https://apla.mk/index.php/direktno/...-bitolkata-bolnica-od-deneska-raboti-24-chasa Јас сум од Битола но не знаев за ова,ете сега изгуглав и ми излезе дека 24 часа работи одделот за магнетна резонанца,прочитај го линкот подетално За викенди работното време било до 18 часот,а ако имало приоритетни пациенти до 24 часот.
Здраво, ме интересира дали некој има правено магнетна во Мед-икс дијагностика? Како сте задоволни и колку се веродостојни снимките, некако многу поевтино е за разлика од другите приватни, па ми е малку сомнително и дали можеби некој знае на клиника колку се чека? Ви благодарам. Поздрав.
Ќе ти одговорам за второто, за мр во Чаир чекав нешто помалку од две недели. Инаку сум чекала најмногу месец.
Каде во Чаир и дали е приватно или државно и треба ли упат? Јас се извинувам може глупо е прашањево меѓутоа не знам како идат овие работи. Неврологот во 8 септември кажа дека никаде немало термини, воопшто не спомна за Чаир. Ти благодарам.
Отиде ли кај овие, Мед икс? Едит, веќе кога сум тука. За колена, едно по едно се снима или двете наеднаш?
Јас имам закажано во Штип на 22 април за магнетна резонанца на хипофизата и ќе прашам колку е и за снимање на коленото ако сакаш А јас што да кажам 6 пати ме снимаа на магнетна резонанца на хипофизата ми правеа и сега пак ќе ме снимат на 22 април уште сега ме фаќа паника
Zdravo.Dali moze nekoj da me upati kade moze vo Skopje da se napravi MR na cel vrat + tiroidna zlezda ?? Vi blagodaram odnapred.
Мегамед, 8500 од колено. Препорачувам, докторот е малку... чуден, ама многу стручен. Се' што ми кажа беше на место.
Има ли некој правено магнетна резонанца на глава скоро во МегаМед и колку чини ако може да ми кажете? Или пак друга клиника да препорачате кај би можело да се направи магнетна на глава?
Zdr drustvo,ja zapocnav ovaa tema bidekji ne najdov slicna.pravev magnetna I rezultatot e izrazena kompresija na distalniot segment na medula oblongata od strana na tortuoznata leva arterija vertebralis,nekoj so slicno vakvo iskustvo?
Јас ти препорачувам да си закажете во Штип за магнетна резонанца јас правев сега на 22 април таму на хипофизата и сум презадоволна од Др и од редот што го имаат значи немам зборови а платив само 900 ден а на приватно е околу 8000ден
Сега скоро не,но имаме дома големо искуство со магнет на глава. Најубаво е таа снимка да се направи на приватно,кај нас неколку пати покажа од државна дека нема ништо а снимката од Неуромедика покажа. Околу 15.000 плаќавме. Од Мегаменд знам многу луѓе што се задоволни,сега и татко ми се спрема за таму да се снима исто околу 15.000 е. Најубаво за магнет на глава да де плати приватно и да се снима со најквалитетен апатар.
Во државна два пати ја снимаа и не понажа ништо,дури ја праќаа на психијатрија дека нешто нее во ред со неа. На крај направи манет во Неуромедика,тогаш само таа беше најдобра и јасно се покажа дека има нешто. Сега скоро беше кај Мирчевски ја снимале пак но нешто нее задоволна. Клинички се гледа дека е влошена ситуацијата а таму не се гледа.