1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски автобус се запалил во Бугарија - 45 загинати

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Bitter-Sweet, 23 ноември 2021.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    Eпа требале некој поодговорен да пуштат, ај ако не ја да ги возам сега што положив.леле а жими се со денови имав лошо претчувство, осеќав нешто лошо,
    Патот каков и да е, автобус НЕ СМЕЕ со 100ка да вози човек, ете за да има време да се реагира, боље влечи се, со 70,80,90 него вака

На Luciferka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.596
    Иначе истиот пат и за многу други не чинел. На тој автопат, на тоа место имало во просек најмногу сообраќајки во цела Бугарија. Посебно ова лето. Затоа и од невладините постојано апелирале да се преземат поголеми безбедносни мерки. Ама ок. Како што кажа @Idedemja фемина експертите знаат повеќе.

Како и се останато на балканов и ова ќе се препише само на човечки фактор, за да се испере сета останата одговорност. Што во секој случај можно е човечки фактор да допринел кон ситуацијата, меѓутоа апсолутно не е и единствен фактор за обвинување.
    Ете и лиценца немале. Ма ич не се сомневам и во неисправноста на автобусите.
    Само најлесно е се да се препише на еден човек.

На noteforself, cresa-jagoda, JoyJoy и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.333
    Добро ама, не возел по тесен стрмен планински пат со кал и камења па патот да е само крив.
    И товарен камион е многу тешко да го паркираш у рикверц ама ако си шофер, треба да го можеш тоа.
    Зошто возел со 100 кога не е таа препорачана брзина за автобуси на автопат? Како промашил траекторија? За да промашиш траекторија треба или да загубиш концентрација или мноогу слабо да гледаш пред тебе. Или трета опција неисправност на автобусот.

На Feminka22 и Pixi5 им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Можеби воопшто не го возел тој пат до сега.

Не ви требаат дупки ни камења, доволно е да знаеш да фатиш кривина на време.

Ама и шоферот го нема па така не знаеме ништо.

5. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    25.837
    Дали е ова возможно и вистина? 1 тон нафта не е мала количина, 30 000 петарди :o, како ја преминале границата меѓу Турција и Бугарија? Нели на секоја граница има претрес? Страшно!

Screenshot_20211123-172355_Facebook.jpg

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
  7. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Само во црна хроника сме први, најмногу жртви од ковид у регион, најстрашна автобуска несреќа у Европа...
    Во рок од неполни три месеци, по вторпат се случува национална трагедија во која гинат луѓе на најхорор начин, изгорени живи... како само уште да ја сакаш државава се прашувам?
    Ужасно, нека почиваат во мир загинатите :u:

На smooch, shz, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  8. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Шо како ја поминале границата? Се праиме луди или? Знаете за мито? Јас бидејќи и на идење и на враќање седев во автобусот дека малата спиеше и се гледав. Иначе мене Турците мене ме казнија ( виза) 60€ Оти на син ми пасошот му истекува за помалце од 5м. Абе ај за 10 дена :envy:
    На враќање носат цигари и ете нафта оти е далеку поефтина во Турција.
    Конретно за синоќа, бев во автобусот внатре кога влезе царинарот на Бугарија, као демек разгледа шо како, сам си се почасти од кутиите со локуми на патниците, со шоферот се договорија ( :e:) отидовме на канал демек и одма не пуштија. Вакви случки имам видено тон..

Последна измена: 24 ноември 2021
    На noteforself, MilaSs12, buba4e89 и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    И да знаеш дека се подобри. Барем немаат тарифа. Ова бугарите се до толку мизерни, да не е важно дали си исправен или не, ќе ти земе 5 лева обавезно. Еднаш имав 3 кутии цигари ми вика не смееш 3, ќе ти земам една, успат си се почасти и 3 портокали за кои не ме ни праша. Мизерија.

Многу се надевам дека ова со петардите не е точно.

На FridaodaMk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    25.837
    За гранични премини не знам како е и затоа прашав дали е возможно и вистина.
    Знам за на аеродром дека ако потплатиш и крокодил можеш да пренесеш и никој да не го види.

На MilaSs12, cresa-jagoda, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  11. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.590
    Допаѓања:
    63.025
    Обично сум прва да испцујам све живо и диво, од политичари па се до корумпирани кретени и копита што ни ја газат земјава, ама денес искрено немам енергија. Ич немам енергија.

Сите знаеме дека ова е резултат на сечија одговорност, на институции, на работодавци, на работници. И ништо нема да се смени, апсолутно ништо.

Најмногу од се се плашам од себеси, кога прочитав денес ме мавна само една огромна тага, бесот ми го нема, нешто што ме водеше досега низ животов. Како да сум прифатила дека во вукојебинава полека ама сигурно сите у црно ќе се завееме. Како да очекував вакво срање, као не се ни изненадувам кога ќе прочитам вакво нешто, дури и очекувам.

Пак ќе не рокне нешто у скора иднина, топката од снег која се тркала по удолница веќе е голема и брза, ние само може да си дремеме да не поклопи или да ја дувнеме со малку надеж за подобро утре.

Ништо нема да се реши, исто како со Дурмо ќе биде, ќе си возат ко нишо да не се десило.
    Убаво рече @JuLleE , се читаме на следна трагедија, ко папагали кај што изразуваме сочувство.

На noteforself, LovelyGirl3, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Имав повеќе пишано и други работи и пред се ми беше како надоврзување на членката погоре што пишала, ама го избришав мислењето, не е сега место за митото и царинарниците на оваа тема да пишувам затоа избришав.
    Нема идеално никаде, ама еве па во Турција стварно казнуваат и се ригорозни за погоре што спомнала членката, затоа и пишав пред се.
    Веќе ништо не ме изненадува досега вака како е, после сите апсурди и законски нелогичности во врска со случајот, компанијата, автобусите, со што биле преполни и шверцувале, само жално за починатите и блиските, ним најмногу ги боли сето ова.
    Ќе ме изненади евентуално да биде расветлено се и детално разболичена оваа мрежа за да не се повтори сето ова пак никогаш, препријатно ќе ме изненади да има ваква разрешница, ама некако скептична сум.
    @KateKane се запрепастив во исто време за исто пишуваме, ете тоа е тоа;(

На LejlaD, VDT2906, Jana06 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.692
    kade e videoto

14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.305
    Допаѓања:
    259.408
    На Бугарска граница со 20 лева си цар. Покорумпирани се и од нас мислам.
    Така да, да не ве чуди како поминале граница.

И Албанците со нивниот начин на работа, за жал го плаќаат со жртви.
    Не дека и кај Македонците не се случува истото, ама онаа заобиколување на дозволи, лиценци, на правилно работење, кошта животи.
    И не, не иде памет.
    Не дојде по Ласкарци, Тетовска болница, ма ни сега нема да дојде.

Исто е и со загадувањето, секој ден народот дише отров, ама никој не реагира, напротив соучествува.
    Еве ги врските, митото, под рака дадени работи.
    Ама блиски се, па ќе завршат работа.
    Снаодливост на ниво.

На noteforself, MilaSs12, oblace1 и 18 други им се допаѓа ова.
  15. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Во светот само по трагедии се слушаме. Трагедии сме целите.
    Трагедија од системот трул, од корумпираните институции, од менталитетот кој нирвана доживува кога ќе пронајде дупка у законот и регулативите.

'Слатки' нека му се парите на газдата, ете заштедил на дневница на смена шоферот.

Околу одговорност, не очекувам ништо и од никого.
    Тоа е мисловен поим кај нас, после све, секако освен ако не украдеш кепаби од пуста желба. Тогаш си наебал.

На MilaSs12, oblace1 и VDT2906 им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Ме нервира, што секоја трагедија кај нас се користи за лапање политички поени и што народот се опседнува со дневна политика... за по кратко време да заборави и да се префрли на наредниот 'ексклузивен настан'.

Суштински ништо не се менува... само се трупаат колатерлани жртви.

На dunika, JoyJoy, Сара Лав и 4 други им се допаѓа ова.
  17. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Не знам шоферот колку години имал искуство? И да не му бил познат патот, ако се движеле со соодветна брзина ништо од тоа немало да се случи. Според снимките и сведочењата се гледа дека почнал да вози врз тротоарот и ја има однесено половина банкина. За тоа да се случи: или возел пребрзо, па не можел да увиди и реагира или заспал или му се слошило.
    Патот инаку не е лош.
    Има еден збор и се вика професионалност и исто еден друг збор се вика совест.
    Каде со таа нафта?

На Need for Speed, VDT2906 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  18. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.975
    ;(
    Преголема загуба
    Нема зборови да се искаже тагата за оваа трагедија ;(

Сочувство ...

брз опоравак на повредените.

19. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    3.012
    Некаде прочитав дека имал над 30 години искуство како шофер. Ма да на тие патишта пребрзо се вози, џабе радари скоро на секој чекор. Премногу жално ;(

На cresa-jagoda, friendy и Dandra им се допаѓа ова.
  20. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    Дечкото што ја спасил свршеницата и 5 души е вистински херој. Во таа паника да успееш барем неколку да спасиш е херојство и му се поклонувам. Да не бил тој и тие ќе заминеа.

На noteforself, Billy Idol, Snowflake97 и 39 други им се допаѓа ова.