Прочитај го мојот пост погоре. На кратко - катастрофа се што е од отворен тип. Се имам снимано пред 9 години и ми ја промашија дијагнозата, па бев на доктор и таму ми ја промашија зашто не се гледа ништо и на крај правев нова 1.5 Т на која се си беше јасно. После тоа, до денес имам правено уште две за други работи со иста јачина 1.5 Т минимум. Нормално тука пациентите се лажат и за парите, демек поефтино и на крај двапати снимање и поскапп плаќање. Ама незнаењето си чини повеќе пари.
Почитувани, Дали може да ми кажете докторот ми има кажено да нправам магнетна резонанца на мала карлица но видов дека упутот ми е даден за абдомен. Дали има некоја грешка или исто еБлагодарам
Добарден. Ве молам дали може некој да ми каже после колку денови излегуваат резултатите на магнетна резонанца во Државна Клиника во Скопје? Ви благодарам
Јас веќе месец дена чекам, но од тоа што слушав од други пациенти што чекаат и по 3 месеци, на крај отидов со цд то кај др Врчаковски да ми го прочита, но си платив 1500 ден. Ги мрзи да напишат извештај, па затоа да си плаќаме на приватко. Страшно.
Добро е што ви го даваат одма цд-то. Правилата им се да чекаш 3 месеци да ти закажат па изгледа уште толку за резултати. Ама ете затоа имале нова опрема. Прашајте се зошто воопшто плаќате државно здравство за повеќето секако преку ред да се снимаат.
Zdravo, dali moze nekoj da mi kaze koja e cenata za magnet vo Erazmo Ohrid za dolen del na rbet odnosno kicma?
Некој да не се снимал во МедХ во Драчево скоро? Дали ги бива или не? Некако сомнително ми е што се ефтини и има термини, Мегамед е дупло поскспо и се чека недела дена термин.
Најефтина магнетна резонанца со најдобар квалитет има во италијанската болница во Петровец - Еуроиталиа. Околу 7-8 илјади за еден сегмент. Истата јачина е во Жан Митрев само таму цената е повисока. После иста јачина во Неуромедика кај Врчаковски. И на крај Систина со најскапи цена. Има уште една работа важно е радиологот што ви ја гледа снимката. Врчаковски е најдобар радиолог за глава и за кичма.
Здраво! Дали некој може да ми кажи дали на државна во Скопје одма го даваат цд-то и како оди со читањето на резултатот кај нив
Здраво, дали некој правел магнетна во систина на новиот апарат 3Т и колку пари е? Дали вреди да се дадат парите, дека пишува скратено е времетраењето и поширок е апаратот
Што ќе снимаш? Ако снимаш зглобови или грб нема голема разлика за дијагнозата со 1.5 За глава мислам дека прави голема разлика. Време на сминање пак зависи што ќе се снима инаку тие се најшироки апарати. За послабите имаат промотивни цени.