Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мажи домаќини

Дискусија во 'Брак' започната од Mrs. right, 5 март 2024.

1. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    7.323
    Zdrav ,prav maz da sedi doma I da raboti niz kuka a zenata da oblece pantolani I da go podvie grbot za da zaraboti za leb I izdrzuva semejstvo e nenormalna rabota. Takov maz ne mi treba koj ke gleda kako se macham a toj ke mi izigrava domakjinka. Domakin maz e maz koj se trudi chesno da zaraboti,se grizi za semejstvoto, za zenata I decata, gi deli domashnite obvrski okolu deca ,vospituvanje,gradi zivealiste I ja pochituva zenata.

На mama11, mssuniquee, minne992 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.462
    Допаѓања:
    7.839
    Во среден век живееш?

На Lady D ❤️ и franca им се допаѓа ова.
  3. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    7.323
    Ne ziveam vo sreden vek ama nema da izdrzavam maz na koj nitu edna rabota ne moze da mu se pogodi I ne moze da zaraboti za zivot I osnovni potrebi(zboram za zdrav chovek).
    Toa e izbor na sekoja zena dali ke si go chuva mazot obesen ko slika doma Ili ke si ima toj odgovornost koga sozdal semejstvo.Ne sum mu majka ni tatko, ne e maloleten I ke si zaraboti Kako I jas sto moram da si zarabotam za zivot. A koj saka neka si izdrzava maz.

На mama11, Mother of 2boys, mssuniquee и 6 други им се допаѓа ова.
  4. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.037
    Допаѓања:
    12.437
    И прав маж е оној што ќе рече седни и одмори, посвети се ако сакаш на нешто конкретно. Јас ќе работам. Макар и краток период, сметам дека ова е многу битно. Како мажот, така и жената во одреден дел од животот сака да се посвети на х работа. Макар и тоа било хоби.

На mama11, mssuniquee, Kolache na mama и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Tea loss

Tea loss Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    22
    Секој треба да има свој личен идентитет и квалификација, тоа од седење дома го нема само ќе затупавиш, ке зависиш од друг и ќе газеш на јајца цел живот дали мажот или жената ќе се налути ако го направиш ова или она со своја глава, пари во џеб, социјализација, слобода, Среќен осми март.

На mama11, eliesaab и Tanjamm им се допаѓа ова.
  6. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.418
    Kolku uzhasno i ponizhuvachko mislenje imash za zhenite, kako da se nesposobni sushtestva.
    Uzhas ti e mislenjeto, iskreno premnogu si patrijarhalno vospitana, premnogu zaostanato.

На eliesaab и Just.do.it им се допаѓа ова.
  7. Tea loss

Tea loss Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    22
    Значи ние што носиме панталони сме мажи уау која мисла.. Коко Шанел се превртува во гробот

На BlackNight, eliesaab, Just.do.it и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. ToksycznaReakcja

ToksycznaReakcja Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2016
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    1.973
    Леле леле кога ќе му го врзам скуталетооо...абе со мерак ќе одам на работа. :rofl:
    Шала настрана, не знам зошто ја нападнавте членката горе, сподели свое мислење и што сака и очекува од еден маж, има мажи што сакаат жената да е дома и да ја издржуваат и доколку и она се согласува на тоа не знам зошто тоа би било заостанато.
    Мене ми е сеедно, и двајца да работиме и едниот да работи период ако другиот не може да најде работа или слично, се додека се согласувате на тоа вие двајца и бракот ви е на место, не гледам зошто би губеле време да се замарате и да објаснувате на други зошто е тоа така.
    На крај краева на кој како му одговара.

На mira.mira и Anyshka им се допаѓа ова.
  9. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.462
    Допаѓања:
    7.839
    Значи мажот не може да биде домаќин, да не работи ништо, децата да ги гледа, а жената може?
    По која логика ова?

На eliesaab, Lady D ❤️ и Tanjamm им се допаѓа ова.
  10. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    965
    Допаѓања:
    5.667
    Може ли и мажот некогаш да биде домаќин, како што жената може да биде домаќинка?

Твојот наратив во која насока ти оди? Или веќе и самата не знаеш:D

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.583
    Допаѓања:
    40.012
    Познавам еден ваков.
    Жената работеше, он седеше дома.
    На почетокот она ја прифати ситуацијата, уште кога се запознаа така си беше.
    Но, на неа паднаа сите обврски. После работа да чисти, пере, готви, пазари...он само да се излежава, буквално. Кога ќе искочеше, само за шетање и кафиња.
    Он имаше некои 150е од кирија нешто што издаваше и не сакаше да ги дава.
    На неа не и беше проблем да работи и дава пари ама сите обврски на неа беа паднати, па и маани и наоѓаше.
    Секако, бракот пропадна.

Не е страшно мажот да седи дома ако жената има поголема плата или постабилна работа, а има потреба од тоа еден да е дома (заради деца и сл)

На mama11, Mother of 2boys, Anyshka и 7 други им се допаѓа ова.
  12. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    7.323
    Ti blagodaram na tvoeto mislenje za moeto mislenje iako ne ti e pobarano.Naprotiv sakam zenite da se cenat sebe si a ne da bidat izmanipulirani. Kade rekov deka zenite se nesposobni? Nitu rekov nitu taka mislam. Aj ne me etiketiraj nitu kako sum vospitana nitu zaostanato.Pravi si kako si sakas vo odnos so partnerot Ili maz. Ne se mnogu uzhasnuvaj na mislenje na forum od anonimus,uzhasnuvaj si se od mislenjata na lugjeto okolu tebe.

Figurativno e kazano koga zena ke oblece pantolani...

Последна измена од модератор: 12 март 2024
    На mssuniquee, Anyshka и Adidas888 им се допаѓа ова.
  13. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    537
    Значи кутар маж домаќин уш децата да ги роди.

14. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    7.323
    Chanto nosenjeto I ragjanjeto deca e mnogu pogolem rizik za zdravjeto na zenata odkolku odenjeto na rabota na mazot.

На mssuniquee, moonlight-girl.55, Anyshka и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.462
    Допаѓања:
    7.839
    Ете да ти објаснам зашто очигледно не сфаќаш. Зошто во 2024 година се уште се сфаќа дека жената треба да биде домаќинка и цел живот дома, а за мажот тоа не е нормално?

На Lady D ❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.583
    Допаѓања:
    40.012
    Куриња на мама намучени

На Anyshka, Чанта, mira.mira и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    965
    Допаѓања:
    5.667
    Како тоа во 2024 година се сфаќа дека жената треба да биде домаќинка и цел живот дома? Едно е нештото да треба, друго е да се сфаќа зошто жената избрала да би била домаќинка. Баш во 2024 ништо не требаш, ја имаш слободата да бираш што е правилно и потребно за своето семејство.

Мене не ми е логично ако веќе некој мора да биде дома поради причини за нив сфатливи, да биде оној што има пониски примања. Ако мажот има пониски примања, тогаш по нормален тек на животните настани, тој би требало да седи дома наместо жената.

Нема ништо ненормално во нечиви брачни одлуки. Мене ми е нормална нечива одлука да се биде домаќин без разлика на полот.

Тоа што жените биолошки се поблиски до потребите на децата е едно, но дека може и маж да се грижи за нив, може.

Само тебе реториката не ти воопшто зошто седењето на мажите се перцепира како ненормално наспроти она на жената. Тебе ти е реториката, зошто некој се одлучил да не работи за да се грижи за децата. И покрај тоа што секакви ситуации се изначита, тебе пак не ти е сфатливо. Па, како може тебе човек да ти објасни нешто да сфатиш, кога не сакаш ни да сфатиш првично?

На mssuniquee, Anyshka, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    537
    Иронична бев олабај.

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bitolchanecot

Bitolchanecot Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    295
    Во стара мала во битола моја, како дете и кроз тинејџерски години памтам мажи на комшивките што цел живот ништо не поработија. Само пешки, до локална продавница по пиво и дома.:fubar:

На mama11, Tinaaa, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.953
    Допаѓања:
    12.630
    Значи не згрешив што реков ги има такви многу. Сироти жени, намачени, цел век се расправаат со некој вол, го издржуваат. Ахах, пиво значи. Кај денар дома не донел, ама за пиво пари наоѓа од жена му. Колку одвратни мажи. Поради тоа илјадници македонски семејства се препелкаат во кал.

На mama11, Gosh, mssuniquee и 3 други им се допаѓа ова.