Локални избори 2025

Дискусија во 'Политика и настани' започната од DS10, 29 мај 2025.

?

За кандидат на која политичка партија ќе гласате?

1. ВМРО-ДПМНЕ

30 глас(а)
    23,6%
  2. СДСМ

9 глас(а)
    7,1%
  3. ДУИ

0 глас(а)
    0,0%
  4. Влен

0 глас(а)
    0,0%
  5. Алијанса на Таравари

1 глас(а)
    0,8%
  6. Левица

24 глас(а)
    18,9%
  7. ЗНАМ

3 глас(а)
    2,4%
  8. Независен кандидат

7 глас(а)
    5,5%
  9. Друг

0 глас(а)
    0,0%
  10. Ќе го направам неважечко

21 глас(а)
    16,5%
  11. Нема да гласам

32 глас(а)
    25,2%
  1. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    5.116
    Со вакви мислења не тераме далеку, особено не додека мислиме дека мојот глас не менува ништо и дека корупцијата и врските се единствениот начин за олеснување на животот. Тие врски и корупција колку луѓе зеле на душа и колку фамилии зацрнеле...

На Tanjamm и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  2. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    350
    Врски се ок многу помагаат повеќе неспоредливо од гласање. Џабе гласаш кога друг ги има контактите.
    Да сме реални ни јас ни ти не одлучуваме кој ќе биде на власт. А јас и ти сами си го градиме животот. 99.9% е до нас...На волкот му е дебел вратот зошто сам си ја брка работа тоа е од Македонски народни приказни.
    Дури и да гласаме и одлучуваме ние самите за власта. Не сме способни да одлучиме добро. Или ќе се водиме од наш интерес и ќе оштетиме други луѓе или самите себе. Во принцип неможе да има целосно праведен закон зошто секој закон казнува еден а наградува други. А да не зборам дека нашиот глас е само капка во морето. Дополнително ни една држава не е целосно независна од други значи и за други луѓе одлучуваме кога гласаме кои немаат глас и исто други не го прават тоа на нас...или во превод целосно е замешано и не битно и далеку од праведно.

Последна измена: 14 јули 2025
  3. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    5.116
    Како сами си го градиме животот кога кажуваш дека фаќаш врски? Сам да си го градиш животот збачи да се издигнеш без чичко ти инспектор во мвр да те избие.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.101
    Допаѓања:
    131.470
    Дали би поддржале бојкот на локалните избори?
    Една од причините да биде тоа што главните партии донесоа низа на погрешни одлуки, а другата тоа што не сите од нив го осудија нападот врз градоначалничката што е срамен чин.
    Кој нема страв, нека пише хаштаг бојкотирам локални на профилите на главните партии на социјалните мрежи.
    Не смее да им се дозволи победа на идиоти.

На DS10 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    350
    Сами за себе си правиме услуги. Сам одлучуваш дали некој ќе ти направи услуга. Една врска ќе ти заврши многу повеќе работа од децении гласање и илјадници сати читање политика за без надомест. Ај и не мора врска место тоа времето ќе го инвестираш во учење и сосема легално ќе си го подобриш животот и среќата. Политика не е битна а гласањето е како фрлање паричка во фонтана...

6. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    5.116
    Не велам дека избивање е гласање за вмро или ездеес, одење на митинзи и мавтање знамиња уз химната ВМРООО ВМРООО, мислев со учење и вистински труд.

7. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    5.116
    Би поддржал да не беше ситуацијата во мојата општина каква што е, многу пати имам зборувано, да не се повторувам.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.055
    Допаѓања:
    9.883
    лол
    Aко сме секој за себе, тогаш воопшто нека не постојат партии и влади и држави, шо ќе ни се. Или поточно речено, што ќе ми се. Да се укинат.

9. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.569
    Допаѓања:
    44.090
    Мене никогаш нема да ми биде јасно у ваа држава кај шо и баба ми и прабаба ми од гроб стануваат да гласаат како некој смета дека бојкот е да не излезеш на гласање и да го оставиш својот глас подложен на секакви манипулации, место да идеш да си го поништиш ливчето. Али ок, кафето сркање е побитно, тоа се тие патриотско - антички приоритети...

На Golden, Hoping, sparklie и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    350
    И тоа е можно. За врските сите знаеме. А за гласањето ни е јасна математиката на вредност на нашиот глас.

11. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    350
    Си имаат тие свои закони и закономерности мора да се игра по нив.

12. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.215
    Бојкотот не е решение, дали излегла или не, ист број градоначалници/советници ќе бидат избрани. Ама со оглед дека во мојата општина и за Скопје нема сега за сега асален избор, не планирам да гласам, може ќе поништам. Освен ако не се појави некој квалитетен за Скопје тогаш ќе се премислам.

13. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    5.116
    Јас ќе си речам така, ти ќе речеш, Петко, Рајко, Димко ќе рече, и од еден глас што не може да смени ништо, доаѓаме до 5, 10 и многу поголем број на државно ниво, може десетици илјади што можат да сменат и тоа како.

На Realist1 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  14. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    350
    Јас зборам за себе. Не можам да ја игнорирам реалноста дека имам еден глас и дека сум целосно и апсолутно небитен. Исто како што врски вршат работа.

15. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.407
    Допаѓања:
    5.068
    Со бојкот на локални не се постигнува ништо, затоа што колку и да има излезност ќе се важат

На diskreten32 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.780
    Допаѓања:
    14.240
    Каков бојкот? Косовски Срби ли ќе се правиме, бојкотираат, па после плачат оти имале градоначалници Албанци. И овде ќе биде исто, бојкотираш, немаш советници, немаш политичка моќ, готов си, друг ќе одлучи за тебе. Прво не можеш да договориш бојкот во држава со толку партиски вработени, со толкава изнешаност демографска, не можеш да урнеш цензус никако, за избори се фрлаат и твои пари. Нема логика бојкот, само контра гласање.

На happygirl и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  17. m.t12

m.t12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2021
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    132
    Ne e losa poraka bojkotot osobeno vo opstini koi se etnicki cisti no e neostvarliva 80 posto od tie sto glasaat za vmro i sdsm i ne ni znaat za sto glasaat samo da e od nasite se partiski vraboteni koi sakale ili ne mora da iskocat i glasaat

18. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.407
    Допаѓања:
    5.068
    Парламентарни се без цензус, значи колку и да излезноста ќе си се изберат, глупост е да се бојкотира

На Realist1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    5.116
    СДСМ ја кандидира Каја Шукова за Скопје.

20. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.215
    Тешко нас со овие 2ца кандидати, ај да чекаме уште Левица што ќе понуди. Град од 800К а нема за кој да се гласа.