Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маж ми ме удри

Дискусија во 'Брак' започната од BellatrixF, 29 август 2019.

1. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.814
    Допаѓања:
    23.384
    @Kalimero123 И, ти колку пати месечно ја удираш жена ти?

2. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    инстснтно нетоцно темава не е затворена си читав ,прочитав како бара помош една жена ,и си дадов мисленје , и други теми си читам еве и таму дадов мисленје и чекам одговор на темата ЗОШТО СЕКОГАШ МАЈКИТЕ ГО ДОБИВААТ СТАРАТЕЛСТВОТО но и овде и онде наидов на прекрасни коментари од женски пол ,небарам оправдуванје КРИВ СУМ нека биде помина казната ,и да најдам тема за напушкање на семејство и деца поради лјубовник и таа ке ја ОЖИВЕАМ ПОЗЗЗЗ

3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Борбава шо ја тераш, треба на суд да ја тераш, не на форум.
    И овде се' што изнапиша, на пример јас да сум жена ти, ако откријам дека е од тебе пишано, ќе го искористам против тебе на суд.

На mode-kristina, Mikha4, x-MajaEsposito-x и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    ни еднаш еднаш и избега сега сум со децата ама тоа е друга приказна
    дискусија на форум не е борба ,јас немам ништо со суд и нема ништо за суд ,има во мене и кај мене ,ама реков моето заврши разводот е за скоро

5. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Не сака тој развод, јасно е. Сака жена му да му го прости шамарот, тој да го прости неверството и да продолжат кај застанале со бракот. Зошто инаку сѐ уште би се замарал со вакви теми.
    Барем за децата гајле да им беше, кои шокови претрпуваат поради незрелоста на родителите. :|

На NarCis@, Bezimenka90, Luna91 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Ова неговото не ми личи на незрелост.
    На психички проблем ми личи.

И не го кажувам ко навреда.
    И јас имам психички проблеми.

На crimson, Luna91, Mikha4 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Ооооо човеку, никој нема ништо против тебе, и ја сим имала мака и сум дошла на форумов за совет, за да се искажам да ми олесни без да барам совет и што и да е, и ти доби совети.

Ти реков и пред некој ден, не знам што повеќе очекуваш од форум, а што се однесива до мене ти пишувај и по 30 пати на ден.

Само се согласјвам со @WildMk тебе не ти треба форум, тебе ти треба стручна помош ( и ова не го кажувам во лоша смисла)

Толку ли немаш некој да те сослуша,да те посоветува?

На mode-kristina, Mikha4, Kalimero123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    90% од денешницава се соочуваме со ваков или таков психички или емоционален проблем, нема зашто да е навреда.

На mode-kristina, Mikha4, x-MajaEsposito-x и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    да до пола се согласувам и добив совети да а какви дијагнози делите ЈАС СУМ ПРОТИВ НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНИТЕ ,ама имам право на свое мислење дека еднаш и една шлаканица според мене не е повод за развод

10. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.158
    Допаѓања:
    125.022
    Е!
    НАСИЛСТВО Е!
    Маж кој удира жена и маж кој мисли дека една шлаканица не е повод за развод,се лоши примери за децата.

Децата гледаат и слушаат што прават родителите.Не дај Боже,може и тие да станат насилници и тоа уште поголеми насилници од родителите.

На Ljubova, smooch, KateKane и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Да?
    Само ќе ти кажам да не плукаш нагоре бидејќи се враќа надоле.
    Шлаканица е повод за развод.
    Никој нема право да те удри најмалку па маж или жена.
    Можеш и 40 години да си ми маж, на прво такво нешто вратата со гз од надвор ќе ја затворам.

На KateKane, mode-kristina, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Вчера ме мрзеше да типкам ама сега не ме мрзи.

Човече вразуми се, женати те напуштила верувам ради инаеетењево и лупањето во гради. “Јас сум маж во куќава,како ќе кажам така ќе е”.
    Еве на,ако не е така. А верувам си ја и унесреќил па избегала со друг кој ја усреќува. Па не е само брак и пари, треба и среќа,љубов и секс.

А ти никогаш нема да се помириш дека таа е среќна и исполнета,цел живот ќе бидеш огорчен и очаен,и цел живот ќе бараш што вели законот,дупки во законот.

Законот го боли к*рац за тебе освен кога си насилник,тепач,силувач и кога не кажуваш “Признавам,крив сум” кога треба. Него спушташ глава и од срам ќутиш како прле пред магаре во судот.

Нејќев да бидам груба ама претера веќе, во секој тема бараш начин да се оправдаш себе си,проблемите дома не ги реши совети ќе даваш на друг.

На andrejko82, Luna91, Mikha4 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    3.304
    А како ќе ти биде ако на чупето утре ден и удри шамар некој си таму, зашто нема ручек направено?

Боже, боже Господе....
    Ако неколку шамари не се повод за развод, и е нормално според тебе, сега разбирам зашто жена ти избегала со друг...

На LadyLollypop, KateKane, Luna91 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    ДА, ДА, ДА, ДА, ДА! Вреди да се разведе за една шлаканица. Колку и да била виновна девојката што ја отворила темата, сепак нема никакво оправдување за ударот. Ако мене дечко ми или маж ми ме удри, раскинувам/ се разведувам и око не ми трепнува. А ако имам деца со него, ќе се погрижам никогаш повеќе да не ги види. Подобро е да сум цел живот сама, отколку со насилник. Ако ме удри еднаш, ќе има и втор и трет и не знам кој пат. Логично! Не мора да си видовит за да го знаеш тоа. Шлаканицата е понижување!

На WildMk, Idedemja, KateKane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.239
    Допаѓања:
    27.855
    Епа тоа е после и на детето некој ваков ќе му стави во глава дека тук таму по некој шамар, по некое фрлање со пепељара, по некое кубење во афект не е причина за развод, дека таа го провоцирала и автоматски добиваш трансгенерациска траума. Во најмала рака ќе мисли дека не смее да се спротивстави, дека не смее да се кара и слично, да не провоцира зошто ќе си го добие и таа ќе е виновна што испровоцирала.
    Тешко на децата кои се растени и учени на таков ментален склоп.

Последна измена: 23 септември 2021
    На maia., apple12, Idedemja и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.154
    Допаѓања:
    17.622
    @Kalimero123 можеш татко да ми бидеш со години и ќе ти дадам совет каков што би му дала на татко ми во таква ситуација.
    Побарај стручна помош. Не размислуваш трезвено.

На WildMk, KateKane, violetblue и 4 други им се допаѓа ова.
  17. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Ниту неверството е за простување, ниту насилството. Од ова тешко назад.
    И двајцата сте грешни, помирете се со тоа. Дното сте го постигнале. На добар или лош начин, таа продолжила напред, прифати го тоа, продолжи и ти. Со договор, преку суд, вие си знааете, но концентрирајте се на децата, барем тие нека не страдаат. Тоа е најбитното што можете да го направите. Што било, било, гледајте понатака најмалку што може да излезат повредени од оваа ситуација.

На WildMk, KateKane, nextredstyle и 2 други им се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    После прва шлаканица иде развод и тоа како,а втора шанса се дава и после развод на долги стази како што кажав. Може да поминат и години па да не даде втора шанса само доколку жената смета дека ВРЕДИ!!!

19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Ама ете неќи да ти дај втора шанса.
    Прифати го тоа како факт и изгради си нов живот.
    Да не нема жени, Госпо да не исчува

20. MeAfterYou

MeAfterYou Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2018
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    767
    @Kalimero123 Другар, чисто ќе те советувам да исклучиш интернет и да побараш стручна помош.
    Фемина нема да ти помогни, а те пратам од почетокот ни сам не можиш да си помогниш.
    Поздрав

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.