Вратна регија со контраст 40 мин траело снимањето со 1.5Т во мегамед прашав само, ама пусти страв...сигурно систина е прескапо, читав дека имаат нов поширок апарат и побрз затоа си реков некој да не има искуство да сподели
Таму имаат и 1.5 што е цената поефтина. Тие апарати се сосем доволно прецизни и брзи и нема потреба од овие најновите што секако кај нас се луксуз и за најобични снимања. Друго што ти е битно се радиолозите ако веќе одиш на приватно секаде не се исти. Има број на телефон за цени.
https://acibademsistina.mk/50-promotivno-namaleni-tseni-vo-adhibadem-sistina-za-mri-snimana/ Знае некој која е цената?
Не може да прашуваш ако не се знае што ќе се снима. Магнетна резонанца нема зрачење штетно за телото за разлика од КТ и рентген зашто ја користи магнетно поле и водата на телото да создаде слика. И кај пациенти со стентови и вештачки колкови може да се прави магнетна меѓутоа може да треба документ за да се потврди што и каков материјал е ставано.
Цена со попуст за колено на пример е 13.500. Тоа е за 1.5 Т магнетна резонанца. Мислам дека има многу не знаење на темава и треба да се разликува што се снима и на која јачина за да се определи самата цена.
Не знаев дека има попуст, веројатно е без попуст. Тебе конкретно за што ти треба? Најверојатно за еден орган, е поефтино, кај татко ми не беше еден.
Dali ima nekoj iskustvo vo VFV clinic vo Butel za magnetna na glava Pristapna cena imaat 9000 den a I apratoot I'm e nov Siemens od zarvorwn tip mislam 1,5 T,,,
Здраво. Имам закажано во Неуромедика за магнетна резонанца на глава. Дали има некој искуство од услугата да сподели? Ви благодарам
Kako sto rekoa prethodno mnogu zavisi jachinata na MR mashinata I dali se dava kontrast(spored dijagnozata). Nemam iskustvo od neuromedika no od muabeti nisto pozitivno.
Јас правев магнет ама на кичма, земи си само за уши нешто затоа што слушалките им беа расипани па да ти биде полесно звукот да го издржиш. Резултатот за 30тина минути го добив. Професорот Врчаковски е одличен