Јас магнет на вратен дел од 'рбет правев.во државна болница. И да сакаш неможеш да заспиеш стар магнетот,тропаше како расипана пералнаглава ме здоболи од толку тропање.очи не отворив за да не ме фати клаустрофобија.за 25-30 мин завршив
@Rama Е ајде де. Мене ми се здосади додека лежев со звуците како да тропаа повеќе луѓе на канти за маслинки... При крајот задремав. Ја прашувам докторкава дали сум се поместила при снимањето, вика не. Среќа и талент
Сакам да ве прашам нешто.Мајка ми правеше магнетна и излезе дека има јазол на левото белодробно крило.Знае ли некој што поточно значи тоа? Во голема паника сум.
Може ли некој да ми каже кога се става а кога не се става контраст за снимање? Конкретно имам закажано магнетна на хипофиза- покачен пролактин и тироидни хормони во дисбаланс
Za snimanje na hipofizata obavezno se stava kontrast jas 6 pati sum snimana I sekogas mi stavaa kontrast
Zdravo, pred Edna nedela prave mr na rbeten stolb poradi somnez za diskushernia. MR pravev vo bitola, I ako moze nekoj da spodeli iskustvo Dali I kaj nekoj od vas ppokraj mnogute zvuci koi gi pustase masinata, se pojavi I zvuk na policiska sirena. Mnogu sum isplasena deka toj zvuk se pojavi mozebi poradi detektiranje na nesto strasno????
Кога се прави магнетна на глава,смета ли ако се носи фармерки и прслук,нели имаат метални делови,па да не прават проблеми?
Дали некој правел ЕЕГ пред да се реши за магнетна резонанца? Дали мислите дека ЕЕГ-то е веродостојно и дали покажува се? Имам страшни болки во мускулите на екстремитетите, се надевам ми е од анкс. но неможам да спијам додека не се уверам дека е така, бидејќи секој ден е се полошо
Знае ли некој какво е работното време за магнетна во Битола? Закажано е за недела... и ми е чудно. Само во недела беа слободни термини, и на докторката и' беа чудни ама сепак закажа за тогаш. Има термини во 23.30, пример... 24/7 работат или има некаква грешка во Мој Термин?