Ах, каде е мојто либе? - Oh, where is my boyfriend? Македонско девојче,китка шарена.. - Macedonian girl, colorful flower.. Море сокол пие.. - A falcon drinks sea.. Не кажувај либе Добра ноќ.. - Boy,don`t say good night.. Домаќине,добри гости ти дојдоа.. - Host,good guests have come to you.. Три невести тикви брале,бре! - Three brides were picking pumpkins,hey! Назад,назад, Калино моме, немој да одиш по мене.. - Go back,Go back, Kalina girl, don`t go after me.. можете и вие да додадете по некој стих ако постои ваква тема избришете ја
Што имала к'смет Стамена-What luck had Stamena. Во Струмица на улица-In Strumica on street. Стани моме да заиграш-Stand up girl to dance. Среќата со пари не се купува-Luck with money does not buy
Дејгиди, луди млади години - Damn, crazy young years Зајди, зајди јасно сонце - Go down, go down bright sun Ај да беше стрела песнава - If this song could only be an arrow Черешна се од корен корнеше - Cherry tree has been ripped appart from the root Зошто си ме мајко родила - Why Oh Mother did you gave birth to me Фато мори душманке - Fato YOU BITCH!!!
Ајде слушај, слушај, калеш бре Анѓо Come on listen, listen to me, you beautiful darkhaired Angjo На срце ми лежи мила мамо, на срце ми лежи It lies on my heart dear mum, it lies on my heart
Преводов мој е буквален: *Шеќерна, шеќерна ти калеша неверна - Sugar, sugar you darkhaired unfaithful *Елено, ќерко, Елено ти една на мајка - Eleno, daughter, Eleno you one to mother *Слушнете ме другарки, љубов не водете, љубовта е отровна, отровен беше и тој - Listen to me, girlfriends, don't have sex, love is toxic, toxic was he *Доста време ерген одев, доста лични моми водев - Shut up time I bachelor walked, shut up personal maids I lead *Не се бели Маре, мори не се црви - Don't whiten, Mare, don't redden yourself *Моми Македонки - песна да запеат, момци Македонци - оро да играат - Macedonian girls - do sing a song, Macedonian boys - do dance a wheel
хахахахахха Ја излези стара мајко на пенџерето---- Old mother come out of the window хаха гоогле транслате и се е возможно
Ау мори жено, ау мори шо мене си angry што сторив wrong да си толку upset Беше very happy кога се зедовме рековме forever да се joy-vame http://www.youtube.com/watch?v=nUIpSCDN ... r_embedded
нема, нема, не ќе се роди поубаво девојче од македонче - will not, will not, be born beautiful girl from Macedonians
кој ја мати водата на коњите Who blurs the horses's water хахаххахаха зете мили зете son in law , dear son in law
Тугината пуста да остане - Foreign shores to remain empty Не кажувај либе добра ноќ - Do not say goodnight liberal Кажи, кажи облаче ле бело - Say, say le white cloud
- море што си бевме големото друштво, големото друштво сите пијаници.... - sea were making great company, great company all the drunks - сите девојчиња мамо се мажија најубави момци зедоја, а јас најмалата најубава мома си останав мама без к’смет - all girls are men mom took the best guys and beautiful girl smallest I have stayed mum without kismet
Бело лице љубам јас-I kiss white face На сред село чешма шарена-On middle of village tap colorful Навали се Шар Планина-Bend Shar Planina Големото друштво, сите пијаници-The big company, all drunks Милке душо-Milke, honey Отвори ми бело Ленче вратата-Open the door white Lenche