Како што во партијата ти кажуваат за да тепа во Пичилево Ојле, ти ќе гласаш овде за Дојле. Да им речат срциња да цртаат ќе цртаат, е до толку. Сè ќе се случи, мозок нема да уклучат сами да одлучат што сакаат. Најпрљави општини имаат Албанците. И етнички нивни градоначалници.
Позитивно изненадувачки ми беше и што Амар влезе во втор круг. АМА! Дефинитивно очекував поише гласови да има! Оптимизмот на најјако ми беше пуштен…
Мисли си Дур бев државен службеник имав мандат (обврска кон држава е, не може да не сакаш, и јас бев изненадена) и ти гарантирам дека 90+ % од Албанците исто гласаат како вмроња. Ама исто. И бабата што не знае да се потпише и отпечаток од прст место потпис става, магично знае да чита зад параван и за кого да заокружи знае
ВМРО во Крушево, Пробиштип и Демир Капија со 20-30 разлика победил, СДСМ во Македонска Каменица и Зрновци со 30, односно 11. ДИРО најверојатно ќе изгуби со 1.000 разлика од Максим, во најурбаните кумановски места, Максим фијаско.
Кичево и Брвеница се победа на сите Македонци, не на било која партија. Па за 4 години да дочекаме вака да се радуваме во единство на Македонците во Чашка, Долнени и во Струга и Гостивар зошто да не.
Кога живееш во мешана средина и градоначалник ти е командант на УЧК, а на секој чекор си граѓанин од 6 ред, ќе заворавиш на партиската припадност ако има шанси да победи Македонец. Ако сега победеше Дехари, Кичево ќе станеше Тетово. А не е. Затоа се издигнале луѓето над Вмро и Сдсм. Зошто треба да живеат таму. Плус Кичево е стратешки битно да е Македонец. Тука е пресекот на Запдна Македонија. Башка е иритантно секои избори во Кичево да ги носат дијаспорците да гласаат. Најбитно е што Али Ахмети конечно го изгуби Кичево.
Скандираат како на фудбалски натпревар да се и како да победиле. А слават затоа што сфаќаат дека ќе имаат лични придобивки, а не дека градот нешто ќе добие што ќе биде од заеднички интерес за сите. Се расфрлаа со ветувања и сега на градов ќе му се деси покољ, пред се со бетонизација, лупање згради насекаде, од што ќе следат поголеми блокади во сообраќајот, зголемување на загадувањето.
Не е чудно. И на референдумот немаше излезеност па среќни и задоволни го признаа. Не очекував ништо различно...
Dali pero kostadinov sto e kandidat za gradonacalnik na valandovo e vo nekakva rodninska vrska so bivsiot gradonacalnik na strumica? Isti se licat kako brakja?