За лузни најдобро е да користите маст од невен. Не е скапо, а мене повеќе ми помогна од Контратубекс.
Пред 2-3 недели се попарив од врела ама ептен врела вода (го турнав ѓезвето од шпретот) бев на болница ми направија преврска и пота уште неколку и завршив со преврските.Ми кажаа да мачкам некој маст па кажете ми каква маст да користам да не ми остане лузна.Инаку си ги попарив и двете нози едната над коленото едната ептен горе.. Благодарам однапред
Во Промедика фарм карши Рамстор во центар и аптека Панацеа во Лептокарија има силиконски гел и лепенки DISPODERM- за третман на нови и стари лузни, црвени и испакнати лузни како и лузни од изгоретини и после операција. Лепенката што подолго се користи има подобар ефект во израмнување и избелување на лузната.Гелот е препорачлив повеке за лицето.Ем ја третира лузната а и моментално ја прави понезабележлива. Може и да се шминка врз гелот.Лепенката е 5 џ 30 цм, се сече и користи додека лепи и има ефект.
Пред неколку месеци се нафлив и јас незнам од што..ама изгледа беше од чоколадното млеко или од омекнувачот незнаеа ни на лекар од што.Цели нозе ми беа нафрлани и многу ме чешаше.Бев на лекар и ми препиша апчиња и некоја крем,но од тоа што бев нафрлана и што ме чешаше многу сега имам како лузни,неможам сукња да облечам.Ве молам ако некоја имала сличен проблем и го решила,ако ми каже како ке му бидам благодарна
Препорака за крема, гел или масло за лузни после операција? Контратубекс ми имаат кажано дека не делувал баш, а по нет гледам дека многу го препорачуваат Bio Oil ама видов дека е на база на нафтен дериват, а скоро 1000ка е за мало шишенце.. Нешто друго што би имало ефект?
Пробај со "cicatrix" крема. Јас ја користев пред 5-6 години и кај мене имаше ефект. Само не знам дали се' уште е во продажба.
крема или гел за лузни имам кафеави флеки на ногата па да ми каже некој незнам дали би ми помогнала сега контратубекс. Сега моментално ја користам белекс гел. Совет?