Шо Па како снимаат пациенти од несреќи, мозочни удари..? Или паѓаш и удираш глава, те снимаат и ела по месец за резултати, во меѓувреме дома чекај си.
Во моментот кога мене он тоа ми го кажа, да бидам искрена не размислив за ова, бев доста извадена од памет ради ситуацијава, не прашував за детали надвор од моменталниот проблем. Кај мајка ми беше многу мало крварење, па затоа веројатно мислеше. Ама не може она да е единствена, жално е за другите кои имале ист случај. Да напоменам, ми ја шетаа женава со крварење недела дена, не ја задржуваа, не ја снимаа државните ( не неврохирургија). Во приватна сметаа дека има шанса да е вакво нешто, па ни предложија. Ако се најдеме со докторов пак во таков муабет на контроли, баш ќе го потпрашам, да видам како откриваат ама не верувам дека ќе ми каже нешто посебно.
Ова на клиника, во државна во Скопје? Скоро се десило или одамна? Нели бе господата набавија најнапреден апарат, ист каков што имало во Систина или си седи и фаќа прашина можеби или пак одамна го имаат шитнато негде, а си користат пак застарена технологија, нема да ме зачуди да е така. Да чекале пациенти толку долго со крварење, и животот у торба да си го ставаат. И, не, не се криви докторите у случајов, ако стварно апаратот не детектира навремено, се знае кој е крив, не знам шо толку се потресува членов коа вака коментираме против здравството. А друга работа е, да користат профи апарат ама да не се стручни и кадарни да прочитаат докторите, реално и ова го има за жал, па грешни дијагнози и слични работи. Лудило.
Во државна ми е кажано ова, наша, во Скопје. Јас не сум запознаена ич со работиве, некако незаинтересирана бев порано И не се докторите криви за вакви работи, но др. што и е нејзин е многу способен човек, на шромер со други тестирања се утврди локацоја, големина и сл. И тие треба да знаат како и кога да реагираат.
Здраво девојки, дали има некој правено компјутерска томографија со контраст на абдомен во Систина? Ме интересира колку чини...
ДАЛИ ЧИТАШ КАКВИ СР*ЊА ИЗНАПИША? НИКОЈ ОД ПАЦИЕНТИТЕ НЕ Е ВИНОВЕН. ВИНОВНИ СЕ МЕДИЦИНСКИОТ ПЕРСОНАЛ. КОЛКУ ДОСЕГА НАПРАВИЛЕ МЕДИЦИНСКА ГРЕШКА, ЕДЕН ОД НИВ НЕ Е ОСУДЕН. ЗАСРАМИ СЕ!!!
Ама вака кога некој ќе пушти муабет слушнато недослушнато недоразбрано и сите се надоврзуваат со свои теории и после испаѓа некоја приказна што луѓето што читаат ќе си ја протолкуваат на трети начин....
Здраво на сите! Каде можам да направам магнетна резонанца со контраст, од затворен тип, приватно? И цени доколку знаете... Ве молам ваши препораки.
Здраво мајка ми треба да се прави магнетна резонанца на дрзавна термин нема а денес и се јавиле дека апаратот се расипал дали некој знае дали тука гледаат убаво или да ми препорачате друго место
Не гледаат убаво оди си на друго место. Еуроиталиа во Петровец ефтини и снимки со висок квалитет. Или сите приватни болници во Скопје....
Апаратот на Жан Митрев е супер, мајка ми рече дека и не е бучен. 15.000 без контраст, 18.000 со контраст