Гледај на мојтермин. Ако си во Скопје моментално има слободни термини на клиника и чаир и за јули и август, само треба специјалистот да ти закаже.
Специјалистот во случајов ортопед ми рече дека нема термини, а на извештајот напиша дека треба да се снимам, дали може матичен да ми закаже на мој термин?
Не може матичен. Можеш сама да си најдеш термин, т.е да пратиш на мој термин ко што ти кажаа и да се јавиш на ортопедот да ти го закаже одма терминот. Е сега дали ќе го направат тоа не знам, зашто и докторите си чуваат термини за нивни луѓе за иронијата да е најголема
Може во моментот немало. Ако можеш исконтактирај го денес директно него да го потсетиш, инаку матичен не може.
Кога бев таму отворија и ми рекоа нема, и со месеци може да нема ... Ако имаш можност оди си приватно
Не воопшто, но различно е на карлица и рбет затоа што си свртен обратно практично со главата надвор. А MRI на глава во Чаир кога правев ми беше ептен паника, подобро да си со затворени очи.
Magnet MD Vranje , snimanje 100 evra se zakazuva 1 den odnapred Gi ima ma FCB ,,taka se vika Magnet MD Vranje
Здраво Дали при магнетна резонанца на мала карлица со контраст, треба да се оди гладен, ве молам за искуства, дали треба некој посебен режим на исхрана вечерта и сабајлето пред снимање?
Не треба посебен режим на исхрана. Треба да си гладен Јас правев заедно со абдомен и така ми рекоа дека најмалку 4-5 часа пред снимање да немаш јадено и пиено