Затоа што не си историчар не можеш од рекла кажала да тврдиш нешто што не е. Богомилите се Македонци кои ја имаат отфрлено црквата поради тоасе прогонувани и бегаат и се населуваат низ цела западна европа, а завршуваат најголем дел во Франција, а нешто и во Британија, крајот на 9 тиот век и почетокот на 10тиот век. А за торбешите сега се пишуваат албанци затоа што се таму парите, како во османлиската империја парите биле таму каде што ќе си се променил вера муслиман, така успевале да стигнат до високи позиции во османлиската империја. Затоа и се викаат торбеши, затоа и вистински Македонец Муслиман кога ќе го наречеш торбеш ќе си заминеш дома со крвав нос. Како што се случуваше и во моето средно училиште каде што никој ништо не смееше да им писне а камо ли да ги нарече торбеши и додека ги маваа по носевите со лутина им велеа јас сум Македонец, (де на Албанци Турци а нешто и Роми, секако имало и Македонци меѓу тепаните). Затоа ако нешто не се знае се читаат книги во библиотека. Поради тоа што не си ја знаеме историјата секој може да не уништува и да ни ја краде историјата.
ЗНАМ во Скопје фијаско, освои околу 5.000 гласови, а лани на парламентарните на ниво на Скопје имаше 20.000.
Џабе се лупате во гради за мајка македонија, па славје за Кичево. Xохштаплерите што редовно ги гласате сигурно земаат пари од албанска мафија за да протуркаат големоалбански интереси, а и да не земаат, овие лобираат во САД и после САД им наложува на кокошкарите овде. Исто му доаѓа, вие пак се нервирате на крај.
Па затоа и нема избор за кого да се гласа на избори, се те едни исти, луѓето не ни гласаат на избори до 18:30 30 посто излезност и за пола час уште 30 до 40 посто излезност, да кога ќе се наполнат кутиите. а тие странскиве дипломати што доаѓаат секогаш пред изборите им кажваат кој колку ќе има гласови по некои нивни критерими.
Коментарот ми беше упатен кон партиските членови и некои наивни души што поверуваа дека жмицко го врати Кичево, постигна нешто wow со помош на бране. Гласање-негласање не помага дури постојат штапски глувци во толкав број. Друго треба овде.
знам за каде беше наменет, но јас сум со верување дека толку многу народ е разочаран и толку многу народ избега во странство да штабските припадници се во најмал можен број. и имам на мислење дека на големо се полнат кутии на местото на тие што се заминати и тие што не излегуваат да гласаат, а и да излезат да гласаат намерно нема за кого да се гласа. Те едните те другите. и кој и да е ги следи наредбите од еу и нато а за тоа си го полни џебот.
Ми излезе на некој портал денес го подигнал уверението за градоначалник, тој самиот изјавил дека од кога ќе го подигни уверението тогаш ќе почнел со чистење па ајде да видиме што ќе направи.
Извршување на функцијата градоначалник Член 52 (1) Новоизбраниот градоначалник ја презема должноста од претходниот градоначалник во рок од седум дена од денот на изборот. Само да ве известам од кога да почнеме да ги броиме тие 72 часа.
Од вечерва од 20:30 часот почнуваат тие 72 часа за чистење на градот. Мене прашањето ми е кое чистење го мисли само да го собери ѓубрето од пред контињерите и внатре или целосна дезинфекција и дератизација ќе изврши.
Јас па мислев рече од понеделник, или нешто не сум разбрала. Да не дојди работава ко она од понеделник сум на диета ама не кажувам кој понеделник. Ајде тогаш, да се радуваме како го чистат сопственото ѓубре. Тоа се смета за достигнување во државава.