Во клинички центар радиологија има три такви апарати набавени во време на пандемијата. И еден во Систина.
Zdravo na site Dali ima sansi nekoj da mi pomogne so izvestajov od magnetnava rezonansa. Se raboti za 33 godisno zensko lice
Здраво, дали некој има скоро правено магнетна на хипофиза на државно, на клиника? Ме интересира дали користат контраст, имав консултации со три лекари за дијагнозата и сите имаа различно мислење (дали е неопходно користењето на контраст или не) На терминот не пишува ништо за контраст, само мр на хипофиза, не знам што да очекувам.
Ни кај мене др не кажа дали треба контраст или не и на лице место ми рекоа дека ќе користат. Мислам со контрастот имаат подобра слика
Дали преку инфузија го ставаат контрастот? Малце сум дрсла со игли, ми се лоши и снеарнува при секоја крвна слика и инфузија, а самото тоа што ќе треба 20 минути да мирувам во затворена кутија после тоа не ми помага баш со анкзиозноста
И мене ми беше многу страв, и штом поминав те охрабрувам, не се секирај. Венски е контрастот не се ни осеќа и самото снимање траеше околу 20 30 мин на Клиника. Апаратот е нов и полузатворен. Со лесно
За колку дена го добивате резултатот од снимањето во приватна клиника? Конкретно ме интересира за магнет на хипофиза со контраст во Мега мед, дали се добива резултатот одма или се чека неколку денови?
Ако прашуваш за приватно само на апарати од 1.5 Т Немој да се снимаш во дуќан за ефтина цена и не се гледа снимката.
Za dete koj aparat e podobar ako veke se snimame privatno? Za glava stanuva zbor. Gledam imas poznavanje dosta..od ona sto citav 3T ima pomala bucava i pokratko vreme. Na drzavno aj sto nema termini tuku ne znam i kaj ke zakazat moze negde po poliklinikive a ne mi se snima bilo kaj koga e dete vo prasanje.
Vranje ti e najevtino ako imas moznost, mene tamu mi preporacaa no bidejki e za dete ne sakam da go maltretiram.
Мислам дека темава не е за рекламирање на реклами туку повеќе од технички аспект. И секако дека во Скопје постојат од наведените апарати по добра цена
Reklamiranje na reklami? Sto kaza sega. KO prvo ne e reklama tuku preporaka za poevtino ko sto barase clenkata, i ne nema vo Skopje poevitno osven ona vo Dracevo. Se rasprasuvav sekade, i za glava i za magnetna na koleno za maz mi, samiot ortoped koj ni e prijatel ni kaza odete vo Vranje najevtino e.
Najevtino e vo Dracevo, magnet na glava so kontrast e 9000, no slusam deka aparatot ne bil dovolno dobar. Kaj Tolovski se pravi sekoj vtornik i cetvrtok, cenata so kontrast e 11000. Rezultatot go cita doktor od Neuromedika. Vo Megamed e 15600 so kontrast, rezultatot go dobivas istiot den. Jas pravev magnet na hipofiza i glava vo Megamed. Zadovolna sum i od personalot i od doktor Damjanovski sto gi cita rezultatite.