Мене ортопед ми ја препорача Vita S поликлиника, демек имале најдобри апарати. Прашав таму инале некоја понуда од 9-12 часот, 7900 денари снимање. После тоа е мислам дупло. И јас се мислам дали да чекам термин на државно или да правам сепак на приватно…
Nekoj ofmd bt da ima trinpatinidime nikako da e gotov rezultatot..pa bi sakala da,zamolam da proveri nekoj
Во приватниве, на пример Толовски и Идадија, само те снимаат, а за читање си ги носиш кај докторот така? Конкретно за глава ме интересира
Идадија е државна, не е приватна. А за Толовски претпоставувам дека има радиолог таму кој ги чита, ама нормално после може и друг да ти го види резултатот.
Да знам, лошо се изразив, мислев ако сам си закажеш приватно, не со упат, мада не знам дали е можно таму. Прашувам оти докторот што ми предлага мр е biased за да се снимам точно кај одредени, па ако закажувам сама на друго место, да знам дали би ми ги прочитал некој.
@Munchmallow20 така е, кај Толовски си имаат радиолози шо пишуваат извештај за снимката, и даваат ЦД со снимката. За кај Толовски секако е само приватно, не работат со фонд, додека МР во Идадија само преку МојТермин. Мое мислење е снимката обавезно да ја прегледа тој што те испраќа, без разлика шо ќе напиши радиологот во извештајот. Ова се подразбира, ама сепак да си кажам хаха...
Епа добро, мислев и во Идадија се закажува приватно. Секако мислев евентуално Толовски ако више идам приватно и секако после со снимката ќе идам кај докторот али се надевам нема да ми изводи бесни глисти оти сум се снимала кај друг. Крај крајова ќе барам второ мислење. Фала
Не сум снимала глава, компјутер имам правено. Дур чекав , снимаше еден човек мозок, проф. Врчаковски беше таму. Јави се прашај да не ги гледа тој магнетите. Неколку пати го имам видувано таму
Во Систина каде што го имаат и најсовремениот Магнет 3Тесла, со Анестезија снимаат само во Понеделници. Исто така имало и на државна таков Магнет но дали има можност со анестезија немам информации.
У систина Само магнет е околу 40.000 ден а анестезија плус незнам колку плус ке ве фати Има и на државна ама термин претешко
Здраво, дали на апликацијата Мое Здравје ќе бидат вметнати резултатите од магнетната на мозок (правена во Трифун Пановски-Битола) или мора прво да појдам да ги земам па да ги вметнат во систем? Нема да можам да појдам да ги земам неделава (од друг град сум), се грижам за резултатот... Затоа прашував дан можам да видам директно на Мое Здравје, сега за сега нема извештај напишано на упатот (пишува само 'реализиран')
Снимав пред едно 8 месеца врат и глава Докторот ми го виде цедето и рече ок е Но јас и ден денеска не добив извештај од радиолог Го имам цдето но немам извештај Идев неколку пати на радиологија таа се чуди на шалтер Последно кога кренав галама рекоа после толку време не читаме ова нешто е заборавено пак да се снимаш дали може да го однесам на др место и да ми дадат извештај ? И кај кого ми препорачувате