Некој некаде имаше пишано дека само 33% од Скопјаните си го избраа градоначалникот, а мнозинството седи дома. Разочарувачки многу, општо избориве. Крушево разочара, за Кичево ми е сомнително иако од една страна ме радува што се издигнале натпартиски луѓето.. но за Кочани најмногу ми е мака.. Сѐ ова што се случуваше, сите овие трагедии не беа доволна лекција за нас и овој пат. Сектата е над сѐ. Од утре демек ќе треба да се радуваме дека го чистат ѓубрето што сами го направија, ако воопшто го исчистат. Битно нема да има втора Данела да се замараат да ја блокираат, сѐ ќе тече нормално. Од друга страна, ова не е комплетна загуба за Амар. Секоја чест за дечкото за сѐ она што го прави. Се бореше (и се бори) против огромен клан хиени кои се спремни секакви средства да употребат за да растргнат секој кој им стои на патот. Но тој победи кога успеа да влези во втор круг, победи кога докажа дека трета опција може да се соочи со двете најголеми политички криминални гарнитури кои владеат 30+ години, победи кога на многу од нас ни даде надеж дека можеме да се бориме за подобро утре и дека тоа е возможно. Многу млади кои сакаат промени се мобилизираа, без уцени, закани и притисоци, со борбен дух и надеж за подобро утре да му ја дадат нему довербата. И тоа е нешто што значи многу. Ќе посакам само сѐ повеќе да има такви кои се освестуваат и бараат промени. А дотогаш, со лесно да ни е.
Епа нели подобро беше да НЕ се излегува да се гласа?! Еве и на анкетата на темава, 25,5% се изјасниле дека нема да гласаат. Бојкотирање на изборите, па и во овој круг, наспроти партија како ВМРО е еквивалентно на загуба, зашто нивните секогаш гласаат. Факт е дека достигнаа историски резултати во Кичево, Карпош итн, а реални да бидиме и за противкандидатите се гласаше пред се поради тоа што се против, не дека имаа нешто добри програми. И така… се до следните избори.
Не сум ни Вмро ни Сдсм. Меѓутоа каква штета му нанесоа идиотите комуњарски на Кичево со територијалните поделби и што 20 години немаше Македонец градоначалник. Командат од УЧК владееше 12 години. Јадеме трици за Мицко ама Мицко успеа да го врати. И Заев можеше ако сакаше на минатите избори да се бори ама реши се што е македонско да продаде.
Dno dana, al sve je to vec vidzeno, dno dna svi trpimo postidzeno, dno dna i spore svece dogore i film se prekida,
Вака ќе си останеме засекогаш. Факт е тоа. Глејте колку млади личности, иднината е излезена надвор пред штаб и слави. И младите се поделени. 1.Од генерација на генерација, нивните биле по партии детево се раѓа и покрај извод му вадат книшка. Ете го сеа државно вработен и слободно време во штаб. 2.Работи во странска приватна фирма. Зима солидна плата. Има за шетање надвор од тука, има за да излезе. Слободното време му е фокусирано на тоа. Би се замарал со избори? Со ВМРО, СДСМ итн? Нормално, не. Што повеќе?
Ete Makedonceto so 93 000 glasa presudija da pobedi Orce! Toa e toa sto si srkal toa ke dobies! Sepak ne e za potcenuvanje 60000 glasa na Amar! Sepak mi e drago sto pobedija Kicevo I Brvenica!