Сѐ убаво ова акцијава (за состојбава у градов) ама од што мака бе да организираш пајак служба да ги трга колите од паркинг замисли Некој си паркирал на паркинг фино поштено се враќа и гледа куп камиони за ѓубре. Замисли да треба да одиш негде хитно и ни крив ни дужен ти ја собрал пајак колата. И за што сето тоа? За сликање. Па зар мораше да ги соберат камионите тука? Зошто не можеше ова да се направи без толкава фама?
Не можам да разберам. До вчера солзи роневме дека сме затрупани во ѓубре, стаорци ќе не јадеа, болести ќе не нападнеа, епидемии. И , сега кога некој се одважи и засука ракави да го исчисти ѓубрето кое ние го создаваме, сите сложно и позиција и опозиција, театар било. Што не правеше екс Градоначалничката театар ? Па сите овие Градоначалници кои вчера засукаа ракави, чистеа, ама во рамките на своите надлежности и пред да завршат изборите.
Читам некои коментари го напаѓат Орце за вчера а никој не ја праша Данела зошто она тоа не го направи?
Go napagjaat zatoa sto cel toj haos vo grad Skopje od avtobusi do gjubre go iskreira dpmne otkako se skara so danela
Тој хаос го направи директорот бидејќи тој наредби дава што да се работе, а не другите, џабе ја префрлате вината еве ако е така како што велиш зошто Орце вчера ги стави во работа, значи ако се е сакало и претходното раковоство на Скопје е можело да направи!
Narodot sto gi izbrkavte od mk so sdsm zaedno ? pobedi so najmalku glasovi do sega i pokraj tolku vrabotuvanja pred izborni na sledni izbori uste pomalku glasovi kje imate glasackoto telo 95 posto vi e penzioneri i stabomani mladi lugje se pomalku i pomalku kje imate olabavete malku
Кој народ, тие 90 илјади? Се надевам дека тролаш или си саркастичен. Зошто да се радуваме на чистење ѓубре кои сами го направија за да уценуваат? Нешто до кое не требаше да дојди како прво. Мислам глупо се осеќам што воопшто се прави овој муабет, бетер од Индија сме ако ова ни е достигнување.
@Burevesnik Да, катастрофално ги порази противниците со 90000 гласа од 460000 избирачи. Весела математика Нема потреба од театар и помпезност за елементарни работи. Пази молим те за ѓубрето што ние сме го направиле. Па јас за тоа ѓубре да го соберат одговорните плаќам сметки секој месец. Нека чистат, нека работат и нека ќутат зошто за тоа се платени од наши пари. Премиер на држава се појави вчера на акција за чистење факинг ѓубре, откако се врати од Брисел кај што треба да решава клучни прашања и иднина на држава. Мислам кој оксиморон е сево ова. П. С. Кај мене во населба ѓубрето пак не е собрано 2 недели од куќите
Епа тогаш многу прости работи не разбираш. Ако не се туширам три дена и четвртиот решам дека конечно ќе се истуширам, треба да се снимам тогаш и да очекувам да ми аплаудираат сите? Кој ми е крив? Сам сум си креирал глуп проблем, сам сум си го решил, а сум можел едноставно да си се истуширам уште првиот ден. Прво ни креираа проблем, сега ни го продаваат решението за да се херои. А проблемот - ѓубре. Сега разбираш?
Владата чекаше Орце да дојде и наредниот ден да почне со реконструкција на пругата од Зелениково и Илинден? Очигледно логистички решението било готово одамна ама ако случајно не ги гласате, цркнете драги мои! И од денес 55 нови приватни автобуси? Онака преку ноќ? Каква лакрдија.
И во другитe градови има ѓубре. Еве вечерва го гледав низ центарот, се претура од контејнерите и корпите - на земја. Ама и народов, јаде семки и лушпите ги фрла на улица. Стај ги барем во џеб, подоцна ќе го исчистиш.
Леле, автобусине што ги „нарачал“ Орце се крнтии. И уште вика и за ЈСП ќе имало нови следната година.
Направија шоу за малоумни партиски ботови кои се воодушевени оти му го исчистија ѓубрето во кое ги принудија да живеат и со кое ги уценија да изгласаат нивни градоначалник. Алее шо збораш Ете кај (ни) завршија парите од кредитите од Англија. Ѓубрето кое тие ти го создадоа.
Па бевме затрупани намерно за да чистат. Ко ја да ти ги исечам нозете и да ти дадам количка и да очекувам благодарност. Ах бе, пусто наувно вмровче. И сега ете свршија сите вмровци оти исчисти Орце и може братот да не фати ништо следниве 4 години и пак ќе го гласаат оти иСчИсТиЛ.