Магнетна резонанца

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од renata76, 3 ноември 2010.

1. karyna_d

karyna_d Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Може да прашам имате искуство за клиника во Драчево МеdX?

2. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    7.407
    Podaleku od tamu, nitu dobri sliki nitu dobro prochitani

На Снегулк@23 и Flier им се допаѓа ова.
  3. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    6.723
    Направив томографија на синуси и глава, од извештајот на докторот бев задоволна, детално беше се напишано и објаснето, истото ми го кажа и докторката од ОРЛ, ама ми искоментира дека квалитетот на снимката е катастрофа и сто пати ја зумираше и одзумираше за да види убаво некои работи. Затоа се и најефтини...

4. nedelce

nedelce Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    40
    Devojki, jas sakam da napravam magnetna na celo telo cisto da si gi znam site dijagnozi i od kade mi poteknuvaat (valjda toa otkriva se kolku sto imam slusnato) da ne znae nekoj kolku pari e toa? Vi blagodaram.

5. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.256
    Допаѓања:
    4.922
    Магнет се прави по потреба на одредени делови од телото или органи, не се прави на цело тело одеднаш. Ако имаш индикации за нешто можеш да направиш ако не нема потреба, консултирај се со матичен лекар ке ти објасни.

6. Arnella

Arnella Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2023
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    77
    Zdravo sakam da prasam dali nekoj znae privatna klinika kade moze da se napravi magnet i da ste zadovolni od sliki izvestaj da e see kako treba vo bitola po moznost ili skopje

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.153
    Допаѓања:
    4.478
    Систина, неуромедика...

8. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.098
    Допаѓања:
    643
    Жан Митрев

9. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Здраво ☺️ Поради болка во половините имав закажено на магнетна резонанца. Но во меѓувреме останав трудна. Терминот ми е наредната недела. Го прашав гинекологот ми рече да прашам таму каде што ќе правам дали е нешто штетно. Прашав на што добив одговор дека не е штетно, но доколку немам преголеми болки би било подобро да не правам. Сакав да ве прашам дали сте имале искуство со тоа? Дали некој правел магнетна додека е трудна?

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Matilda-Tilly

Matilda-Tilly Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2024
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    12
    Дали некој има досега правено магнетна на колено и дали цел те ставаат внатре?
    Дали треба да се соблечам или со мои алишта сум ?

11. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    323
    Имам правено двапати, не главата ти е надвор значи во контра правец ќе те стават до стомак. Ако се снимаат над стомак органи рбет и глава тогаш си цел внатре секако.

12. extraordinary

extraordinary Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2016
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    84
    здраво, дали има некој правено магнетна во италијанската болница петровец или кај дамјановски? и колку е цената(за врат)

13. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    12.724
    Некој што правел скоро ако знае да ми каже цена за магнетна на глава во Систина.

14. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    508
    Дали знае некој која е цената за читање магнет кај др. Врчаковски? Снимана сум во Чаир но би сакала тој да ми ја погледне снимката

15. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    338
    Дали може некој да ме упати во Битола каде да се обрати мојата мајка за магнетна на глава ?

16. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.479
    Слушнав не работела. Увек му е расипана а ко ќе работи пак пикаат луѓе со пријатели. Подобро одете во Охрид. Приватна колку што знам нема во Битолава пошто баравме за таткоми не најдовме приватно.
    Ако ви треба докторка одете кај ќеркаму на Чепреганов,таја продолжи со работа и е добра докторка.

На DragonA420 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    338
    На жената буквално и се слоши три пати бладваше од нигде никаде изгуби контрола неможеше да движи се сомневавме за мал мозочен иако двете раце ги испружи нормално и лицето Не и се извиличи но таа е со хронична болест и не ни ја прегледаја ете и рекоа сега ништо не ти е шо ке ти прајме ние демек .. три пати не вратија дома
    Се до вчера кога крена температура и не можеше да гледа веќе и ја закажаја уште денес на магнетна со зборовите ..
    Абе не си за на магнетна ама ај да ти помини мислата ..
    Катастрофа .. да сме сите здрави живи не дај боже некој мака да има (а сите сме со некоја мака за жал) :(

18. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.479
    Ццц до кое дереџе дојдовме болница да немаме да трчаме или Скопје или Охрид. Без разлика дали е жената со хроничен проблем магнетна мора да се направи за да се дај соодветна терапија али нашиве од ракав си годат. Ако сте во можност одете во Систина во Скопје или Охрид пошто овде Битола е тотално мизерија. Со помин,и само трпение се ке се среди. Ако ви треба нешто помош околу доктори слободно пиши,сите ги научивме низ мк

На DragonA420 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. octopussy

octopussy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Hello! Дали некој бил на снимање во Еуроиталиа? Знам дека имаат добар апарат и океј цени ама ме интересира самиот процес на снимање кај нив дали е пристоен. Персонал, професионалност, разбирање ако некој е клаустрофобичен, итн. Исто, дали некој од вас има правено магнетна на торакален и лумбарен дел? Колку време трае снимањето на двата региона? Фала однапред!

20. DackaDacy

DackaDacy Нов член

Се зачлени на:
    12 мај 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Zdravo,me interesira kako se cenite za magnetna na kichma i ramo vo Sv.Naum i dali tamu pravat isto magnetna na glava za hipofiza