Не Вергина, туку Кутлеш. Вергина е грчки збор. Сонцето од Кутлеш стои на моменталниот грб. Сакаат да го заменат со лав, кој нема такво значење за Македонија како сегашниот грб.
Јас не сум од Дпмне и од Десна и не сум фанатик по името и знамето како што го викаш Кутлеш а ти се познава дека си... На грбот нема никаков Кутлеш а има афиони и симболи од поранешните пролетерски времиња... Штом тебе ти личи тоа сонце на Кутлеш и стварно мислиш како Кутлеш е ставено кога го ставале значи за тебе е нешто нормално да бидеш Југословенски фалангист со измешани симболи... Ама Албанците почнаа да ги менуваат сите до една улици и плоштадот во Тетово од поранешните божества режими имиња на Југославија тој тренд ќе продолжи.. И тоа е процес кој трае но постепено и ќе се оствари и тоа е еден план кој трае уште пред 15 години.... Знамето Химната со албански симболи и Албанскиот јазик на целата територија и претседател да се избира во собрание (или евентуално со уцена за коалиција да се предложи кандидат Албанец) вие нема да смените ништо од тоа бидејчи ниту имате сила ниту имате кредибилитет
Нит сум од дпне и десна. Јас не сум партиски определен како тебе. Јас сум за Македонија. Не знам само на кој му се обраќаш со политиките, но на мене сигурно не. Не личи на Кутлеш, туку тоа и е. По ова изгледа ти си фанатик на сдс. Профилот од завчера и одма да се расправаш овде со членови по вакви теми...хмм.
Значи ако сум против Вергината или по твое Кутлеш се расправам и го сметаш за провокација ? Во партии си таков впечаток оставаш како Тодор Петров да ти е ментор... Јас не се сметам во кошот на тие што го веат тоа знаме
Груби е плус кикс. Затоа велам, поминеме ли граница на Табановце, Србите треба да не шамараат и плукаат. Не знам како ги трпат нашиве во Брисел, да мудруваат, а криминал до гуша. Не работат ич ништо. Ми се јавија деновиве за две слични анкети, на сите им дадов по 1,2, Гордана, Мицкоски, тоа се 1, 2 им дадов, Филипче, Апасиев, се по список. И џабе гласаме. Нека украдат сега нечиј грб, па и за тоа вето да јадеме после. И за химната, можеле кога ја креирале да ја стават Ибе Паликуќа, таман ќе беше, сега ќе настојуваат некој терорист од УЧК да се стави, гледајте дека така ќе биде. И ќе се смее цел свет со нас. Ама малце ни е. Штом одат Македонците во Албанија да се женат, штом се измешаа со Албанци, и децата им се полу Албанци, ова не е ништо од тоа што ќе следи. И џабе го викаш детето Александар и го пишуваш Македонец на попис, генетиката си го прави своето, од гените не се бега.