Почитувани, ме праќа докторот во Мегамед на КТ на абдомен, но немам никакво искуство, ве молам за совет?
Каков совет? Ако Ви е за искуство можам да кажам дека докторот е одличен дијагностичар. Јавете се да прашате за подготовка да знаете дали треба гладни или не, и снимањето дали е со контраст или не
Dali nekoj ima odeno za magnetna rezonanca na glava vo Vranje, kolku se ceka za termin i kolku e cenata? Ili kade na drugo mesto e dobro da se odi za MR na glava? Fala mnogu
Мислам дека е приватно, за снимките баш зборев со ортопедот пред да правам магнет, за препораки, ми рече дека не се добри, така да не фрлај пари таму. За сите прашав, Толовски, Мегамед, за тој во Драчево, па и за други низ Македонија, ми рекоа не. Во Врање не се чека долго, во среда закажав за сабота, платив околу 6500 денари, ама за 'рбет, долен дел, за глава не знам колку е. Има телефонски број онлајн, има и мејл адреса, јави се или пиши, ќе ти кажат цена.
Државно се чека за термини, и јас требаше на клиника да се снимам, ако чекав, уште немаше да имам направено магнет. Во однос на препораките од ортопедот што ме прегледа, ми кажа дека снимките од Врање се поубави, појасни. Не знам какви апарати имаат по приватниве, ама дека ќе плаќам 20к+ за магнет, не би рекла. Си завршив работа во Врање, снимките ги читаа и таму, ми дадоа темелен извештај, истото ми го кажаа и тука кога ги однесов снимките. Изборот е ваш на крајот на краиштата, мене ми се брзаше, бев со болки.
Здраво дечки. Дали некој правел магнет на кичма да ми каже како се движат цените по приватниве? И каде се океј снимките