Луѓе како се стига до магнет државно? Неврологот со месеци не може да ми најде термин! Што да правам, има ли некоја финта да следам нешто на мојтермин или било што друго?
Не може да ти најде и не е секој за снимање односно не сакаат се различни работи термини со жолто што ги закажуваат специјалисти има за секој ден додека матични со зелена ознака не можат да издаваат вакви упати.
Аха значи неврологот би можел да ми закаже термин ако е со жолто? Зошто гледам такви има еден куп, тој ми вика немало ништо слободно. Ваљда не сака тогаш?
Да со жолто сите специјалисти што се хирургија или интернисти можат одма да закажат ама не се прави таа работа зашто се знае дека кај нас тешко се доаѓа до државно снимање системот им е демек за најкритичните пациенти што е погрешно зашто имаат нови апарати ама џабе најнови апарати кога е исти системот.
Ах леле. Јас имам видно влошување на мигрени и двајцата невролози кои ги посетувам дојдоа до заклучок дека по правило би требало да направам магнетна, ама нема термин just great
Дали некој правел магнетна без особена причина и препорака од др? Дали е тоа срамота? Мислам, ради главоболки ама др не смета дека треба магнетна ама стравот е тука и мислата дека сепак нешто има. За приватно зборувам, не на државно да се зафаќаат термини.
Јас сум правела без препорака на доктор. Си закажав термин во Ремедика бидејќи често ме болеше глава кога ќе станев од спиење и имав многу мисли да не имам тумор. Овој што требаше да ме снима ме прашуваше зошто сакаш, немаш препорака, прво треба крв да испиташ не знам што ама јас му реков сакам да се снимам и се снимав. Само што едвај издржав бидејќи многу е не пријатно
Дали некој има искуство со компјутерска томографија на глава и синуси во MedX во Драчево? Закажав зошто таму беше најприфатлива цената, 4500, во Мегамед беше 11 000, а кај Толовски 9000, претерано е...
Здраво дали сеуште има овсков вид на попусти во систина за мр или само во декември важело тоа? Тек сега читам а ми треба да правам мр на хипофиза и незнам каде е најдобро да се отиде и кои се цените на приватно. Фала
А зашто не се јавиш на телефон секако ќе ти кажат инаку да имаш уште промоција на магнетна во Систина.
Се мислам да закажам MRI во ЕуроИталија или во МедX, дали им се океј машините или има подобра клиника во рамките на тие цени ?
За многу краток период направив рендген на карлица, потоа компјутерска томографија на карлица и од таму по препорака направив и магнетна на кичма. На моја иницијатива сакам да направам магнетна на карлица зошто имам 5 месеци постојана болка но загрижена сум што многу се изложив на зрачење па сакам да прашам дали е штетно и има последици ако направам магнет на карлица
Дали треба некоја посебна припрема за снимање на магнетна, денес треба да снимам глава и врат, а цел ден сум на работа.Има ли врска дали си уморен или одморен за снимањето, и дали јадеш? Колку време трае,што да очекувам? Дали одма ги даваат резултатите, ке се снимам на клиника? Ке ми ги дадат ли одма снимките или треба да одам накнадно?
Одамна се снимав пред 10 години , ама нема посебна припрема, само треба да си смирена бидејќи те легнуваат и те ставаат во машината како тунел и , така тесно е и ниско, да не те фати паника треба да си смирена. Би требало да ти дадат тамнони за ушите, не се сеќавам дали ми дадоа или си носев мои. Тампоните ти требаат зошто испушта непријатни звици како расипана машина нешто. Процедурата мислам беше 5-10 минути. Резултатите се отпосле мислам 7 дена покасно. Јас се снимав во градска болница Скопје.