некои тоа им е како навреда, уште гордо се мотаат по штабови а баш од тие не добиле ништо... будалија бе, неможе да стои а може да мафта со знамето...
Абе само остро, руки да им се сечат после 60г, да не можат да гласаат.Се зезам Јас ќе основам партија, а ти би да ги забраниш.ФДСМ - Фемински Демократски Сојуз на Македонија.
Дане е пола шала пола вистина? Чии раце да се сечат? Работеле и придонеле во оваа држава пензионерите и тоа со гласањето е дескриминација ама ајде може после одредена возраст, кога веќе не би биле способни да отидат на гласање и тоа по куќи одење за да гласаат глупо ми е јас затоа не ја пријавив мајками. После си викам дане се налути ама ете сама не сакаше да оди и мислам дека веќе нема да оди. И ние еден ден ќе бидеме пензионери не би сакала да ми ги отсечат рацете да неможам внуците да ги гушнам. Знам дека се зезаше за тоа ама многу лошо звучеше. Овде само треба сдс и вмро да ги истребиме... ама тешко некако